Nyårsritt

Jag & Gunde, Mamma & Olympia och Emelie & Owen var ute på en "nyårsritt" i vinterkylan för en liten stund sedan. Det har fortfarande inte snöat, men jag ger inte upp hoppet, ingen nyårsafton utan snö ju? ;)

Vi red en ganska lång tur i skogen och red på ett gärde också där det var ganska fruset, så det blev inte på mycket spår. Det var inte jättebra underlag, men man får ju rida där det går!

Gunvald var jättefin, avslappnad och låg i formen, och jobbade fint under sig. Det var ganska högt gräs på vissa ställen, så han fick lite större steg och det var supermysigt! Jag galopperade lite i båda varven också, och han var superfin!! Jag behövde inte rida alls så mycket med innertygeln som jag brukar (mitt lilla problem som jag försöker öva bort, kanske nyårslöfte? :D) och jag kunde tom nästan släppa innertygeln och bara rida på ytter, och han gick kvar i samma form! :D Stolt matte säger jag bara! ;D

Puss

Min fina <3

Gott nytt år!

... får man väl säga då, jag vet inte om jag hinner uppdatera mer idag. :) Vi ska fira nyår med mina kusiner från Karlstad. Det blir nog jätteskoj :)

Nu ska jag ut och rida, äta lite innan bara. Jag vet inte om jag ska rida båda, men Gunde är det först och främst iallafall. Han behöver nog göra sig av med lite energi innan folk börjar att smälla raketer. Vi får hoppas att han håller dig lugn inatt! (och de andra hästarna också såklart)
Vi får nog fira nyår utan snö, fast iallafall med lite frost på gräset :) Får ni en vit nyårsafton?

Gott nytt år och puss

Dagens ridpass
Skrivet 2011-12-30 @ 23:48:25 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att skritta fram ett varv i skogen och travade lite också. Han var ganska pigg, men i början låtsades han att han skulle vara rädd för det mesta och stannade lite då och då. Men efter ett tag glömde han bort att han skulle vara rädd.

Red lite på ridbanan sen men tyvärr hade den frusit lite i natt så det gick lite småknaggligt. Och att han tycker att det är lite obehagligt när det är hårt i marken gjorde inte saken bättre, men vi försökte så gott det gick, och det var inte så hårt så jag galopperade något varv åt båda håll. Jag red honom inte så mycket, för jag kände att han började att spänna sig lite redan när jag började trava så jag red honom inte alls mycket eller intensivt, för jag ville inte börja tjafsa med honom. Det fanns ju en anledning till att han gick och var lite spänd. Men jag böjde igenom honom så gott det gick iallafall!

Jag red bara Gunde idag för N och H hade redan varit och motionerat Aska och Olympia :)

Puss


Who says your not beautiful?
Skrivet 2011-12-30 @ 12:54:07 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Ida sov hos mig inatt, och vi myste och hade det jättekul igår kväll/natt. Vi har nog vänt lite på dygnet båda två så vi somnade inte särskilt tidigt, men det var jättelänge sen vi sågs så det var bara kul! Senast vi träffades förutom på typ hoppträningarna eller tävling och så var innan jag flyttade, alltså för typ 7 veckor sen. Så det fanns väldigt mycket att prata om..! :D

Tyvärr har hon åkt hem nu för att hon inte mådde så bra, så jag ska nog ut och rida snart :) Eller vi skulle egentligen ridit tillsammans, hon på Owen och jag på Gunde, men nu blev det inte så :( Men jag ska rida Gunvald nu iallafall :) Aska är redan riden, N red henne idag lite :)

Puss


Hittade en sjukt söt blid på Aska när jag och Ida tittade på Equipe förut! Hon vill iallfall inte riva, söten <3


Jag vann!? :D
Skrivet 2011-12-30 @ 11:50:19 Permalink Kategori: Bloggtävlingar Kommentarer (1)

Höhö jag vann!



Fick en extra julklapp här: http://sallberglina.blogg.se/category/bloggtavlingar.html :D

Tack!

Fotbollscup!
Skrivet 2011-12-29 @ 08:37:15 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Så nu sitter jag o taggar fotbollscup, kulkul! :D
Har inte  blivit så mycket uppdatering , men det är ganska mycket just nu. Men ska försöka fixa det här också! :)

Puss

God Jul! :D
Skrivet 2011-12-24 @ 10:09:22 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

God Jul allihopa! :D <3


Hihi lite gammal men finfin bild! <3

jullov! :D
Skrivet 2011-12-22 @ 01:57:54 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Nu har jag äntligen jullov! :D Men det började på sämsta möjliga sätt när alla bussar kom, förutom våran. Sen fick vi stå där typ tills 4 (bussen skulle komma halv) tills vi fick tag på skjuts.

Men sen åkte jag in till lkpg och handlade massa julklappar och så :) Så nu är det riktig julstämning! :D

Pållarna fick stå idag :)

Puss


Marry me?
Skrivet 2011-12-20 @ 21:59:44 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Idag fick vi sluta halv två istället för halv 4, så sprang ner och åkte med bussen 20 i 2 och sen hängde Josse och Fille med mig hem en stund och så käkade vi lite kladdkaka oh myyste!

Sen hämtade jag lille Aska o red henne barbacka med de medans de gick hem. Och sen vart det lite tjejsnack där en stund uppe på de små vägarna i skogen, härligt! Jag travade lite på en väg också, men det var lite svårt eftersom det var lite halt, men det gick iallafall :)

När jag kom hem igen fixade jag iordning henne och tog in Gunvald. Sen borstade jag av honom och red honom på ridbanan. Han var verkligen superfin! Jag kunde bara rida på ena halvan, då den andra var helt frusen. I början ställde jag honom utåt lite ibland, och sen förböjde jag honom nästan för att jag skulle bli lös i sidorna. Han blir jättelätt att ställa sen, och bär sig annorlunda också när jag har gjort så. Är supernöjd med honom! :D

Imorgon går jag till tjugo i 3, och sen är det julavslutning till halv 4. Sen är det LOV! :D På eftermiddagen åker jag in till stan och handlar lite juklappar o så, så pållarna får stå :)


Min flikka <3

Puss

Sometimes I have a gooooood feeling yeah!
Skrivet 2011-12-19 @ 22:13:59 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Gud jag vet inte vad som är med mig, jag bara garvar o grejer hela tiden! Lite läskigt.... Men det är ju kul att vara överglad ibland! :D Är jag lite trött kanske? Ae skitsamma, jag låter ju helt flum xd

Idag slutade jag 20 i 3 (eller 10 i 3 för att vi såg på nån fett läskig film på tyskan...) Sen tog jag in de små pållarna och typ åt o bytte om o greja. Sen skulle jag ta in de stora hästarna tillsammans med brur, men de vägrade komma så då fick jag en mindre cp-ryck, men det gick över ganska fort.

Då började jag att göra iordning lille Gunvald och sen så red jag lite på honom. Ridbanan var faktist helt okej idag under snön, så där red jag en ganska lång stund efter en liten tur i skogen. Det kändes ganska bra, men han var lite stel eftersom jag inte har kunnat rida ordentligt på ett tag. Men han var jättefin efter en stund när jag hade ridit igenom honom! :D

Sen ville de stora fortfarande inte gå in så då borstade jag Aska, och typ gjorde iordning allting i stallet. Sen när jag var klar typ halv 8 eller nåt ville Owen och Olympia komma in :) O det fick de, hihi :)

puss <3


It's bad u know...
Skrivet 2011-12-15 @ 23:09:06 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Känns lite sådär nu meed blogguppdateringen, men det var ju där när det var greva, sen var det disco i Motala i måndagskväll och sen luciavaka tills på tisdagen som jag o Josse tillbringade på uh :)

Men idag blir det andra bullar :p

Idag började jag att rida Gunvald. Eftersom banan är för blöt för att rida på blev det att rida ut. Han var pigg och glad, men det är ju svårt att göra något speciellt på honom i skogen, som att böja på honom och så nu när det blir mörkt vid 4 och jag kommer hem typ halv... Men det finns inget att göra åt det, hellre dethär än att det blir snorhalt liksom, nu tar man sig ju fram :)

Sen red jag Aska lite barbacka, och hon var lite seg men jag har inte hunnit rida henne så mycket nu eftersom jag har haft Showgun hemma, så det är inte så konstigt.. Men nu är han tillbakaskickad för en tid och jag ska börja träna upp Askas kondition inför snö- och tolknings-säsongen! :D


Måste jag ens säga att jag älskar henne?! <3

Puss


Grevagården 9/12-11 till 12/12-11
Skrivet 2011-12-14 @ 22:51:23 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (1)

Ja vad ska jag säga...? Helgen var helt underbar, en helg jag aldrig kommer att glömma! Tävlingen var jättebra, jag träffade massa fina kompisar, tittade på massor otrolig ridning med asduktiga ryttare och otroligt fina ponnyer!
Men framförallt...:
Min ponny var BÄST!

Vi åkte i Torsdags på eftermiddagen, efter att jag hade ridit Gunde, vi hade mockat, packat, o fixat o donat :) Så vid 1 trorja lastade vi Showgun och lämnade gården :)

Vi hade fått en boxplats fixad åt oss så vi bara fixade iordning lite o ställde sen in honom där! Jättemysigt blev det med massa mysigt folk! :D

Sen efter lite pyssel i stallet och när jag och Emelie hade motionerad Shoggie o Hadgi lite så drog vi oss till hotellet och åt kvällsmat och myste sen ett stort gäng tjejor i vårat hotellrum hihi :)

Fredag

På fredagen gick jag och mamma upp vid 5 eller halv 6 och bytte om och käkade frukost.
Sen åkte vi ut till stallet och gick banan, fixade iordning Showgun och sen gick jag ner och började att rida fram inför L.B :) Han var fin, lite seg, men inne på framhoppningen kom han igång och inne på banan kändes det helt okej. Det var ju bara min framridningsklass, så att han skulle få se sig lite omkring inne på banan och så :) Vi nollnollade, men fick ingen placering. Men själv tycker jag att jag fick till ett par ganska fina svängar :)

Till L.A:n skrittade jag fram med lilla Jennifer, och det kändes bra där med! Det var en A:0/A, tidshoppning. På banan var han skitfin, bara hoppade och svängde när jag styrde :D Skitfin! 0:a där med och 4:a! :D Det var nationellt, så snacka om att jag blev jätteglad! Och desutom kvalade jag till MSV, som var mitt mål 2011! På ärevarvet var alla B-ponnyerna helt galna, Shoggie stegrade och busade ;) haha, men det är ju lite sköjj c:

Sen åkte vi iväg och hälsade på min lilla Pingla! :D En inlägg och det kommer senare i veckan :)

Lördag

På lördagen red jag en L.A, även den en A:0/A. Han var riktigt fin! Men det fanns några "alternativsvängar" där jag svängde utanför istället för innanför, så jag blev inte placerad. Men jag var nolla iallafall, och det är ju alltid jättekul!

Sen måste jag säga grattis till Jennifer och Felicia, som nollade och kvalade MSV i denna klass! :D

Denna eftermiddag tillbringade vi på läktaren där vi tittade på MSVB:n som var en ackumulatorhoppning! Skitkul att titta på!

Sen åkte vi till hotellet en liten stund där vi åt och bytte om, sen åkte vi ut till stallet igen och var med på en julklappslek och sen satt vi en lååång stund i en smutsig, fullpackad husvagn! (skalman) Hur mysigt som helst, och massa härligt folk!

Söndag

På söndagen red vi sent på vällen, men vi åkte ut till 10 eller något iallafall för att skritta hästarna och kolla på några som skulle debutera MSV :) Och sen var vi där jättelänge, jag vet inte var dagen tog vägen riktigt... ;) Nej men vi tittade massa, på MSV:an och så :)

SEN var det våran tur, en L.A A:0/A:0 och Showgun kändes asbra! Fast han stannade en gång på framhoppningen, och jag var sååå nära att ramla av xd, men det gjorde jag inte.

Inne på banan var han hur fin som helst och vi nollnollade!!! Jag bara grät och grät och grät när jag kom ut, min sista start på denna underbara ponny! <3 Men vi kom tvåa! Snacka om att jag var stolt!

bilder kommer


Puss




Dagen :)
Skrivet 2011-12-06 @ 22:26:32 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (3)

Idag gick jag i skolan till halv 4, tog bussen hem, tog in de små pållarna och sen åkte jag tillbaka och hade utvecklingsamtal :( Men det gick bra iallafall :)
När jag  kom hem käkade jag lite och gjorde lite läxor, sen gick jag ut till stallet och gjorde i ordning Gunde och Shoggie, och sen red mamma och jag ut en sväng, jag på Shoggan och mamma på Pricki :) De var duktiga och tyckte att det var riktigt kul att komma ut och få gå med varandra lite :)
Fast det var lite synd att det kom snö igår, för den hade frusit på några stället och där var det jättehalt :( (det märkte jag framförallt i morse när jag halkade på väg till bussen :p)

Puss


Just nu vill jag bara stanna tiden och vara med dig för alltid <3


Tävlingen i Lördags :)
Skrivet 2011-12-06 @ 22:20:16 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (0)

Tävling i Mantorp, på Sissi Liljas anläggning i Gottlösa:

Gunde L.C: Jag red honom L.C (80 cm) bara för att han skulle få känna sig trygg och för att få lite självsäkerhet. Han var fin, men inte sådär jättefin som han kan vara, det är en väldigt stor skillnad på träning och tävling. Vi var nolla i grunden, men sen blev det en liten miss in till ett lila plank, med en ganska snäv sväng in, där han snubblade lite, och vi rev, men jag blev ganska nöjd iallafall :)

Shuggie L.B: Han var riktigt seg på framhoppningen, inte sådär fin som han kan vara ibland, bara seg, lite loj och brydde sig egentligen inte så mycket om vad jag gjorde där uppe på hans rygg... Men efter ett tag så började han att mjukn lite och efter ett tag gick han fram ganska skapligt också :)
Inne på banan gick han ganska bra, han gick fram och så, fram till nummer 5, kombinationen. Då stannade han ca 5 meter framför hindret, jag försökte att galoppera framåt men han tänkte verkligen inte hoppa. Så fick jag göra en volt och rida på igen, men då fick han för sig att galoppera jättefort mot och så blev det jättetrångt mellan, men det gick iallafall. Sen var han riktigt fin resten av banan, men jag tyckte att han inte gick fram tillräckligt, och så det där stoppet, så jag var inte riktigt nöjd precis efteråt, men nu tycker jag att det var en helt okej runda :)

Gunvald L.B: HELT UNDERBAR! Redan på framhoppning kände jag att det hade hänt något från klassen innan, han gick i sin egen lilla värld och det var som att det bara var han och jag på framhoppningen! (trots att det var halv kalabalik..) Han brukar reagera mycket på det, men han bara lyssnade på mig och hoppade fantastiskt! Framförallt kände jag att han hoppade massor med ryggen, han höll tom på att hoppa mig ur sadeln några gånger..! Inne på banan bara fortsatte det, han bara hoppade, och var helt lugn, även fast att han galopperade på ordentligt. En superrunda helt enkelt! Tyvärr blev det ett grovt pet i omhoppningen, faktist på samma hinder som i klassen innan, trots att jag red en jättelång sväng till det. Men jag är supernöjd iallafall, så himla fin!

Showgun L.A: Riktigt fin! Han var piggare på framhoppningen också :) Sen inne på banan kändes det jättebra och han hoppade riktigt super, men tyvärr fick vi en miss i en sväng i omhoppningen och han stannade på det, och sen när jag red på det igen så rev vi :( Men han var superfin innan, så jag blev nöjd, men det skulle ju varit superkul med den där nollan och att jag hade vetat att jag faktist hade kvalat till MSV, det hade varit så skönt att haft det gjort liksom, men vi har 3 L.A:er kvar, så vi får fixa det i Grevagården! :D





Hihi så söt :D<3






Haha en mule på två ben ^^ xd Vilken humor man har..

Puss

Tävling imr :D
Skrivet 2011-12-02 @ 22:21:18 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (3)

Dagen börja med skola, lite trist o så, men vi sluta 12 så det är chill :D

Sen börja jag med pållarna direkt, red först Showgun, först ut en tur och sen på banan. När jag red ut var han jättepigg och ville typ inte stanna, men det är ju bara jättepositivt när det gäller lilla Shuggie <3
Sen när jag red på banan "satt det kvar" eller vad man ska säga, och han var jättefin! :D Hoppade några språng också (typ 80-100 cm) och han kändes bara super! Går han så på tävlingen i Mantorp imorgon så kan jag räkna med placeringar i båda klasserna på honom, så himla fin! <3

Red sen Gunvald bara på banan, han var oxå fin :D Lite springig och så i avbrotten, framförallt från galopp till trav, men vi fick till några riktigt bra :) Framförallt var han fin i galoppen, jag kunde bara stå upp och låta honom "rulla på" utan att han sprang iväg eller ökade på långsidorna,  riktigt nöjd med honom !

Sen vart det en lång stund i stallet med mamma och vi gjorde de små killarna och all utrustning rent o snyggt, o packade massa, så nu är vi redo för en lååång dag i Mantorp imorgon :D

Jag tänkte lägga upp lite bilder, men tyvärr kunde jag inte få över de på datorn... :s Vi får se om jag fixar det sen.. Ni får en annan redigt fin bild så länge :)




Puss


Shuggie :))
Skrivet 2011-12-01 @ 19:25:07 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Så har man varit sjuk idag igen ... Men känner mej mycket bättre så imorgon blir det skola o hela köret :)

Jag red Gunde också nu på eftermiddagen och han var riktigt fin, för skänkeln, bar sig och arbetade fint med ryggen. Framförallt galoppen kändes riktigt bra idag! Problemet är fortfarande igångsättningar och precis när vi "bryter av". Han vill gärna springa, tar upp huvudet osv. Men det är väl bara att träna så fixar sig väl detdär med :)

Sen kom mamma med Shoggie och så red jag honom nästan direkt. Han var fin o ganska pigg :) Problemet med honom är att han gärna böjer in mulen för mycket, så att han inte arbetar så mycket med ryggen. Men idag var han ganska bra på det också :)

Nu blir det väl lite läxor och så :)

Puss


Lilla Showgun <3


Bloggtävling Jul :)
Skrivet 2011-12-01 @ 12:53:19 Permalink Kategori: Bloggtävlingar Kommentarer (0)



Jag är med och tävlar! :)

Länk:
http://sallberglina.blogg.se/2011/november/jultavling-i-samarbete-med-smeagardens-hastsh-1.html#comment

RSS 2.0