I thought you was the first and the last one for me

Igår började jag med att rida Gunvald med V som red Aska. Det gick bra. Först red vi ut en ganska lång tur i skogen och sen tog jag in Gunvald för han hoppade ju igår men Aska fick gå lite på banan med V och när jag hade gjort i ordning G och släppt ut honom i hagen lite snabbt hjälpte jag V och höll lite lektion för henne. Det gick jättebra! De fick rida lite över cavaletti och i slutet fick de hoppa två små räcken också! :D Aska var superduktig och pigg!
 
Sen red jag Veronica på banan och hon fick faktiskt hoppa 2-3 små språng eftersom det ju inte gick jättebra när vi hoppade igår.Hon var superfin verkligen super! Fast vi hoppade bata jättelågt, ca 70cm. Hon var jättefin i formen igår också! :)
 
Puss
 

Sova

Sådärja, nästan allt är packat och klart, vi åker hemifrån halv 7 imorgonbitti. Det känns nästan dom att jag borde sova nu hehe ;) imorgon kommer ett detaljrikt inlägg om dagens ridpass eftersom jag ändå inte lär ha så mycket att göra på vägen upp till Arlanda ;) planet lyfter 5 i 12 så jag ska försöka skriva ett par inlägg och fixa något tidsinställt också när jag väntar! Synd bara att vi inte ska till Irland för att titta på ponnysar, isåfall hade jag nog varit mer entusiastisk ;p

Puss


Jag hörde var du sa, bakom ryggen var du svag
Skrivet 2012-06-28 @ 12:29:53 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Godmorgon! Idag har jag redan hunnit vara ute i stallet en sväng och släppt ut Aska och så har jag nästan ätit klart frukosten också! Snart kommer V och då ska vi fixa i stallet och rida! :D

Puss


Ridläger 24/6-26/6
Skrivet 2012-06-28 @ 02:06:54 Permalink Kategori: Minnen och tankar♥ Kommentarer (0)

Vårt lilla ridläger, med mitt härliga träningsgäng, började i söndags. Vi samlades hemma på min gård vid tvåtiden. Det första som hände när alla hade kommit var att det kom ett skyfall, så alla fick springa in i stallet! Vi bestämde att vi skulle flytta måndagens två ridpass till Sjögestad, eftersom de sa på väderprognosenn att det skulle komma hela 40mm regn och att det skulle regna konstant hela söndagsnatten och måndagen. Men skyfallet som började precis när alla kom slutade iallafall ganska snabbt och då skyndade vi oss att ta ut och göra iordning alla hästar så att vi iallafall skulle kunna rida en stund av vår söndagslektion för TT utan regn.

Det var ett dressyrpass och jag red på Veronica. Jag fick träna mycket på att hålla still mina händer och att göra tydliga hjälper så att lilla Veronica skulle förstå vad jag ville hela tiden! Hon var lite tjafsig i början, men om jag bara var lugn och var still med handen blev hon nöjd och gick i en fin form utan att tjafsa. Vi tränade lite på att flytta hästarna och då var hon verkligen superfin för det mesta, ibland tog hon inte riktigt skänkeln och då blev det vingligt och hon tappade formen, men sålänge hon tog skänkeln gick hon suuper!!
Vi tränade också på att fatta vilken galopp vi själva ville på medellinjen. I början blev det lite fel, men efter bara två-tre galoppfattningar förstod hon vinken och fattade precis den galoppen jag bad om! Sen gjorde vi några övningar till och de funkade också bra! :)
 


När hästarna var iordninggjorda efter ridpasset åt vi grillat tillsammans med alla föräldrar och när vi var klara åkte alla föräldrar hem med hästarna och vi gjorde iordning i husvagnen där vi skulle sova, åkte ner med mopparna och köpte godis och sen myste vi bara i husvagnen ända tills vi skulle sova.

På måndagsmorgonen ösregnade det när vi vaknade och då kändes det ganska skönt att alla hästarna hade sovit inne på natten i sina stall och att vi skulle rida inomhus på dagen, haha ;) Vi åt lite frukost och sen åkte några till Sofie och hämtade hennes häst och resten åkte med oss och Veronica till Sjögestad.
När vi kom dit fick vi ställa våra hästar i några boxar i ett eget litet stall. Där gjorde vi iordning hästarna för ridning nästan direkt och sen väntade ett markarbetespass i ridhuset för TT.

Vi värmde upp lite lätt i skritt, trav och galopp och Veronica var superfin redan från början. Hon var lugn men ändå uppmärksam på mig hela tiden. När vi hade värmt upp ordentligt fortsatte vi med det vi hade tränat på på dressyren i söndags med att fatta den galoppen vi ville och att vi sen skulle hålla den galoppen på rakt spår. Vi tränade på diagonalen med först en bom, sen en bock och sen en bom igen. Om vi t.ex började i vänster varv skulle vi vända snett igenom och rida över första bommen, sen bocken och sen sista bommen som var strax innan hörnet. Och själva grejen var att vi skulle behålla vänstergaloppen hela vägen till sista bommen och så skulle vi byta galopp över den och sen fortsätta på samma övning fast i höger varv. Det är inte alls så lätt som det låter, prova själv så får du se..! Jag fick göra om övningen många gånger, men sen funkade det och Veronica gick verkligen som en klocka när vi väl hade rett ut det! Det var en övning jag ska fortsätta göra hemma ibland, för den gav verkligen resultat! Jag red också med martingal på henne för första gången då och det funkade superbra!
 

När ridpasset var slut ställde vi in hästarna i boxarna igen och gjorde iordning de. Då fixade vi och putsade lite på utrustningen också innan det var dags för lunch. Det var pastasalad tror jag. :D När vi hade ätit klart hade vi lite teori innan det var dags att bygga hinder inför eftermiddagens hopp-pass för TT. Sen fick vi självklart göra iordning hästarna och börja rida fram.

Det var ganska mycket "kontrollbana" med ganska skarpa svängar och en studs och sen ett par enkelhinder. Jag kände redan från början att förmiddagens ridpass hade gett resultat, för Veronica var väldigt lätt att hålla rätt galopp på och hon var väligt mjuk också! Hon var verkligen superfin både när vi hoppade fram och sen när vi hoppade bana. Det var bara jag som klantade till det lite, eftersom jag kastade fram handen överdrivet mycket över vissa hinder, och någon gång var jag nästan framme vid Veronicas öron med händerna! Men när jag hoppade om och verkligen tänkte på att vara lugn med handen gick det hur bra som helst och hon var suuuuperfin!
 

När vi hade ridit klart kom mamma och hämtde hem Veronica för hon ville inte att hon skulle bo kvar. Men vi flyttade iallafall husvgnen till Sjögestad så vi bodde där och de allra flesta hade kvar sina hästar där över natten också! På kvällen åt vi pizza och mös i husvagnen! Här kommer lite bilder (vissa lite suddiga) från måndagskvällen också! :D


På tisdagmorgonen ringde klockan vid halv åtta och då åt vi frukost, och så kom mamma med Gunvald vi åtta typ. Då gjorde jag iordning honom och så red vi ett dressyrpass i ridhuset för TT.

Gunvald var fin, men lite övertaggad eftersom han hade fått stå dagen innan också! Vi fortsatte att träna på det vi tränade på framförallt i söndags med att fatta den galoppen just vi ville och att arbeta på medellinjen. Stundtals var han verkligen suuuperfin, men ibland blev han lite galen och stressad. Men han gjorde iallafall allt jag bad honom om och var framförallt JÄTTEfin i skänkelvikningarna! :D
 

När ridpasset var klart gjorde jag iordning Gunvald och sen kom pappa och hämtade Gundis. Sen åt vi pannkakor till lunch och på eftermiddagen var det uteritt!


Jag fick låna Hannas lilla B-ponny Sunny eftersom hon hade två ponnysar med sig och mina hade ju åkte hem. Han var supermysig fast ganska liten ;) Tyvärr slutade ridturen ganska olyckligt då Hanna ramlade av Sille och blev trampad.. :( Men det var ingen större fara som tur var!

När vi var klara mockade vi ur stallet och städade ur stallet och husvagnen, innan vi åkte hem och vilade upp oss inför dagens banhoppningsträning..

Ganska långt inlägg, men då fick ni iallafall lite att läsa, right? ;) Bilderna från lägret ska jag försöka ladda upp imorgon!

Puss
 

Dålig uppdatering, I know
Skrivet 2012-06-28 @ 01:12:03 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Vet att det har varit urkass uppdatering nu under ridlägret, och jag kan bara säga att det kommer dröja ända till nästa vecka innan jag kommer ifatt mig själv och börjar blogga igen, för jag ska nämligen till Dublin i helgen! Vi ska fira farmor som fyller 70 (eller okej, hon bor inte i Dublin utan vi ska åka dit med henne på semester!) Vi åker på fredag, på mammas födelsedag, och det kommer därför vara dålig uppdatering fredag till söndag. Men jag ska fixa lite tidsinställda inlägg så det fixar sig nog.. Nu ska jag iallafall ta mig i kragen och skriva ett detaljrikt inlägg om lägret och ridpassen där och vad som egentligen hände! Hade bra sålänge!

Puss

Banhoppningsträning på Vreta
Skrivet 2012-06-27 @ 22:14:00 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Började med att rida Aska tillsammans med mamma som red Owen idag. Jag red barbacka och vi började med att rida ut i skogen. Lilla Aska var som vanligt pigg och glad med var lite irriterad på alla flugorna. Vi red ut i kanske en halvtimme och sen red vi några varv på banan. Jag tränade på mycket övergångar och tränade också lite på att rygga. Hon var superduktig, man kan verkligen inte tro att det bara var igår jag fick henne att förstå att det faktist gick att backa med en människa på ryggen! Idag var hon helt med på noterna, men hon blir lite osäker precis i början. Men självklart får hon massor beröm när hon gör det! :D
 
 
På eftermiddagen åkte jag iväg på banhoppningsträning på Vreta med både Veronica och Gunvald. Vi började med Gunvald och han hoppade en bana på 90cm-1m. Han var suuuperfin! Det var bara precis in i en kombination han inte riktigt lyssnade på mig så han blev för lång och rev uthoppet. Men som sagt var han superfin resten och vi hoppade om kombinationen sen  och då funkade det också jättebra!
 
 
Sen hoppade jag Veronica typ lika högt och hon var jättefin på framhoppningen och på 1:an, 2:an, 3:an och 4:an med på 5:an tappade vi tempot och då blev det ett "raktuppochner"-språng. Då blev hon lite rädd och stannade på nästa hinder som var kombinationen. Sen hoppade hon den jättefint iallafall, men hon tappade självförtroendet och förtroendet för mig, så vi fick sänka till 80-90cm nånting så att hon skulle komma igång igen och få tillbaka självförtroendet igen. Då var hon verkligen superfin!
 
Suddig bild på Veronica..
 
Puss

Roligare rubrik får man leta efter ;)
Skrivet 2012-06-24 @ 23:21:00 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Gunvald idag. Red ut i skogen och busade lite först och sen red vi några varv på banan. Han var fin, men tyckte inte att det var sådär jättekul att arbeta. Men han gav sig iallafall efter en stund :)

Red sen veronica och då hade de andra som är med på lägret kommit också och då red vi lektion för tt. Hon tyckte det var jobbigt i början men allt jobb lönade sig i slutet och hon blev superfin! :D

Puss

Ridläger
Skrivet 2012-06-24 @ 23:11:47 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Hej nu har jag nog glömt bort att berätta att vi ska ha/har ridläger med mitt myspysiga hoppträningsgäng! Men jag ska iallafall försöka klämma in bloggning mellan allt! ;) snart kommer ett inlägg om dagens ridpass tillexempel.. ;) tänkte också berätta att jag inte kommer in på blogg.se's iPhone-app, så jag kan inte ladda upp nya bilder.. :// men det kan inte hjälpas, fast jag hoppas som ni kanske fattar att den snart börjar funka igen :)

Puss sålänge!

If nothing goes right, go left
Skrivet 2012-06-24 @ 00:09:35 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

 
Började med att rida Gunvald idag. Han var lite småteåkig i början och ville inte riktigt arbeta. Jag försökte få honom lite mer uppmärksam genom att göra mycket tempoväxlingar och övergångar, så efter ett tag gav han sig faktiskt, slutade låtsas att allt runt omkring var farligt och började jobba ordentligt istället! Och då blev han faktiskt jättefin, jättebra i formen och behöll det tempot jag hade bestämt. Det enda vi hade lite problem med var att jag tappade yttersidan lite och då sköt han ut bogen. Fast det gjorde inte så mycket i det stora hela, för när jag skärpte mig och red ordentligt gick han ordentligt! :)

Sen red jag Veronica. Hon var lite stel i början, fast det tog inte lång stund innan hon lossnade i sidorna. Hon höll inte riktigt formen så länge i början heller, så jag gjorde mycket övergångar för att få henne på bakbenen och för att hon skulle lyssna på mig. Och bör jag hade gjort det blev hon superfin och gick som en klocka! Hon vågade vila fullt ut på steget, behöll formen och var med mig hela tiden och gjorde precis som jag sa! Och när hon går så himla bra är det värt lite jobbigt arbete i början .. ;)

Puss


K Ä R L E K <3
Skrivet 2012-06-22 @ 22:25:50 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Mysponny <3


Glad midsommar!
Skrivet 2012-06-22 @ 21:37:11 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)


Just wake me up
Skrivet 2012-06-21 @ 00:01:56 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Veronica på banan idag. Hon var SUPERFIN, allt bara klaffade! Inget tjafs i munnen, inte ens i övergångarna eller skänkelvikningarna! Det var absolut vårt bästa ridpass tillsammans ! Vi gjorde ett par ökningar som kändes superbra, alla galoppfattningar bara flöt och hon gick i form hela tiden! Det kändes dessutom som att jag red henne riktigt bra, på precis rätt sätt idag! Jag red inte så länge, hon fick nog arbeta ordentligt i en halvtimme nånting och sen fick hon skritta av i skogen. Är supernöjd med henne! :D

Sen red jag Aska lite barbacka med mamma som skrittade fram och red Gunde lite. Först red vi ut lite i skogen och sen fick hon gå lite på banan också! Hon var jättepigg, men väldigt irriterad på alla insekter som ville sitta i öronen på henne, stackarn. Men hon var fin iallafall, och gjorde precis på vad jag sa till henne! :)

Till sist red jag Gunde, som mamma redan ridit till lite, och även han gick SUPER! Fick mycket hjälp av mamma (red typ "lektion"), och det var jättebra eftersom jag inte ridit med honom för instruktör på ett ganska bra tag nu! Jag fick träna på att låta honom få lite mer energi i framförallt traven. Det funkade superbra och han kändes jättefin! Jag gjorde också lite skänkelvikningar som flöt på riktigt riktigt bra, fast han var lite svårare att flytta för vänster skänkel än för höger. Men efter ett tag mjuknade han för vänster också och blev superfin!

Puss


Hellou
Skrivet 2012-06-20 @ 23:42:20 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Gårdagskvällen tillbringade jag hos härliga Sofie, och det var därför uppdateringen inte var den bästa igår.. Menmen, jag tänkte att jag kunde berätta lite snabbt om gårdagens ridpass nu istället :)

Började med att rida Gunvald på banan. Han var fin, men jag red i princip bara på övre halvan av ridbanan, eftersom vi precis hade lagt på nytt grus på den nedre. Men han var iallafall fin, men tappade formen lite i övergångarna, fast det blev bättre i slutet :)

Sen red jag Veronica. På henne red jag ut en tur barbacka, men hon fick jobba lite i skogen iallafall :) hon var riktigt pigg, men ändå fin och lyssnade på mig hela tiden :)

Puss


Hemma igen :)
Skrivet 2012-06-19 @ 10:52:48 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Är äntligen hemma igen, det känns som att jag har varit borta mycket längre än i bara tre dagar. Det har ju (som ni säkert sett) varit ganska dåligt uppdatering under de här tre dagarna, trots mycket dötid, men det är för att det inte fanns mycket att skriva om. Det var typ bara träna, duscha, äta, vila hela tiden, och sen började det om ;) men iallafall är jag hemma nu, eller okej, jag kom hem igårkväll och då red jag lite på en väldigt pigg Veronica! Men hon var fin iallafall! :) nu ska jag äta lite frulle och sen blir det stallet hela dagen! Härligt med sommarlov! :D

Puss


På öff
Skrivet 2012-06-16 @ 13:11:03 Permalink Kategori: Fotboll Kommentarer (0)

Just nu ligger jag och vilar efter lunchen på öff's fotbollsläger. Vi har haft typ invigning, packat upp lite, haft en träning och käkat lunch. Om typ 20 min ska vi ha nån sorts teori och sen är det träning igen :)
Ganska ovärt inlägg men aja ;)

Puss


Gårdagens ridpass
Skrivet 2012-06-16 @ 13:04:12 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Veronica. Hon var jättefin! Tjafsade inte alls mycket i munnen och var mycket bättre i övergångarna också! :D Travade ganska mycket och gjorde mycket övergångar, volter osv för att hon skulle bli mjuk och uppmärksam. Det funkade super och hon verkade verkligen trivas med mig! Galoppen funkade också jättebra, hon höll formen hela tiden och gjorde precis som jag sa, så jag red inte så länge :)

Sen red jag Gunde. Red bara ut barbacka, men han fick ändå arbeta lite i skogen och vi både travade och galopperade också. Han var finfin, men lite överpigg ;)

Puss

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2451265/images/2012/pic_206782354.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2451265/images/2012/pic_206782354.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2451265/images/2012/pic_206782354.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2451265/images/2012/pic_206782354.jpg" class="image">


På väg hem från Liseberg!
Skrivet 2012-06-14 @ 23:54:23 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Det har varit sjukt kul, synd att vi inte var där längre! Jag har åkt massa och jag åkte tillomed atmosfear eller bad den heter! :D men nu är vi som sagt på väg hem och jag ska nog sova lite :)

Godnatt puss


I know how to save a life
Skrivet 2012-06-14 @ 23:47:59 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red bara Veronica idag. Red bara barbacka ett varv i skogen och hon var superpigg, men endå schysst och lyssnade på mig. Fast hon tyckte att det gick lite långsamt när vi travade och galopperade, jag har ju inte så bra balans på henne barbacka, hon har ju ett enormt steg! ;) men aja, det gick bra iallafall! :)

Puss


SOOOOMMAAARLOOOOOV!!!
Skrivet 2012-06-14 @ 10:30:08 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Äntligen! Nu blire hem och käka lite och rida lite innan jag drar till Liseberg! :D woopwoop, blir freaking amazing! :D


Skolavslutning imorgon!!! :D
Skrivet 2012-06-14 @ 00:01:52 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Bara några timmar kvar och sen är jag ledig hur länge som helst och kan göra nästan precis vad jag vill, och då kommer jag självklart vara i stallet hehe! ;)
Men nu ikväll har jag iallafall fixat naglarna inför skolavslutningen ( bild nedan ) och fixat fram skolavslutningskläderna!

Men nu måste jag sova ifall jag ska orka med morgondagen, ska ju till Liseberg då också! :D

Godnatt puss


Hoppat Gunde
Skrivet 2012-06-13 @ 23:57:02 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Hoppade Gunvald lite idag. Han var superfin redan från början när vi bara värmde upp och det höll i sig hela ridpasset. Hoppade inte så mycket, men det behövs inte på honom heller! Vi maxade inga hinder, utan hindrena låg på 90-100 cm, men höjden spelar ju ingen roll när ponnyn är hur fin som helst och när man har världens känsla! :D Är supernöjd med honom! :)

Puss


Fotbollsmatch
Skrivet 2012-06-13 @ 23:51:39 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Spelade borta mot ljungsbro, och resultatet blev 4-2 till de efter två offside mål. Men vi spelade riktigt bra, hela första halvlek och nästan hela andra, förutom precis i slutet när vi fick spela med bara 10 spelare eftersom två blev skadade.. Men aja, vi var grymma iallafall, får hoppas att vi får en bra domare snart som kan se det också... ;)

Puss


I hope you have the time of your life
Skrivet 2012-06-12 @ 23:34:17 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Började med att rida Gunde på banan idag. Red ganska "dressyrigt". Han var lite seg, stel och oarbetsvillig men bara efter en kort stund blev han mjuk och fin och lyssnade på mig hela tiden. Han var (som vanligt) fin när jag bara skrittade/travade/galopperade , men sen bär det kom till övergångarna gick han gärna över tygeln, blev lite stressad och började tjafsa. Så det blev det vi tränade på! Efter en liten stund blev det mycket bättre, fortfarande vill han gärna att det ska gå fort och så blir han lite stressad, men då behöll han iallafall formen! :)

Sen åkte vi på hoppträning med Veronica. Vi hade mest trim idag, hoppade bara ett par språng uppemot 1m, men annars red vi bara på 60-70-80cm hinder för att jag skulle känna galoppen. Hon var ganska tjafsig och tyckte inte om att hon inte fick galoppera på, men efter ett tag gav hon sig och stundtals var hon jättefin! Vi red på mycket linjer osv för att kunna reglera hästarna. Och efter en stund kände jag att jag kunde kanske gå på både 5 och 6 och 7 och 8 galoppsprång på samma linje! :D det kunde jag inte i början av ridpasset... ;

Puss


Cykeltur
Skrivet 2012-06-12 @ 15:07:29 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Hemma igen efter att jag har tvingats cykla ca 4 MIL med skolan! Helt sjukt långt ju! Men det är ganska bra iallafall eftersom vi fick sluta när vi kom tillbaka i skolan igen, vilket gjorde att jag var hemma strax före två! Nu har jag chillat lite och lyssnat på bra musik, och snart ska jag ut till stallet, fixa allt, putsa alla Veronicas grejer och rida Gunde och kanske Aska också om jag hinner innan kvart i 6 då jag ska iväg och hoppträna med Veronica! :D uppdaterar mer ikväll!

Puss


Svar på kommentar
Skrivet 2012-06-11 @ 23:44:24 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (2)

Elina frågade i en kommentar (exakta i bilden nedan) vad Aska hade varit för sjuk.

Svar: Aska har haft fångkänning igen tyvärr, men vi upptäckte det direkt och lät henne stå inne och så ett tag så nu är hon så gott dom frisk igen! :D

Puss


live your own life, you still can not influence the major decisions in someone else's
Skrivet 2012-06-11 @ 23:37:04 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Gunde idag. Red bara ut eftersom ridbanan var så blöt efter allt regn.. Men han fick arbeta i skogen iallafall. Flyttade på honom lite och böjde igenom honom. Han var lite tittig och det kändes nästan som att han "slingrade" sig ifrån arbetet i början eftersom han bara tittade på annat, men efter en stund var han superfin och arbetade på bra resten av ridpasset!
Sen red jag Veronica, också henne i skogen. Med henne var jag noga med att hon skulle lyssna på mig hela tiden! Det gick ganska bra, men hon var väldigt tittig på allt möjligt så vissa gånger fick jag säga åt Beckie (min hund som alltid är med mig när jag rider ut) att gå före Veronica när hon inte ville gå förbi saker och då gick det bra! ;) Veronica fick busa av sig lite också eftersom vi ska hoppträna imorgon!
Till sist red jag aska, också idag bara en kort tur i skogen precis där det var mjukt för henne att gå. Hon var superpigg och glad och ville helst bara galoppera hela tiden! ;) haha men hon fick galoppera lite iallafall ;)
Puss

Om my way home
Skrivet 2012-06-11 @ 14:44:38 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (4)

Påväg hem från Motala där vi har badat och tittat på nån ny bro typ med skolan. När jag kommer hem ska jag ut i stallet direkt och rida alla tre och fixa allt i stallet! Btw har jag nog inte berättat att Aska är frisk igen så jag red henne för första gången på hur länge som helst igår! :D Så himla skönt!

Puss


Gårdagens+dagens ridpass
Skrivet 2012-06-10 @ 00:15:58 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (3)

Gunvald

Igår:
Tänkte bara rida ut och mysa i skogen, men han lyssnade inte på mig, taktade runt, vägrade stå stilla osv så han fick gå lite på banan också. Där var han iallafall fin, sådär härlig som bara han kan vara! Det uppmjukningsarbetet jag lade ner i förrgår när jag red och att jag inte gav mig när han bråkade i skogen gav resultat, formen och uppmärksamheten var super!

Idag: Red ut i skogen tillsammans med mamma som red Olympia. Han var pigg och irriterad på flugorna, men blev inte sådär jobbig som han var igår. Jag arbetade honom ingenting, eftersom han har jobbat ordentligt i flera dagar nu, men vi travade och galopperade men jag satte inga höga krav på honom :)

Veronica

Igår:
Red lite på banan och hon var jättefin! Tränade mycket på att ställa henne åt rätt håll hela tiden och att hon skulle gå på samma spår med både fram och bak. Det funkade jättebra! :)

Idag: Red bara ut en liten tur i skogen och ställde inte så mycket krav på henne, men var ändå noga med att hon skulle gå i det tempot jag bestämde. Travade och galopperade lite också. Hon var pigg och glad :)

Puss


Nice kväll!
Skrivet 2012-06-08 @ 23:58:38 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (2)

Har varit med carlsson, Linnea och Stina nu ikväll! Det har varit sjukt kul! Men det blev lite stressigt, så jag hann inte blogga imellan som jag hade tänkt.. ;) sry, det kommer (förhoppningsvis) ett "dagens ridpass"-inlägg imorgonbitti!

Godnatt puss


Wiiieee!
Skrivet 2012-06-08 @ 13:42:59 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Sista fredagen i skolan! Bara 6 dagar kvar nu! Kommer bli sjukt kul med sommarlov! Vi slutar torsdag morgon och därefter blir det nog lite snabb ridning eller iallafall stallfix innan jag åker till Gbg, Liseberg med uh och brudarna! Kommer bli fett nice ;)

Men iallafall kommer uppdateringen bli bättre när jag har mer tid att skriva! Så det skulle vara kul att veta vad ni vill läsa om på bloggen! Svara i en kommentar, skulle vara superbra :D

Aja, ska ut till stallet nu!

Puss


2:a kvalnollan!!
Skrivet 2012-06-07 @ 23:32:03 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Glömde att säga att nollan från l.a:n i skogslotten räknades dom en kvalnolla! Så nu har jag bara en enda kvar tills vi har klarat årets mål! Och jag lovar, att om han fortsätter vara så fin som han var i skogslotten kommer den tredje när som helst, vänta bara...!

Puss


I can dream what can you do?
Skrivet 2012-06-07 @ 22:20:35 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Gunvald idag. I början var han ganska stel, så jag började med att bara mjuka upp honom lite i trav och rida lätt i 10-15 min. Han mjuknade och blev superfin efter en stund och då började jag rida på serpentiner med övergångar och 10-metersvolter i bågarna. Han var superfin, mjuk men bar sig ändå ordentligt! Han var riktigt fin i övergångarna också, höll formen hela tiden, framförallt i skritten men lite sämre till halt eller ryggning, men det var mycket bättre iallafall! Han var superfin i galoppen också! Började med att bara låta honom rulla på lite lätt en stund innan jag började jobba honom i galopp på bågarna också, och han var superfin! Jag gjorde inga galoppombyten, utan gjorde halt varje gång när vi bytte varv och det funkade hur bra som helst! Han var jätteuppmärksam och gjorde halterna exakt när jag bad honom! Och han var perfekt i formen också! Är supernöjd med honom!♥

image description

Sen red jag Veronica. Hon var också lite stel och inte särskilt arbetsvillig i början, men mjuknade snart och blev superfin! Gjorde lite tempoväxlingar och övergångar, vilket funkade ganska bra. Hon var lite tjafsig i munnen bara, men om jag satt still med handen lugnade hon sig. Jag galopperade ganska mycket och hon var superfin! Jag var noga med att hon skulle gå fram hela tiden fast att jag minskade tempot och/eller storlek på volten och det funkade jättebra, hon lugnade sig och lyssnade bättre på mig då! Hon var superfin!



Puss


Stallet nästa!
Skrivet 2012-06-07 @ 17:03:06 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)


Inte ett moln så långt ögat kan nå
Skrivet 2012-06-06 @ 23:12:45 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Veronica med mamma och H som red på de stora idag. Vi red bara ut och red faktiskt ganska långt och både travade och galopperade en hel del. Lilla Veronica tyckte att det var jättekul att bara få gå ut och mysa utan enmassa krav!

Sen red jag Gunvald. Red först ut en tur och sen red jag lite på banan. Varken han eller jag var särskilt sugna på ett jättelångt pass på ridbanan, så jag arbetade bara igenom honom lite och galopperade ett par varv, och sen avslutade vi. Red nog bara ordentligt i en kvart kanske, men han var fin iallafall! :)

Puss


Trevligt att vara ledig såhär en onsdag!
Skrivet 2012-06-06 @ 12:36:28 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)


Stan!
Skrivet 2012-06-05 @ 21:49:17 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Idag har det varit i princip hästfritt, var bara i stallet och mockade och fixade lite efter skolan innan jag åkte till stan ohså kvällsfodrade jag :) i stan vaccinerade jag mig, fixade nytt pass, käka donken (:D) och shoppade såklart lite!

Beiga linnet: hm
Vita blusen/linnet och det randiga linnet: cubus
Shortsen: pieces

Puss


Några små bilder från skogslotten
Skrivet 2012-06-05 @ 21:43:31 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (0)

Tyvärr inga hoppbilder, men ett par jag knäppte runt omkring! :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2451265/images/2012/pic_205469521.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2451265/images/2012/pic_205469582.jpg" class="image">


Tävling i Skogslotten 3/6
Skrivet 2012-06-05 @ 21:37:26 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (0)

Är så himla glad och nöjd! Bara ett enda litet pet på 4 rundor! Gud vad fina ponnysar jag har!!

L.B

Började med Gunde. Han var lite stel på framhoppningen, och jag kände att jag inte riktigt fick igång galoppen ordentligt, men han hoppade fint och lyssnade bra på mig iallafall! På banan var han superfin och då fick jag också igång galoppen ordentligt! Nollnollade, men tappade ganska mycket tid sista svängen. Trots det kom vi faktist trea!

Sen var det Veronica och hon var verkligen superfin! Det blev inte lika stressigt imellan som det var på Heda, så jag kände att jag hann rida fram ordentligt och så. På banan gick hon som en klocka, jag tror knappt hon tog ett steg snett. Nollade och fick en ungponnyrossett! :D

L.A

Red bara Veronica i första L.A:n eftersom Gunvald gick laget. Hon var superduperfin, men vi kom lite nära på tvåan och rev det. Resten av banan gick hon som att hon aldrig hade gjort annat! Jag hade en väldigt bra känsla hela rundan och hon hoppade helt fantastiskt! Och snacka om comeback, förra l.a:n ute, den här l.a:n ett pet, ni förstår väl att jag ser fram emot nästa tävling?! ;)
DIV I LAGET (L.A)

Gunvald var så himla fin! Det var nog en av de bästa rundorna jag någonsin har ridit! Det går inte att beskriva med ord hur fin han var!!!! NOLLADE!!!!! Det är helt sjukt! Jag kan fortfarande inte, efter två dagar tro att det är sant! Och ändå kändes det så himla enkelt!
Tyvärr hade inte de andra i laget samma tur, men ändå kom vi trea totalt! :D

Puss



Blev lite sugen,
Skrivet 2012-06-04 @ 16:54:49 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Btw kommer det snart ett inlägg om tävlingen igår, ska bara käka lite först ;)

Puss


0:a i la!!!
Skrivet 2012-06-03 @ 14:47:55 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Är världens gladaste! Nollade la:n med Gunde, jag har världens bästa ponny! <3

Puss


On my way to SKOGSLOTTEN!!
Skrivet 2012-06-03 @ 07:55:04 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Är såhäääär taggad! Håll tummarna för oss idag !

Puss


Instagram
Skrivet 2012-06-01 @ 23:40:43 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (2)

Följ mig på instagram @sofiejanssoon !


Shout it out
Skrivet 2012-06-01 @ 23:39:13 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Veronica idag. Therese kom ut till oss och hjälpte mig när jag red. Vi började med att rida fram och var jättenoga med att hon skulle gå på samma spår med frambenen och bakbenen om jag inte bad henne att flytta på sig. Jag har varit lite slarvig med det och liksom inte tagit tag i det, men det gjorde jag ju nu och det funkade jättebra! Tränade också mycket på att öka och minska tempot mycket för att hon verkligen ska lyssna på mig och det funkade jättebra! Sen hoppade vi lite på två hinder, en kryssoxer snett igenom och ett räcke på långsidan. I början gick det suuuper och hon var jättefin, men när vi höjde lite, till 1m eller något kom vi precis som på tävlingen i lördags mitt i mellan två galoppsprång och hon hoppade rakt upp och ner. Men sen red jag på det en gång till och då var jag noga med att ha galoppen redan i svängen och då gick det hur bra som helst! Men det kändes ändå bra att det blev så, för då fattade vad jag gjorde för fel!

Sen red jag Gunde med mamma som red på Olympia. Vi skrittade först ut en tur och sen red vi på banan. Gunvald var lite okoncentrerad och flamsig i början men efter en stund blev han superfin!! Med honom tränade jag också på att öka och minska och det funkade jättebra, han blev mycket mer uppmärksam på mig då! Han spände sig lite i början, undrade varför jag drev på honom så mycket, men efter en stund slappnade han av och skötte sig super! Är jättenöjd med både honom och Veronica idag!

Aska mår också bättre, vi har inte släppt ut henne något än, men idag har hon inte legat ner någonting och hon är inte alls lika varm i hovarna! Det känns som att vi såg att något var fel i tid!

Puss


Iphone
Skrivet 2012-06-01 @ 19:48:13 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Tjatja, nu har jag fått en iPhone , så nu kan jag bjuda på fler bilder och mera uppdatering! Tjohoooo! Okej , lite udda inlägg, men jag är lite glad... ;)

Haha puss


RSS 2.0