Sjuk :(

Har ont i halsen, huvudet och har feber. Inte kul alls. Idag har jag bara försökt att sova och så har jag tittat på tv. Och så har jag "hjälpt" mamma att baka bullar, men ärligt talat tror jag att jag var mest ivägen.

Gick faktist ut och hjälpte till att kvällsfodra nu för en liten stund sen också! Så då fick jag lite mer energi när jag hade pussat på pållisarna lite :D

Mamma red Gunde ett varv i skogen idag för att han skulle få gå lite. Han gick bra sa hon, fast han var lite stressad och nervig.

Nu ska jag sova, måste bli frisk nuju! Det är ju tävling på lördag...

Puss


Världens bästa♥

Snabbis

Är så himla trött, så det blir bara ett kort inlägg. Sen blir det sängen, känner mig inte jättefrisk...

Började med att rida ut Aska en sväng barbacka. Jag ville bara att hon skulle lyssna på gas och broms, höger och vänster. Sen när jag kände att hon lyssnade blev det lite trav och galopp på småvägarna också, mysigt!

Red sen ett dressyrpass på Gunde på banan. Jag red inte så länge, 40 minuter tror jag, och då var nog bara 30 minuter jobb. I början var han väldigt avslappnad och fin. Jag böjde igenom honom både utåt och inåt, så att han blev mjuk och rörlig. Övade också mycket på övergångar, och flyttade honom lite på diagonalen. Han var superfin och höll sig i skinnet hela tiden! Gjorde ett par ökningar diagonalt också, och det gick ganska bra. Det är något jag måste öva mycket mer på, han vill helst bara galoppera när jag säger åt honom att springa fortare ;)! Efter ett tag kände jag att han började att bli lite okoncentrerad, så då började jag att avsluta honom i låg form.
Är riktigt nöjd med ridpasset faktist!



Puss

I nearly left the real me on the shelf
Skrivet 2012-02-27 @ 21:46:37 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red bara Gunvald idag. Provade att rida på ridbanan, men det var för fruset så dt blev en mystur i skogen istället. Det gick faktist både att trava och att galoppera på flera ställen, så han fick gå lite ordentligt iallafall. Men jag arbetade honom ingenting i form eller så, han har ju gått ganska hårt i veckan och i lördags. :)



Imorgon blir det ingen hoppträning för min del, det är ju tävling två helger i rad. Så den prickige får ridas i lite dressyr på banan och Plaska ska få gå lite där det känns bra, just nu tror jag att det blir en något längre tur i skogen! Men vi får se, om jag är på annat humör imorgon kanske det blir lite fart på banan istället. Vi får se ;)

Puss

Krossa alla fönster
Skrivet 2012-02-26 @ 21:46:21 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red bara Aska idag, Gundis fick stå när han hoppade så fiint igår ♥

Jag red ut en sväng tillsammans med mamma som red Olympia. Vi gjorde inget speciellt, det var lite fruset så det gick inte att eida på ridbanan eller så. Men vi travade och galopperade lite på vägar där det inte var för halt eller hårt. Aska var pigg och glad och gjorde mer eller mindre vad jag bad henne om. Så jag är nöjd :)






Imorgon blir det skola, så jag går och lägger mig efter att Big Brother är klart :)

Puss

Tävling i Eken den 25/2
Skrivet 2012-02-26 @ 10:03:58 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (0)

Åkte till Ekenryttarnas regionala tävling igår med Gunvald och tävlade L.B L.A. Han var superfin!

Vi började med 90cm (L.B). Jag startade nästan först, så det blev lite stressigt när vi skulle gå banan, men tillslut hittade vi någon som kunde hålla Gunvald under tiden. Banan var helt okej, ganska litet och lågt med några alternativsvängar i omhoppningen. På framhoppningen var han fin, men hade inte riktigt den power i galoppen som vi vill ha. Men han hoppade super!
På banan var han jättefin, men hade inte riktigt den galoppen vi vill ha i honom. Men den fick han igång i omhoppningen när jag försökte att galoppera på och när jag red lite mer framåt. Då hoppade han super! Vi var felfria, men liite för långsamma så det räckte inte till en placering.

I 100cm (L.A) var han mycket mer taggad och hade verkligen den galoppen som han har på träning. På framhoppningen hoppade han lyror hela tiden och vi kom perfekt på nästan alla hinder. På banan hade jag fortfarande den känslan fast ännu lite bättre! Grunden hoppade han fantastiskt, men tyvärr rev vi det första i omhoppningen. Men resten av omhoppningen hoppade han ännu bättre och var precis så fantastisk som han är på träning! Och det räckte faktist till en fjärdeplats! Den bästa rundan på hur länge som helst!

Superbra start på tävlingsesongen! :D

Puss

Natti
Skrivet 2012-02-22 @ 23:23:11 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Nu har jag pussat pållarna godnatt (eller för ett tag sen då ;)) och så har jag sett lite på big brother nu ikväll :)

Imorgon ska jag upp ganska tidigt och så ska jag o V rida och fixa stallet, sen på eftermiddagen åker jag till stan med Felicia o Josse! Kulkul!

Fast nu ska jag dejta kudden!

Puss


Regn o is..
Skrivet 2012-02-22 @ 19:11:31 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Skitväder igen, jag blir så trött!! Det bara regnar och så fryser det på, så det är isgata också... Men det hindrar inte mig! Jag, Emelie och mamma gick ut på en tur i förmiddags. Jag red Showgun, E red Owen och mamma red Olympia. Tyvärr gick det typ inte att rida ordentligt någonstans, men vi kunde skritta lite på en volt iallafall. Jag övade ryggningar och bakdelsvändningar, och att han skulle  fram när jag bad honom. Och det gick bra! Efter ett tag ryggade han någorlunda rakt bakåt och bakdelsvändningarna blev bra mycket bättre för varje gång! Så jag är nöjd!

Puss


We will fade into darkness
Skrivet 2012-02-22 @ 19:03:06 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Åkte iväg med både Showgun och Gunvald till Vretas ridhus igår. Jag hoppade bara Gunvald, men jag red Shoggie lite innan träningen började och på uppvärmningen så att han fick röra lite på sig. Mamma red fram Gunde under tiden.

Lillkillen var riktigt fin, men försökte bråka lite i början. Fast när jag sa till honom skärpte han till sig direkt och började att koncentrera sig på arbetet istället. Jag försökte att rida honom så att han gick för mycket på tygeln, som han kan göra för att komma undan arbetet ibland, och jag tycker att jag lyckades ganska bra! Han blev skitfin i formen och gick ändå fram. Så jag blev nöjd med han :)

Hoppade sen Gunde ju för TT. Han var SUPERFIN! Lugn och avslappnad, utan att tappa galoppen, och han hoppade som en Gud! Vi hoppade hinder runt 100-115 cm och vi har blivit ett så bra team nu, så vi kommer nästan rätt varje språng och jag får en sån jäkla WOW-känsla! Så det kändes super inför tävlingen på lördag i Eken, där vi ska hoppa 90 och 100 cm :)


Puss


Emelie här
Skrivet 2012-02-22 @ 00:25:26 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Hoppníngen gick super! Bloggar mer imorgon!

Puss


Finns det en så finns det flera
Skrivet 2012-02-20 @ 23:50:14 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Aska idag. Red tillsammans med Felicia som red Lello. Det gick bra, jag red barbacka och vi skrittade bara. Men det blev en ganska lång tur trots allt, jag tror att vi var ute i lite mer än en timme. Det var nog skönt för henne att få skritta lite när hon fick gå ganska hårt igår. :)

Sen red jag Gunde. Jag red upp till volten i skogen och red lite dressyr på honom. Han var väldigt okoncentrerad och springig i början. Efter ett tag när han hade joggat igång lite började jag att jobba honom med övergångar och tempoväxlingar, och då lugnade han ner sig lite men jag tyckte fortfarande att han inte hade hittat formen riktigt och att han fortfarande var lite för stressad. I galoppen blev han bättre och arbetade på bra.
Sen när jag började att avsluta honom i trav lugnade blev det som att han hittade tillbaka till sig själv, lugnade ner sig och började att gå ordentligt i form. Så jag är nöjd med den andra halvan av träningspasset. ;)

Red tillsist Showgun en tur barbacka i skogen bara för att han skulle få skritta och mysa lite. Och det kändes bra. Jag travade och galopperade lite också där underlaget var bra, men jag arbetade inget utan lät honom bara rulla på.

Imorgon blir det lite mer jobb med de små B-ponnysarna och så åker jag och hoppar Gunde för TT i Vreta :)

Puss

Ouuuppaa :D
Skrivet 2012-02-20 @ 17:05:21 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Alla pållarna ridna och stallet är fixat! :D Nu drar jag o ********* ****** då! :D

Uppdaterar mera sen!

Puss

Nu..
Skrivet 2012-02-20 @ 10:26:21 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Gooodmorgon ! Nu ska jag upp o äta frulle och sen blir det stallet hela dagen :D Ska rida alla tre idag och sen ska jag iväg och ******** ** ****! Och eftersom det är lite hemligt, får ni inte reda på vad förrän ikväll ;) Nån som kan gissa?

Nu måste jag verkligen göra når vettigt!

Puss


Äntligen!
Skrivet 2012-02-19 @ 23:46:28 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)


Nu vet jag vad jag ska göra om kvällarna!

Men en fet diss till att det kommer in en till person 1 inatt, palla va uppe då liksom...

Så nu blir det sängen, känner mig lite mörbultad efter min och Elinas brottningsmatch på Aska... :p

Puss

Jag hatar att jag äskar dig så
Skrivet 2012-02-19 @ 18:43:51 Permalink Kategori: Minnen och tankar♥ Kommentarer (2)


Min fina grabb♥

På lite mer än ett halvår blev vi det näst bästa B-ponnyekipaget i östergötland.







För mig blev du världens bästa ♥


Du var "a chance of a lifetime".


Jag är glad att jag tog chansen♥



Du flög in i mitt liv...


... och slet upp en dörr i mitt hjärta♥


Om jag bara skulle vara ett år yngre skulle jag inte sitta här och gråta

Men du ska veta...

Jag kommer aldrig att glömma vad du har gjort för mig♥ Jag älskar dig♥

Jag tror du söker efter mer än du ser, men jag ser att du ler och jag tror att du tvivlar
Skrivet 2012-02-19 @ 18:26:18 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Började dahen (jaja, eftermiddagen*) med att jag och Elina gick ut och red Showgun och Gunvald. Jag red Shúggi och hon Gunde. Vi red lite på volten i skogen och det gick bra, men Showgun var väldigt seg och han var lite rädd för att få styltor och halka. Mamma kom upp och filmade lite också när jag red, men eftersom underlaget var som det var får vi se om det kommer upp på bloggen. Efter ett tag bytte vi lite också och då red jag ju Gunvald. Han var ganska stressad, men efter ett par övergångar lugnade han ner sig lite och då blev han ganska fin, men jag tycker bättre om honom när han är mer avspänd.

Sen tolkade vi efter Aska :D Superkul! Busade massa och så också ;) Red tillexempel två på henne och hade brottningsmatch på hennes rygg... Så himla underbar är hon! Superpigg och glad, hon tycker att det är så kul när man är lite oseriös och typ bara rejsar ;)

Puss


HAHAHAHAHA XD ^^,


Min lilla brutta är här!
Skrivet 2012-02-19 @ 01:37:33 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)


Gammal bild på Elina på Hoppsan och jag på Plingplång


Gundepunde o furreburre jaoo :D

Btw äre barre Elina som är här :P

Puss

Dina lakan är konfetti nu ska himlen bli vit
Skrivet 2012-02-19 @ 01:34:21 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Gunde idag. Red med mamma som red Olympia och vi red upp till volten i skogen. Han var super, tom övergångarna sitter nu! Så vi får hoppas att det sitter kvar i hoppningen sen :) Började med att böja igenom honom och är han hade joggat i låg form i kanske 5-10 minuter började jag att arbeta honom i övergångar mellan skritt och trav och halt. Superfin, behöll formen och så i alla övergångar! När jag kände att det satt började jag att sitta ner lite på honom och göra övergångar mellan trav och galopp. Superfin där med!

Red sen Showgun tillsammans med V som red Aska och mamma som red Owen. Det gick super, han är så himla häftig! Sånt jäkla steg! Kan inte säga annat än att han gick perfekt, för det var precis vad han gjorde. Framförallt galoppen, han är så j*vla härlig!

Det gick jättebra för V med Aska också, hon är jätteduktig och bestämd på henne, så Aska har börjat göra som V vill istället för vad hon själv vill! Och det går bara bättre och bättre för varje gång hon rider henne! Superkul! :D

Puss

Gomorron
Skrivet 2012-02-18 @ 09:29:17 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

ÅÅHHH! Jag vill också tävla! Sitter och följer resultaten från Vetlanda på equipe. Jag kan säga att jag skulle göra ganska mycket för att få vara där nu också!
Men jag ska ju iallafall åka till Eken nästa helg och tävla. Jag är så himla taggad nu, senaste tävlingen var ju christmas show.

Btw ska jag nog käka lite frukost nu och sen kör vi stallet. Jag ska rida alla tre idag, har jag tänkt :) Så jag blir nog där ett tag ;)

Puss

Jag går i dagar i tröjan du hatar
Skrivet 2012-02-17 @ 19:00:15 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Drog mig iväg på fotbollsträning och tog ut mig rejält idag också! Och träffade de fina brudarna! :D Superkul!

Ikväll orkar jag inte dra mig ner till byn igen, utan det får bli mys i soffan är hemma istället. Kan ju träffa kompisar hela veckan nuju ;) Nån som vet om det går nån bra film eller nåt på tv ikväll? :)

Puss

SPORTLOV! :D
Skrivet 2012-02-17 @ 18:58:20 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red Gunvald på banan idag. Det gick bra, han var riktigt fin! Övade övergångar hela ridpasset, först i skritt och trav, och när jag tyckte att det satt körde vi trav och galopp också. Han var lite pigg och springig i början, men han lugnade ner sig fort och då började han att arbeta superfint! Väldigt härlig form och han gjorde riktigt fina övergångar bara efter ett par gånger! Så jag är dupernöjd med honom!

Aska och Shuggan stog idag. Men de ska få ridas ordentligt hela veckan nu när det är sportlov! :D

Puss


I knew when we collided you're the one I have decided
Skrivet 2012-02-16 @ 22:29:58 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Började med att rida Showgun idag. Red upp till volten i skogen och gick igenom ganska mycket basic-grejer. Sen flyttade jag honom lite åt sidorna och böjde igenom honom ordentligt. Han var fin och inte stel åt något håll eller så. Han var superpigg idag! När vi galopperade började han att bocka och frusta! Och jag kunde inget annat än skratta, det är ju kul att han också har kul på våra ridpass! När han hade slutat busa blev han riktigt fin i galoppen också faktist, och han fick världens steg i snön också! Så himla MYYYS! :D

Red sen Aska lite barbacka på banan. Det gick ganska bra förutom när hon rymde sådär en liten stund... Men hon kom tillbaka direkt typ iallafall ;) På henne var det övergångar som stod på schemat. Och hon var faktist riktigt duktig i mellanåt. Nu lyssnar hon direkt om man ber henne att göra halt eller att fatta galopp. Så jag är dupernöjd!

Puss


Pojken i Greva! <3 MINNEN TILL 100000!

Min prins är hemma igen!
Skrivet 2012-02-15 @ 22:39:28 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)


Lille killen får bo hos oss nu under sportlovet när matten hans ska dra iväg på andra äventyr! Så kul vi ska ha det! <3

TJOHOOOO!

Btw I love you
Skrivet 2012-02-15 @ 22:37:07 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red Gunvaldskrutten tillsammans med mamma som red Olympia idag. Det gick bra! Det var kul nu när det har kommit lite snö, för då måste han lyfta ordentligt på benen och då får tillochmed han lite steg ;D Vi red ner till stora gärdet idag. I början var han alldeles för tjafsig och springig, men efter ett tag kom vi överens igen och då gick han superfint! Övade övergångar från trav till galopp och från galopp till trav. Och efter ett par övergångar slappnade han av och behöll både formen och lugnet i övergångarna! Så jag är supernöjd! :D

Puss


Gammal bild btw

Alla ♥ dag
Skrivet 2012-02-14 @ 21:43:13 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red Gunde med mamma som red Gunde. Red lite på gärdet och han kändes mycket bättre idag! Fast han började bråka lite , men då sa jag till honom och sen blev han jättefin! Gjorde inget speciellt, körde bara igenom grunderna och böjde på honom lite. Gjorde några galoppombyten också och han gjorde ett par helt rent! Kul! :D

Joel red Aska idag. Det gick bra för de också :)

Puss


FotbollN
Skrivet 2012-02-14 @ 21:37:31 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Drog mig iväg på fotbollsträningen i eftermiddags. Självklart snöade det som tusan - och det var den första utomhusträningen.. Men det var chill. Vi var bara 8 stycken, men då blev det ju jämna lag och så iallafall ;) Vi körde ganska mycket kondition och sprang mycket för att hålla värmen. Ganska jobbigt, men givande när det endå var 10-15 cm snö.. I slutet körde vi lite match. Det gick bra, härligt att umgås lite med bruttorna! :D Tror dessutom att mitt lag vann, så då blev det hela ännu roligare ;)

Puss


It's start of somthing new
Skrivet 2012-02-13 @ 22:23:16 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Gunvald idag. Jag red upp till volten i skogen. Jag böjdeigenom honom lite och så när jag skrittade dit, så han var mjuk och fin redan från början. Han var ganska fin, men lite väl stressad och ville inte riktigt som jag ville. Jag försökte att få honom så lugn som möjligt i rätt form och så, men det kändes inte riktigt bra.

Red sen Aska en tur barbacka. Hon var fin och pigg. Och där underlaget var så bra att man kunde galoppera fattade hon galopp bara jag drev henne lite framåt! Lilla busan! Men jag lät henne hållas, det är bara bra att hon är på gott humör! :D 

Puss


Skrutt<3

Vårkänslor<3
Skrivet 2012-02-12 @ 22:37:21 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Eftersom vädret var helt fantastiskt idag - strålande solsken och nysnö - red jag ut barbacka en tur på Gunde. Och det var supermysigt! Red ganska långt, kanske en och en halv timme eller något. Jag skrittade mest, men där det gick travade vi och galopperade vi lite också. Fast det var lite svårt att sitta kvar, jag tror att både han och jag fick lite vårkänslor..
Han fick faktist tänka lite också, för på vissa ställen var det lite svårt att ta sig fram eftersom det var fruset, och där gick det inte bara att ta sig fram med fart. (Men han ville prova ;))

Aska reds av V imorse, och det hade gått bra också :)

Puss


Banhoppningsträning
Skrivet 2012-02-11 @ 23:54:02 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Imorse började jag och mamma med att rida Aska och Owen. Det gick ganska bra. Dock var Aska ganska seg och svarade ionte för skänkeln tillräckligt bra. Så det blev mest lydnad för henne idag. Jag kann inte rida henne för hårt nu heller när hon har haft lite vintervila, så det blev bara några varv på gärdet i trav och galopp och sen en skritt-tur i skogen också :)

Åkte sen iväg med Gunvald till Vreta på banhoppningsträning (pay and jump typ). Vi hoppade 90-100 cm nånting. Det gick skitbra! Han var väldigt lugn och avslappnad idag också! Precis när jag hade hoppat tyckte jag att det hade gått ganska bra bara,då de sista linjerna inte satt riktigt, men sen fick jag hoppa 5, 6, 7, 8, 9, 10 igen och då rättade vi till våra små missar och allt blev perfekt. Men nu när jag tänker efter och har sett på filmen så är jag väldigt nöjd med första rundan också! :D

puss




Kortis
Skrivet 2012-02-11 @ 00:12:06 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Blir ett kortisinlägg idag.

Red bara Gunvald. Skrittade ut en tur barbacka och myste <3 Travade och galopperade lite också. Han kändes bra. Jag arbetade honom inte så mycket, utan lät honom bara lufsa på.

Aska fick stå, men jag red både henne och Gunde hårt igår. Imorgon blir det banhoppning på Vreta på Gunvald och Aska får gå lite ordentligt hemma.

Puss


Ta mig tillbaka<3
Skrivet 2012-02-08 @ 19:54:05 Permalink Kategori: Minnen och tankar♥ Kommentarer (0)


Vår tid tillsammans var fantastisk! På filmen är våran första tävling tillsammans. Jag hade bara ridit honom 1 gång innan. Och se bara hur han tar hand om mig! Älskade Showgun <3

Om någon söker en fantastisk läromästare att ha för att börja tävla och lära sig att rida på, klicka här:http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=564589&inriktning=&typ ! Länken går till hans annons på Hästnet.

-
Skrivet 2012-02-08 @ 19:48:36 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red Gunvald idag med mamma som red Owen och V som red Aska. Vi red ner till gärdet. Gunde var väldigt spänd i början och tyckte framförallt inte om att Aska travade bakom honom hela tiden. Men efter en ganka kort stund slappnade han av ordentligt och gick super!

Jag travade mest och försökte låta honom länga på steget och fortsätta att gå på tygeln och arbeta under sig. Det gick super och han var riktigt lydig också! Är supernöjd med honom!

För V på Aska gick det också riktigt bra! Hon har riktiga ponnyben, och är väldigt envis, så hon och Aska passar jättebra ihop! Superkul! :D

Puss


Hoppträning!
Skrivet 2012-02-07 @ 21:57:18 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Hopptränade för TT på Vreta idag med Gunvald. Det gick sådär i början, han var väldigt springig och pigg och jag hade svårt att koncentrera mig. Det kändes inte jättebra när vi började att hoppa, men då bestämde jag mig att jag skulle börja koncentreara mig på vad jag gjorde, och då gick det hur bra som helst! Gunde bara flög!

Gick på rätt avstånd hela tiden (han som ofta är lite kort i galoppen), galoppbommarna som vi brukar ha lite problem med nuddade vi inte ens! Och han hoppade helt fantastiskt! Tvekade inte en gång! Älskar verkligen den där ponnyn <3

Vi hoppade en liten bana och hindrena låg väl runt 1,10. Hela banan bara flöt på med jämna galoppstprång hela tiden. Helt otrolig!

Aska fick stå idag, imorgon kommer nog V ut och hjälper oss med henne, kul!

Puss


You don't know you're beautiful
Skrivet 2012-02-06 @ 16:28:02 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (2)

Usch vad kallt det är! Hela stallet är fruset med vattnet och det! Brr..
Jag drar mig iallafall till stan för att kolla på kläder med Vreta's logga på! :D Kul! Så tyvärr blir det ingen ridning för mig idag. Inte bästa dagen för Gunde att stå på, hopptränar imorgon ju. Men han får väl stå ut ;)

Skulle ni uppskatta lite bilder på sakerna sen ? :)

Puss


Nothing compares, no worries or cares
Skrivet 2012-02-05 @ 21:36:08 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Idag fick alla hästarna gå ut på tur tillsammans. Härligt! Jag red Gunvald och N fick låna Aska. Mamma red Owen och H fick låna Olympia. Vi red på ett gärde en bit härifrån. Gunvald var fin och jag tränade mest på att bli av med min egen ovana jag har lagt på mig - Jag sitter och håller tyglarna precis vid min mage istället för framme på hästens hals där man ska ha de. Det kändes som att jag lyckades ganska bra. Gunde går mycket bättre när jag rider som jag ska göra, för annars förstår han inte riktigt vad han ska göra och då springer han bara. Så han är världens bästa tränare just nu ;)

Puss


Allt om resan :)
Skrivet 2012-02-05 @ 21:28:50 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

I fredags slutade jag 10 och då fick jag skjuts hem och jag red både Gunvald och Aska. Sen packade jag och åt lite lunch innan jag blev hämtad vid 1. Då åkte vi ner till Skåne och åkte direkt färja över till Danmark.

Så käkade vi lite där och sen provred vi en ponny (Jag hjälpte några kompisar att prova B-ponny). En väldigt liten skimmel (tunn) som hette Silver Dream. Jag tyckte att den var ganska fin, men att hon inte lyssnade tillräckligt på hjälperna, sprang bara iväg när jag använde skänklarna. Men H klarade iallafall av henne riktigt bra, bara att hon sköt ut bogen ganska mycket, dvs att hon kom undan arbetet. Men det är ju något som man lätt kan arbeta bort :) Jag hoppade henne tydligen högre än vad ägaren hade gjort på henne någon gång ;) Och jag hoppade bara 90 cm, så hon har ju inte hoppat särskilt högt precis senaste året.

När vi var klara där åkte vi tillbaka till Sverige och sov hos en kompis till familjen jag hjälpte. 

På morgonen åkte vi och kollade på en ponny som hette Royal. En riktigt fin ponny, men han testade H och drog iväg med henne, så han var lite för svår. Men jag tyckte att han var riktigt fin med stort steg och riktigt mysiga språng. Han försökte att testa mig också, men då gav han sig ganska direkt.

Sen åkte vi och tittade på en till fux. Kommer inte riktigt ihåg vad den hette just nu ;) Den var alldeles för stor och kraftig för H, men riktigt gosig och söt. I ridningen var den ganska tung, och ganska pigg. Men den passade inte riktigt oss.

Ingen av hästarna gav oss någon riktig WOW-känsla, så det kanske blir fler resor ;)

Puss

I'm back!
Skrivet 2012-02-05 @ 00:45:44 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Sådärja, tillbaka i Östergötland och på gården. Härligt! Hann precis hem och kunde se både melodifestivalen, filmerna från provridningen och värscupshoppningen!
Så gick jag ut och kvällsfodrade och pussade på mina små pållar också! De är som en drog, jag har varit utan de lite mer än ett dygn och nu kände jag mig tvungen att mysa med dom! ;) Ändå har jag ridit tre andra ponnyer på resan ;)

Men nu har jag tänkt sova en liten stund, ville bara säga att jag lever! Berättar mer om resan imorgon!

Puss

I hate to turn up out of the blue uninvited
Skrivet 2012-02-02 @ 22:31:38 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Imorgon åker jag ner till Skåne och ska hjälpa H att prova B-ponny :D Det kommer att bli kul. Kanske ska vi till Danmark och prova en ponny när vi ändå är där nere.
Eftersom jag är så smart har jag kommit på att jag slutar 10 imorgon, så jag hinner både rida OCH blogga OCH fixa enmassa! Men sen får vi se hur mycket jag kan blogga på lördag, men jag tror att vi kommer hem lördag kväll, så jag hinner säkert!

Mina fina pållar får stå på lördag, det blir för mörkt/sent att rida på kvällen, men jag hinner rida båda imorgon och på söndag :)

Puss


Just a kiss of your lips in the moonlight
Skrivet 2012-02-02 @ 22:23:45 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red bara Gunde idag. Red på gärdet i skogen och han var väldigt pigg. När jag började att arbeta honom kom vi i otakt och det kändes inte alls bra. Men jag fortsatte att nöta och efter en bra stund började vi att förstå varandra igen och då kändes han riktigt bra! Det var skönt att vi kom överens i slutet iallafall :)

Puss


RSS 2.0