Allt jag önskar och lite till

Började med att rida Gunde idag. Han fick arbeta lite lätt på banan först. Red på mycket volter och serpentiner för att han skulle bli mjuk. Han var superfin, förutom att han var lite småstel i början, som han brukar vara. Bakskor verkade funka bra också, jag kände ingen direkt skillnad med kanske? Jag hoppas det iallafall :) I slutet av ridpasset var han superfin, mjuk och rund och framförallt galoppen var sjukt bra och han jobbade på i rätt form, försökte inte bli för låg som han brukar! :D Travade av honom lite lätt på banan först och avlsutade honom helt sen i skogen :)

Red sen Veronica. Först skrittade vi ut och sen red vi lite på banan. Tränade jättemycket övergångar och därför blev det lite tjafsigt, det är ju det vi måste öva på liksom. Men det blev bättre och bättre iallafall! Gjorde framförallt mycket galoppfattningar och avbrott från galopp för att stärka henne i bakbenen, och det funkade jättebra! :)

Aska hann jag tyvärr inte rida, och sen tror vi att hon har fått nån fångkänning eller något igen :( Jag har sett henne ligga ner tre gånger idag... Så hon får bara äta litelite hö nu och imorgon får hon stå inne helt så hon inte får i sig något gräs. Stackarn, men hellre det än att hon får ont i benen :(

Puss


Veckoplanering V. 22

Gunvald

Onsdag: Skrittar ut lite och rider lite lätt på banan, så att han får känna lite på de nya bakskorna!
Torsdag: Ut, kanske får arbetas lite lätt i skogen
Fredag: Banan, lite galoppträning
Lördag: Förbereder för tävling, lätt på banan och hoppar nog ett par språng.
Söndag: Tävling i Skogslotten L.B L.A (L.A:n div I-laget)



Veronica

Onsdag: Arbetas lite lätt på banan och ut
Torsdag: Ut
Fredag: Lite oklart, ev hoppar vi lite
Lördag: Mjukas upp lite lätt på banan och sen ut
Söndag: Tävling i Skogslotten L.B L.A


Aska

Lite oklart ännu, hon får bli riden om jag får tid över eller om hennes medryttare kommer i veckan :)


Vi får hoppas på en rossett-vecka!

Puss

Skolan klar - stallet nästa!
Skrivet 2012-05-30 @ 15:44:18 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Sådärja, nu är skolan klar och jag mellanlandar lite, och snart ska jag ut till stallet och fixa allt där och rida! :D Ska framförallt rida Veronica och Gunde, men jag tar nog lilla Aska ett varv också om jag hinner! Snart kommer det en veckoplanering också för resten av veckan! Ha det bra sålänge!

Puss


Miss you miniboy♥ Jag kommer och hälsar på dig i sommar Shoggie, vänta bara!

Nya skor!
Skrivet 2012-05-29 @ 22:49:10 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Idag kom hovslagaren och skodde Gunvald och Veronica. Och Gunde gick att sko bak också! Så nu är han skodd runt om och ska sopa banan på Söndag i Skogslotten! Hihihi, han tyckte det var jättelustigt att det satt fast något på bakfötterna också, han klampade in i boxen, fast att han har varit skodd bak innan! Fast det var ju ett tag sen ;)
Veronica fick också nya skor :)



Idag fick alla ponnysarna stå, jag hade jättebråttom eftersom vi hade nån skolgrej som vi var tvugna att gå på och så hade vi fotbollsmatch precis efter..;) Vi vann med 2-1 mot Ödeshög. Det var en riktig kämpamatch, men vi fixade det och var det första laget som vann över de den här sesongen! :D


Puss


^_^
Skrivet 2012-05-28 @ 22:59:28 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Veronica tillsammans med V som red på Aska idag. Vi skrittade först ut en tur och sen red vi på banan. Veronica var pigg men fin ändå. Vi hoppade några minisprång (typ 30cm) bara för att pluppa över och att jag skulle kunna känna galoppen ordentligt igen efter missarna i söndags. Hon var superfin, men jag har av någon konstig anledning börjat luta mig framåt och titta ner i sprången istället för att titta framåt, så hon blev lite obalanserad i landningen i början men när jag skärpte mig blev hon mycket bättre!
Jag red Aska lite också för V behövde åka. Hon var lite seg, men gjorde ändå vad jag krävde av henne :)

Sen red jag Gunde med mamma som red på Olympia. Vi skrittade också ut innan vi red lite på banan. Gunvald var väldigt spattig i början och koncentrerade sig på allt annat än ridningen, kollade runt om banan och försökte "springa ifrån mig". När han gjorde det flyttade jag honom åt sidorna och när jag kände att det var jag som styrde igen var jag noga och arbetade honom hela tiden och då blev han superfin! Galopptränade honom lite också över minihindrena och han var superfin! :)

Puss

M O R S D A G ♥
Skrivet 2012-05-27 @ 22:34:56 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Grattis på mors dag mamma, loveu! Tack för att du alltid stöttar mig♥


Tävling i Heda 26/5
Skrivet 2012-05-27 @ 22:29:48 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (0)

Tävlade både Veronica och Gunvald.

Började med L.B och där red jag båda, och Gunvald var först. Han var lite stel i högersidan på framhoppningen men hoppade bra. Han var nästan lite off, men det var nog för att det var trångt och stressigt där inne. På banan taggade han igång ett snäpp till ioch var superfin, 0:a i grunden. I omhoppningen var han också jättefin, men vi rev 10:an för det var en ganska lång galoppsträcka fram till det och då kom vi lite fel. Vi skulle kommit 2:a om vi inte hade rivit... ;)

Med Veronica blev det väldigt stressigt på framhoppningen eftersom det bara var 7 starter mellan henne och Gunvald. Men det gick iallafall bra, hon hade blivit leden så jag kunde börja arbeta henne direkt. Hon var jättefin, men det var jättetrångt på framhoppningen och jag var jättestressad då jag inte fick hoppa fram ordentligt, D-ponnyerna höjde och då kunde jag inte hoppa... Men på banan gick det bra iallafall, hon hoppade som en gud och vi nollade!♥

Sen var det laget, och Hanna som startade först fick ett pet. Gunvald kändes supertaggad och gick som tåget. Jag tog också längre tid på mig att rida fram och lossade honom ordentligt i sidorna. På banan var han hur fin som helst tror det var en av våra bästa rundor faktist! Han hade precis det tempot som jag vill att han ska ha, hoppade av perfekt på alla hinder och bara... ahhh! Nollade såklart!
Tyvärr stannade Jenny ut sig, och Ida rev sista hindret! Men vi kom 4:a iallafall, första utanför placering, och ligger 3:a totalt inför nästa helg! Känns bra!

Sen i L.A:n med Veronica blev det vara fel, vi rev första och hon slog sig lite. sen tror jag hon blev lite rädd, och förhoppade sig på 2:an och 3:an och sen blev det bara fel. Halvkrachade två gånger så jag hoppade ett annat enkelhinder och utgick. Nya tag nästa helg!
Måste säga stort GRATTIS till min kära Sofie Berg som klarade sig runt sin L.A-debut med bara tre pet! Så himla duktig är du!♥

Puss



Ojoj...
Skrivet 2012-05-27 @ 21:46:59 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Har inte bloggat sen i torsdags, inte okej! Men snart kommer iallafall ett inlägg om tävlingen i Heda igår och ett par till :)

Puss


Up all night
Skrivet 2012-05-23 @ 23:39:36 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Började med att rida Veronica idag. Jag red barbacka eftersom jag hade lite bråttom och hon skulle ändå bara skritta. Vi red ut i skogen. Hon var jättepigg och glad! Så vi travade och galopperade lite också! :)

Sen var det fotboll en stund och efter den red jag Aska.

Henne red jag också bara ut barbacka på, och bara myste. Hon var också pigg och glad :)
Jag red inte alls länge på någon av de, 20-40 min kanske :)

Puss


*trött tjej kommer inte på nån bra rubrik*
Skrivet 2012-05-22 @ 23:28:57 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Idag slutade jag halv 4 och kom hem vid 4 typ. Då åkte jag på hoppträning med Gunvald direkt.

I början var han väldigt pigg och stark, och ganska stel (tror egentligen inte han var så  stel, bara att han inte orkade börja på sig). När vi red fram på galoppbommar sprang han typ bara . Efter ett tag lugnade han iallafall ner sig och mjuknade lite. När vi började hoppa fram var han fortfarande lite stark men lyssnade iallafall lite på mig. Han hoppade super!!
Sen när vi började hoppa lite riktiga hinder och när vi hoppade en bana blev han som en annan häst och började lyssna på mig ordentligt, han blev lite stark någon gång, och då rev vi, men annars var han helt sjukt fin! Vi kom i perfekt framåtläge till alla hinder och han klippte bara av! Är supernöjd med honom! :D

Sen när jag kom hem red jag Veronica på banan. Hon var fin, lite okoncentrerad pga flugorna och så skakade hon lite på huvudet, men annars var hon superfin! Jag tränade mycket på att rakrikta henne och att flytta på henne och hon var superfin, lite "efter" eller vad man ska säga när man typ ville bryta av. Men jag är nöjd! :)

Nu ska jag duscha och sen sova, skola imorgon ju... Men vi slutar tidigare iallafall, 12.40! Känns bra!

Godnatt Puss

Du måste flytta på dig
Skrivet 2012-05-21 @ 22:42:36 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red bara Gunde idag, V red på Aska och Veronica fick stå efter gårdagens hoppträning. Vi red först ut i skogen en vända och sen red vi lite kort på banan. Båda två var pigga och glada, trots värmen. Jag arbetade bara igenom Gunde i alla gångarter lite ordentligt. Han var lite stel. Men i slutet blev han mjuk och fin. Jag red inte så länge eftersom han ska hoppa imorgon.
Det gick bra för V med Aska också. Aska var jättepigg idag faktist, men tyvärr kunde V inte utnyttja det fullt ut då hon var tvungen att rida barbacka, eftersom Aska har fått ett stort, äckligt fästingbett precis där sadelgjorden ligger... Men det gick somsagt bra iallafall :)

Puss



~
Skrivet 2012-05-21 @ 15:33:00 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Hade varken tid eller ork att blogga igår, men jag försöker sammanfatta gårdagen nu iallafall:

Åkte iväg och hopptränade med Veronica på morgonen och hon var såhäääääääär fin!!! Hon taggade till ordentligt (nästan lite mycket) men hon var iallafall helt klar till hindrena och då får hon hålla på hur mycket hon vill! Vi hoppade ganska högt, alla hinder låg på 1m-1,10m. Hon hoppade super och var på hugget hela tiden. Jag fick träna på att ställa henne innåt ordentligt i svängarna och att bli helt klar fram till hindrena, men det är bara finslip - en nolla i L.A:n på lördag känns faktist inte alls så långt borta!!

På kvällen red jag Gunde lite på banan och han var fin. Vi gjorde inget speciellt, bara lite vanligt genomarbete och så fick han galoppträna lite också. Red samtidigt över några små "hinder" för att han skulle komma rakt på och inte dra. Han var finfin! :)

Puss

Ponny-bus
Skrivet 2012-05-19 @ 23:14:29 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Haha herregud Gunvaldbus! Jag titta ut genom fönstret precis när jag skulle ut och kvällsfodra och så såg jag Gunvalds bakdel sticka ut genom stalldörren! Så jag fick springa ut och ta in honom, och upptäcker att han har ätit upp sin havre och de stora hästarnas havre (som var ilagt då) Sen gick jag ut och kolla hagen och då har han på något vis tagit sönder kedjan som håller fast grinden och sen hade han lyft grinden (som är jättetung) och gått ut. Och sen när jag gick in i stallet igen stog han i sin box och såg sådär busig ut bara ponnyer kan göra! Man kan ju inte annat än skratta, han är ju för charmig!
Det händer alltid något när man har en ponny som Gunvald må jag säga! ;)



Puss


My life would suck without you
Skrivet 2012-05-19 @ 21:57:09 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Veronica idag. Jag red henne först lite på banan. Hon var fin, men lite för pigg. Efter en stund lugnade hon ner sig lite iallafall. Vi övade som vanligt lite galoppfattningar och sen var jag noga med att hon skulle gå precis där jag sa åt henne att gå eftersom hon kändes lite "ålig". Jag red inte så länge, utan arbetade mest igenom henne inför hoppträningen imorgon. När vi var klara skrittade vi av i skogen.

Sen på eftermiddagen red jag Gunde och Askas små kompisar A, S och P red lite på Aska. Vi red barbacka. Jag red Gunde på banan en jättekort stund och bara arbetade igenom honom. Han var riktigt fin och mjuk. Sen skrittade vi ut i skogen.

Imorgon åker jag iväg och hopptränar med Veronica på förmiddagen och sen tror jag att Askas små kompisar vill komma upp imorgon igen, men vet inte riktigt :)

Puss


You said maybe, but I know you said "okay, here we go"
Skrivet 2012-05-18 @ 23:51:53 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (2)

Började med att rida Veronica idag. Vi red bara ut en sväng, men hon fick arbeta lite i skogen. Vi var nog ut en i nästan en timme och hon var riktigt fin! Men jag ville att hon bara skulle ha en chilldag så vi busade lite och hoppade några småhinder i skogen också. Det tyckte hon var kul! :D



Sen red jag Gunde på banan. Han var superfin! Han var lite stel i början, men det släppte efter en stund. När han var uppvärmd och så tränade vi lite skänkelvikningar och galoppfattningar. Han var fin, men lite okoncentrerad och trodde att han fick göra lite som han ville. Därför fick jag göra om det ett par gånger innan det funkade igen. I slutet red jag igenom L.B1. Vi gjorde ganska många missar, men jag är ändå jättenöjd för han var avslappnad hela tiden, något jag saknat ett tag!



Till sist red jag Aska barbacka. Vi hoppade lite i början. Första sprången var hon jätteseg och så, men då släppte jag hindrena för ett tag och ville bara att hon skulle gå fram igen. Och det är verkligen det som krävs, för då var hon superfin! Hon var helt på bakbenen i svängarna, hittade hela tiden framåtlägen till hindrena och bara rullade på! Hon gick precis så jag vill att hon ska gå. Så jag hoppade bara några språng och sen skrittade vi av i skogen :)


Haha min min xd

Puss

Bloggtävling - Hv Polo
Skrivet 2012-05-18 @ 21:50:56 Permalink Kategori: Bloggtävlingar Kommentarer (1)



http://teamjumpers.se/?p=183


Dagen:
Skrivet 2012-05-17 @ 23:51:31 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (4)

Började med att rida Aska direkt på morgonen. Jag red barbacka och vi red ute i skogen. Hon var fin och pigg och glad. Vi skrittade mestadels med travade och galopperade en hel del också. Tror faktist att vi var ute i nästan en timme, hon är ju så himla rolig att rida och bara busa runt med! :D

Sen blev det att käka lite frulle innan jag gick ut och red Gunde.

Han fick gå lite på banan först. Försökte mest bara få honom mjuk och fin, men det var han i princip redan från början så vi tränade på lite serpentiner och travökningar. Det gick bra, serpentinerna är så fin i man kan vara och ökningarna blir bara bättre och bättre! Nu blir han inte så stressad längre, utan nu ska jag bara försöka få honom att våga vila på steget. Men som sagt, de går mycket bättre! Galopperade lite också. Han var superfin, mjuk i formen utan att vara för låg! När han var klar skrittade vi av en liten tur i skogen

Sen red jag lilla Veronica tillsammans med mamma som red på Olympia. Vi skrittade fram i skogen först och sen red vi på banan. Veronica var superfin! Bar sig jättebra och gjorde precis som jag bad henne! Vi gjorde inget speciellt, gjorde några ökningar i skritt och trav och tränade lite galoppfattningar. Det gick super!

Sen åkte jag iväg på fotbollsmatch och vi vann med 2-0! :D När matchen var klar och så åkte vi tillbaka till bbg och typ bara umgicks hela laget och käkade burgare och bara myste (det är därför jag inte bloggat tidigare). Det var superkul! :)

Puss




LEDIG I 4 DAGAR!!! :D
Skrivet 2012-05-16 @ 22:21:00 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Imorgon är jag som sagt ledig och på fredag också! :D Imorgon ska jag gå upp vid 8 nånting. Ska rida alla pållarna och fixa ganska mycket i stallet. Kl 2 är det samling till fotbollsmatch och sen på kvällen ska vi stanna kvar nere i bbg och mysa hela fotbollslaget! Kulkul, men det blir ju inte så mycket till sovmorgon... ;) Men aja, det är ju härligt att vara ledig iaf! :D

Puss


De där drömmarna vi drömde kom från gränsland bortom taggtråden
Skrivet 2012-05-16 @ 22:15:30 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Idag red jag bara Gunde. Veronica hoppade ju igår så hon fick stå och så hade jag lite bråttom så Aska fick stå också.

Jag red med mamma som red på Owen och vi skrittade fram lite i skogen först och sen red vi på banan. Gunde var superfin! Mjuk och fin i formen redan från början! När han hade travat fram ordentligt och galopperat lite galopperade vi över tre små kryss och tränade först bara på att hitta takten i galoppen och behålla den hela vägen fram till hindret. När det funkade bra tränade vi lite omhoppningssvängar, också på de små hindrena. Han var superfin och tyckte det var jättekul! Efter ett tag svängde han tidigare än jag.. ;) Sen avslutade vi innan det hände något liksom :)

Sen åkte jag iväg på fotbollsträning och det gick bra! :)

Puss


Hoppträning
Skrivet 2012-05-15 @ 21:49:18 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Var iväg och hopptränade idag med Veronica för TT på Vreta. det gick bra. Veronica var som vanligt mjuk och fin redan från början, både när vi red fram lite enskilt och när vi red över bommar. Idag var hon mycket lättare att korta och länga över bommarna - stort +!

Vi började att hoppa fram på två kryss på dogleg med en volt imellan och hon var superfin, hoppade lite överdrivet högt, men då river hon ju iallafall inte ;) Fick träna på att gå på henne ordentligt med ytterskänkeln på volten, och när jag gjorde det funkade allt så mycket bättre!
Sen fortsatte vi att hoppa fram på de hindrena fast då var de oxrar (ena hade galoppbommar framför) och så hoppade vi ett räcke efter också. Det funkade jättebra, hon hoppar ju mycket bättre när det är lite högre!

Sen hoppade vi på en spets (ett räcke med bommar som ligger en liten bit från mitten, för att man ska hoppa mitt på hindret). Veronica tyckte den var lite läskig först men gjorde ingenting. Sen hoppade hon över den som att hon aldrig gjort annat :)

Avslutade med att sätta ihop allt till en bana. Jag tror hindrena låg på 1m eller något i slutet och det funkade superbra, jag trycker inte av henne nu och jag backar inte av henne heller. Perfekt alltså! ;)

Gunde och Aska fick stå idag.

Puss


Here's my number, so call me maybe
Skrivet 2012-05-14 @ 22:34:22 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Veronica med Emelie som red Owen idag. Vi red först ut i skogen en stund och sen red vi på banan. Veronica var fin och mjuk redan från början, Vi gjorde inget speciell, arbetade lite på volter och serpentiner och gjorde lite galoppfattningar. Hon skötte sig jättebra, skakade lite på huvudet i början i galoppen men sen gav hon sig och blev riktigt fin där med :)

Sen red jag Gunvald. Tänkte rida på banan, men vi red på ett gärde i skogen istället. Han var superfin!! Galopptränade lite i början och han tyckte det var mysigt att bara få rulla på lite i låg form. Då gjorde vi lite galoppombyten också, och det funkade jättebra, någon gång bytte han kord till höger men för det mesta bytte han rent! :D Han var superfin i traven också, arbetade på ordentligt och stressade inte upp sig. Så fick han lite större steg också eftersom det var ganska högt gräs, hihi ;)



Puss

Tråkig och grå måndag..
Skrivet 2012-05-14 @ 15:41:32 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Himlen är helt grå och det ser sådär lite dunkelt ut, det är väl klart att det är måndag?! Aja, det har iallafall inte regnat än ;)
Idag har jag varit i skolan hela dagen och nu ska jag plugga lite innan jag ska ut och rida Gundis och Veronica. De ska få gå på banan båda två, kanske får Vickanpickan gå ut en liten tur i skogen också, men det beror på hur det går.

Btw skulle det vara bra med en pepplåt en sån här dag, men jag kommer inte på någon som passar.. Haha hjälp mig snälla :p

Puss


To prove I'm right I put it in a song
Skrivet 2012-05-13 @ 22:24:37 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (2)

Red bara Veronica idag och mamma red på Gunvald. Vi red bara ut en tur i skogen, men arbetade de lite där. Veronica var jättefin och tyckte det kul att få gå ut med lilla Gunde. Och det tyckte Gundis också tror jag ;) Vi travade lite på någon grusväg men annars arbetade vi de mest i skritt. Gunvald var lite stel för mamma, men Veronica var mjuk och fin! :)
N red Aska idag och de hoppade på några småhinder.

Imorgon ska Gunde och Veronica få arbeta på banan och Aska ska få stå. :)

Puss


Bilden är ritad av min klasskompis, Agnes på http://zangria.blogg.se

I trade my soul for a wish
Skrivet 2012-05-12 @ 23:14:09 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Idag har jag varit i Norrköping som hästskötare i princip hela dagen. Åkte ganska sent imorse och kom hem vid 7 nånting trorja :) Grattis Sofie som kom 2:a i L.C:n :D Tyvärr hade vi inte alls samma lycka i div III-finalen :(

-

När jag kom hem fixade vi lite och sen red jag Aska i skogen. Red på en väg där jag har byggt några små hinder och vi hoppade över de. Hon var sjukt pigg, stark och ville mest bara sticka för att få komma hem så fort som möjligt. Men skam den som ger sig! Till sist hoppade hon alla hinder och i ganska lagom takt :)

-

Imorgon ska jag iväg på konfirmation i Karlstad, så det kommer inte bli någon ridning förrän på kvällen. Uppdateringen kommer nog inte heller bli så rolig, men jag ska försöka slänga in något inlägg iallafall :) N kommer och rider på Aska imorgon och jag ska försöka hinna rida Gunvald och Veronica!

Puss


Bloggtävling - Ridbyxor
Skrivet 2012-05-12 @ 19:27:59 Permalink Kategori: Bloggtävlingar Kommentarer (0)


http://ponnysmurfarnas.blogg.se/2012/april/vinn-mountainhorse-ridbyxor.html

Supersnygga! ett par blå eller grå skulle sitta fint! c:


It's a beautiful day
Skrivet 2012-05-11 @ 22:23:26 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (2)

Idag var jag på tävling i Skogslotten, på Majpokalen. Hade med mig både Gunvald och Veronica. Gunvald gick L.B L.A och Veronica gick bara L.B:n.

Började med Gunvald. Han var superfin och ganska taggad på framhoppningen utan att rusa. Kom perfekt på nästan alla hinder och det kändes som att jag fick igång galoppen också! På banan var han också superfin! I grunden rullade allt på och han bara hoppade! Kom perfekt på alla hinder, hade galoppen och allt bara kändes klockrent! 0:ade och kom till omhoppning. Han var lika fin där, men eftersom det var många linjer var det svårt att få en bra tid eftersom han har så kort galopp. Men vi tjänade tid i svängarna istället och kom 2:a! :D Är supernöjd, det fanns inget på hela banan som vi kunde gjort bättre! :D

Sen var det Veronicas tur i L.B:n. På framhoppningen var hon väldigt pigg och blev nästan lite stark, men hoppade som vanligt super och högt över hindrena! När vi hade hoppat på krysset några gånger lugnade hon sig lite. På banan var hon superfin, tvekade inte en sekund eller ens snuddade vid en enda bom! Trots att hon blev lite okoncentrerad i någon sväng hoppade hon ändå som en gud och hade full koll på hindrena! Är supernöjd med henne! :D

Till sist red jag en L.A på Gunde. Han kändes bra på första hindret, men sen rev han 2:a hindret utan någon speciell anledning. På 3:an kom vi lite fel och han var tvungen att hoppa av riktigt stort och ta i massor. Då blev han lite rädd och stannade på 4:an. Sen hoppade han iallafall 5,6,7 men på 7:an  fick han åter igen hoppa av stort, och då stannade han på 8:an, som var kombinationen. Men jag glömmer L.A:n, det fanns en anledning till att han stannade och jag kunde inte gjort någonting åt det.

Tänker bara på de fantastiska rundorna i L.B:n, struntar i L.A:n och kommer igen nästa gång! Är ändå supernöjd med dagen! :D

Puss


*stolt ryttare och matte♥*


Bilder på Gunde i Tollstad
Skrivet 2012-05-09 @ 21:32:17 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (3)

Bilder från tävlingen i lördags med Gunvald♥


Haha den här är ju så söt, ser ut som att han bara hoppar helt random ju ;)


Laget: (från vänster) Jag och Gunvald, Hanna och Sunny, Ida och Zidane och Jenny och Pirre :)

Visst är han fin, min prins?! ♥

Puss

Life is good - trots regn
Skrivet 2012-05-09 @ 21:07:00 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Veronica idag i regnet. Red tillsammans med mamma som red Olympia. Vi skrittade först fram en liten tur i skogen och sen red vi på banan. I början var hon lite springig och så, men ganska snart slappnade hon av och började att jobba på ordentligt. Vi gjorde lite sidvärtsövningar för att gå henne mjuk och hon var superfin, höll formen och var uppmärksam hela tiden. Även galoppen funkade jättebra idag. Galoppfattningarna börjar sitta nu i båda verven nu när jag har lärt mig ordentligt hur jag ska göra. Hon blir inte för låg eller lägger huvudet på sné så ofta nu när vi galopperar heller! Dessutom funkar det fantastisk bra i alla övergångar, och hon har blivit mycket lättare att länga och korta nu också. Vi har helt enkelt börjat lära känna varandra! :D




Red sen Gunde med mamma som red på Owen och V som red på Aska. Det gick bra. Vi började med att rida på banan en stund. Jag började med att mjuka upp honom ordentligt i början och han var superfin! Sen red vi lite serpentinbågar med mycket övergångar och så. Han var hur fin som helst, lyssnade hela tiden och var jättefin i formen. Gjorde några travökningar också, och det gick mycket bättre än vad det gjort på länge! Galoppen var han superfin i också, han blev lite låg då och då med då var det bara att plocka upp honom och tänka att jag red honom i uppförsbacke så blev han superfin! Det gick bra för V med Aska också, trots att hon var väldigt seg.


Hihi prinsen vill inte vara med på bild ;)

Tillsist kom Sofia över med Hella och då hoppade jag henne lite. Det gick ganska bra, hon testade mig och var lite tjurig i början, men efter en stund blev hon fin! Hon var ganska pigg idag faktist och hon hoppade jättefint! I slutet hoppade vi lite högre också, runt 80-90cm nånting trorjag! :)



Puss


Mysväder!
Skrivet 2012-05-08 @ 22:12:53 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Red bara Gunvald idag och mamma red Veronica. Vi började med att skritta fram en liten stund i skogen och sen red vi lite på banan. Jag red inte alls länge eftersom jag hade lite bråttom. Mjukade mest bara upp honom genom att flytta på honom och böja igenom honom ordentligt i skritt och trav och sen fick han slippa ;) Det gick bra för mamma med Veronica också, hon såg jättefin ut, bar sig superbra och var helt lugn. Det blir intressant att rida henne imorgon och se om det är någon skillnad :)

Puss


Match
Skrivet 2012-05-08 @ 22:00:00 Permalink Kategori: Fotboll Kommentarer (0)

Spelade match mot Ljungbro idag. Resultatet blev 1-1. Det var inte så kul, det var mycket tjafs, fult spel och allmänt jobbigt och tråkigt. Det var mer käftande mot varandra än vad det var fotboll. Men det var bra att vi spelade lika iallafall då vi fick poäng till serien! :)

Puss

Jag vill att ditt hem blir där jag hänger min hatt
Skrivet 2012-05-07 @ 22:24:37 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Började med att rida Gunvald idag. Skrittade först ut en liten sväng och sen red jag på banan. I början ville jag bara ha honom mjuk och böjbar, så jag flyttade lite på honom och ställde honom år båda håll. Han var lite stel direkt i början men mjuknade snart. När vi hade gjort det en stund gjorde jag lite övergångar och så så att han skulle lyssna och det funkade superbra! I galoppen var han dock springig och tjafsig, så jag gjorde halt på honom och ryggade ett par gånger. Efter det funkade allt jättebra, han blev superhärlig i formen men var lite seg (för att vara Gunvald då). När galoppen kändes bra avslutade jag honom så att han inte skulle tappa nånting. Är riktigt nöjd med honom!



Sen red jag Aska en liten sväng i skogen barbacka. Det var alldeles för länge sen! Vi skrittade mest, men travade och galopperade lite också. Det var superhärligt och hon var jättepigg! :)



Imorgon ska mamma rida Veronica och jag ska skritta Gunde lite. Senare på kvällen är det fotbollsmatch, så Aska får stå! :)

Puss

Första tävlingen med Veronica
Skrivet 2012-05-06 @ 21:00:00 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (5)

Det gick super på tävlingen idag! Jag red L.D L.C, men kände att jag lika gärna kunde ridit 10,20 cm högre!

Började med L.D:n (70cm) På framhoppningen var hon fin, men det var väldigt rörigt så hon blev lite stressad och jag med. Hon var iallafall mjuk och hoppade jättebra! :)
På banan gick hon super, och vi red hela banan samlat och i jämt tempo. Vi kom perfekt på alla hinder utan ett, som hon kom lite nära på men det gjorde ingenting, eftersom hon ändå hoppade 30cm över alla hinder! Så vi var nolla och fick en clear rond rossett! :D Det kändes superbra!



I L.C:n kändes det om möjligt ännu stressigare på framhoppningen och framförallt när mamma sa "men vänta lite med att hoppa, det är långt kvar!" och det kändes som att jag skulle börjat hoppa för länge sen! Men hon var i allafall superfin och hoppade så in i bänken, hon hoppade mig nästan ur sadeln varje gång!
När vi kom in på banan hade hon inte riktigt fått skritta ordentligt mellan, men jag skrittade när den innan mig hoppade så det var ingen fara! Sen var hon suuperfin, fortfarande högt över alla hinder och med jämt tryck i galoppen. Vi kom lite nära något språng men annars var det precis som i klassen innan, lugnt och jämt hela vägen! Så vi fick en stor, fin ungponnyrossett! Jag är supernöjd med henne!



Nästa tävling blir på fredag i Skogslotten på både Gunvald och Veronica. Gunvald går L.B L.A och Veronica går bara L.B:n. :)

Förhoppningsvis kommer det snart några hoppbilder från helgens tävlingar också! :D

Puss


Stallet är klart
Skrivet 2012-05-05 @ 22:21:24 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

för kvällen! Veronica är flätad och ryktad, sakerna är putsade och packade och transporten är framställd. Imorgon kan ni också följa mig online här: http://online.equipe.com/sv/competitions/4062 . Jag rider L.D och L.C (L.C:n som avd B då hon bara är 6 år) Imorgon tävlar även Vretas div III lag där, så när jag har tävlat klart kör pappa hem Veronica och mamma och jag stannar kvar och tittar och hejar! Det kommer bli hur kul som helst! :D
Aja, måste sova nu, ska gå upp ännu tidigare imorgon :/

Godnatt puss

Tävling i Tollstad
Skrivet 2012-05-05 @ 20:11:00 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (0)

Tävlade Gunde i Tollstad idag (ska rida Veronica där också imorgon). Vi red L.B L.B och han var superduperfin!

Började då med en L.B. På framhoppningen var det väldigt mycket folk, kändes det som iallafall, eftersom det var väldigt mycket folk ivägen hela tiden ;) Men han var fin ialafall, hängde lite i tygeln och var inte riktigt på bakbenen riktigt från början, men efter ett par språng kom han över mer på bak och hoppade finfint! :)
På banan hoppade han super, hoppade intill något språng men annars kom han perfekt på alla hinder och hoppade fantastiskt! Vi var felfria i grunden men i omhoppningen red vi sista hindret, kom helt fel på en linje så han hade inte ens en chans att klara det. Det var inte så konstigt, vi blev lite övertaggade båda två.
Är ändå supernöjd med honom, han var jättefin! :)

Sen var det laget. Alla var supertaggade och liksom tänkte "nu måste vi fixa det här!!!" Hanna inledde med en superfin nolla, vilket kändes jättebra! Jenny fick tyvärr ett stopp och ett tidsfel, Pirre blir så dum ibland.. Men det gjorde absolut ingenting, vi var ju två ryttare kvar!!
Så var det min tur. Gunde var lugn och på bakbenen hela tiden och hoppade suuuuuuper! Jag tror inte att vi kom fel på ett enda hinder! Det gick som på räls och därmed fick vi den andra nollan! :D
Sen var det Ida, och hon red så himla bra, fast att hon hade så stor press på sig! Utan att nudda en bom red de runt hela banan och så var vi i omhoppning :D

Det var 4 lag till omhoppning. Vi satsade på att nolla och sen skulle Ida rida en riktigt fort om vi andra var felfria. Hanna nollade på jättebra tid! Jenny vägrade tyvärr ut sig, Pirre var dum och bara nitade. Gunde var jättefin och vi red ganska fort och var felfria! Ida red superbra, men red på säkerhet och nollade såklart! :D Vi kom 3:a! :DD Suuperkul! :D

Bilder kommer imorgon!

Puss

Wow!
Skrivet 2012-05-05 @ 17:49:18 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Superbra dag! Första L.B:n fick vi ett pet på sista i omhoppningingen, och i laget var vi nolla och kom trea  totalt (tre nollor i grunden och tre nollor i omhoppningen, så vi slutade på 0 fel) :DDDD Är S U P E R G L A D ! :DDD

Nu ska jag ut och rida Veronica, kommer ett mer detaljrikt inlägg senare! :)

Puss


Drar snart!
Skrivet 2012-05-05 @ 08:09:58 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Ni kan följa mig online här: http://online.equipe.com/sv/competitions/4062 Jag rider L.B:n och sen laget (vet dock inte om laget kommer att komma upp där) Nu kör vi! :D


Taggar tävling!
Skrivet 2012-05-04 @ 22:41:50 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Stallet är klart och allt är putsat och packat (fast hästarna är inte packade än då ;)). Ska ladda kameran nu, och sen blir det att dejta kudden, måste ha lite mer energi tills imorgon!

Imorgon rider jag L.B L.B, ena L.B:n är ju förklass och den andra är div I. Det är så himla kul att laget snart äntligen är igång, jag har sett fram emot det sen i höstas! ;D

Aja, ha det braoo :)

Puss


Laget och laguppställningen ^^ Tror jag, Jenny och jag kanske byter plats men det kvittar ju ;)

B Ä S T A  L A G E T! :D

Should that be should that be
Skrivet 2012-05-04 @ 21:11:00 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Veronica idag. Precis i början var hon lite tjafsig, men efter bara en kort stund slappnade hon av och började arbeta jättebra! Jag själv körde också på annan teknik idag, pratade med henne hela ridpasset och berömde henne varje gång hon gjorde minsta lilla rätt och gav henne bara en liten tillrättavisning med skänkeln om hon gjorde något "fel". Och det funkade jättebra, hon blev mycket mer uppmärksam på mig och lyssnade hela tiden på vad jag sa. När vi hade ridit en liten stund lade vi ut ett par galoppbommar och två pyttehinder (40-50cm) som vi bara galopperade över för att jag skulle känna galoppen. Och ghuuud vad fin hon var! Ett par gånger landade hon i fel galopp, men då bytte hon direkt! Vi kom perfekt på både bommarna och "hindrena" hela tiden! Är suuuupernöjd med henne, det kändes jättebra inför tävlingen på söndag! När vi var klara på ridbanan skrittade vi på en liten tur i skogen :)

Sen red jag Gunde på banan. Han var fin redan från början, men lite stel nästan. Men han mjuknade efter en liten stund och var lugn hela tiden. Vi checkade bara basic-grejer. I galoppen var han helt fantastisk, mjuk och bar sig sjukt bra hela tiden! Galopperade över galoppbommar med honom också, och han gick jättebra över de två, tre första och sen snubblade han över den sista som för att säga "dethär med bommar har aldrig varit och kommer aldrig va nånting för mig", så jag lät honom slippa och hoppade några språng istället ;) Han var jättefin i början, men han hoppade jättedåligt på ett räcke som han rev flera gånger... Så då sänkte vi det och drog ut markbommen ganska mycket och då funkade allt igen! På oxrarna var han superfin! Och nu låter det som att jag har hoppat en hel hopplektion, men jag hoppade bara några språng för att få igång galoppen och känslan till imorgon! :)

Puss


Får bjuda på en bild från i somras. Tog ett par förut i stallet, men jag orkar/hinner inte ladda upp de nu, och jag kan ju inte mobilblogga från min htc ;)

Tävlingsputs
Skrivet 2012-05-04 @ 19:08:21 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Både Veronica och Gunde är ridna, superfina båda två (mer info om ridpassen sen i "dagens ridpass")! :D Gundis är nytvättad och soltorkad också! Nu blir det att putsa alla grejor och packa allt till tävlingen imorgon! Tur att jag har börjat iallafall ;)

Puss


Besöksrekord! :D
Skrivet 2012-05-03 @ 23:00:50 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Besöksrekord både igår och idag, tack snälla! :D Besöken ökar hela tiden, sakta men säkert! :) Tacktack! Kom ihåg att ni kan följa mig på bloglovin också! :D

Puss


Summerdreams♥
Skrivet 2012-05-03 @ 20:56:00 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Gunvald på ridbanan idag. Han var något spänd precis i början, men det släppte efter några varv i trav och han blev superfin! Mjuk, bar sig bra och "släppte ner" mig i sadeln när jag satt ner i traven ganska direkt när jag började att arbeta honom ordentligt, och det händer oftast inte förrän efter 20 min eller något. Vi tränade på lite serpentinbågar och övergångar, och vi gjorde också några galoppfattningar för att bara få honom att lyssna och vänta. Han var jättefin! :D



Sen hoppade jag Hella för mamma på banan. I början tränade vi mest på att hon bara skulle gå fram. Det gick ganska bra, men hon var väldigt seg. Efter en liten stund hoppade vi iallafall, men det viktigaste även då är att hon ska gå fram, och det gjorde hon inte riktigt i början, men i slutet funkade det jättebra! Vi hoppade inte alls högt eftersom det viktigaste just nu är vägen mellan hindrena, och inte hindrena i sig. Vi avslutade med lite dressyr och det funkade jättebra, hon försökte verkligen och bar sig fantastiskt fint! Duktig ponny!



Red sen ut en liten tur i skogen på Veronica med mamma som red på Olympia, Joel som red på Aska och Evalena som gick. Jag red barbacka. Det var jättemysigt och Veronica tyckte nog att det var skönt att slippa arbeta idag ;) 
 
Det gick bra för Joel med Aska också, fast att det var ett bra tag sen nu! :) 

Puss

Rida!
Skrivet 2012-05-03 @ 14:41:59 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (6)

Ska ut och rida nu på mina fantastiska ponnysar i sommarvädret! Brb!

Puss


As long as you are yourself, you are perfect
Skrivet 2012-05-02 @ 22:20:09 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Red Veronica med mamma som red Owen idag. Eller vi skulle gjort så, men Veronica var på lite dåligt humör och var tjafsig i mun, så mamma fick sitta upp på Veronica och rida till henne lite, så jag fick rida lite på Owen! c: Haha, han är så himla stor mot ponnysarna, halsen är seröst dubbelt så lång! Men det gick bra, i början gick det lite si och så eftersom jag inte kunde rida med mammas stigläder, men efter ett tag stack jag in fötterna i själva lädret istället, och då gick det mycket bättre! I skritt och trav funkade det jättebra, men när jag galopperade var jag tvungen att stå i fältsits för det skumpade så mycket! ;) Men det var jättekul, och han var jättefin, men ganska pigg!

Det gick bra för mamma med Veronica också, hon lossnade efter en liten stund och sen när jag satt upp på henne igen var hon superfin! Det ger liksom massor bara att hon rider till henne en liten stund någon gång ibland, så det kommer hon nog göra lite då och då :)

När vi var klara på ridbanan skrittade vi av de en liten tur i skogen i solnedgången, myyyysigt! :D

Puss


Plugg
Skrivet 2012-05-02 @ 16:50:58 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (6)

Nu blire plugg, engelskaprov imorgon :/ Men sen blir det iallafall en mysig ridtur på Veronica i det härliga sommarvädret! :D


Grattis!
Skrivet 2012-05-02 @ 16:22:48 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Ett lite försenat grattis till Pappa som fyllde år den 30/4!
Hahah ganska gammal bild dock ;)

Och grattis till lilla Owen som också fyllde år då!

Och till Olympia, min lilla tant, som fyller 23 år idag! :*

Owen och Olympia på bilden!♥

Puss

Sammanfattning av helgen som gått
Skrivet 2012-05-02 @ 16:05:14 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Eftersom jag inte har hunnit blogga om den... ;) :

Söndag:
Tävlade på förmiddagen ( resultat ett inlägg ner). På eftermiddagen red jag Veronca en tur i skogen och på kvällen spelade jag fotboll mot Ljungsbro. Det blev 3-2, till de. N red Aska.

Måndag:
Åkte iväg på hoppträning på Vreta med Veronica. Hon var superfin, är jättejättenöjd med henne! Så följde V med hem och vi red barbacka en sväng på Gunde och Aska.

Tisdag:
Red Aska i skogen. Åkte sen iväg med Gunde på hoppträning på Vreta. Vi gjorde i princip samma saker som vi gjorde när jag hoppade Veronica. Han var superfin och allt klaffade, är supernöjd med honom! Veronica fick stå.

Puss

Tävling i Kinda 29/4
Skrivet 2012-05-02 @ 15:53:43 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (0)

Som sagt var jag iväg och tävlade med Gunde i söndags. Vi var på Kinda Ridklubb i Pinnarp. Där bodde Gunvald i nästan ett år innan vi köpte honom, och han kände igen sig, gulle! Han ville gå ut till kompisarna i hagen när vi skulle in på banan... ;)

Började med en L.B. Han var lite okoncentrerad på framhoppningen, men vi fick till ett par riktigt bra språng, och han lyssnade på mig hela tiden. På banan var han jättefin, trampade om till ett par hinder, men det var liksom ingen fara. Han var framme för skänkeln hela tiden och är jag jätteglad för! Vi var felfria i både grunden och omhoppningen, men B- och C-ponnysarna var ihopslagna, så jag jag första utanför placering... Men jag var bäst av C-ponnyerna iallafall ;)

I L.A:n var han också jättefin! Han trampade inte om innan hindrena, kanske något språng men inte alls mycket. Trots det rev vi tre hinder... Och de stod inte ens konstigt eller så... Men det är nog bara att bita i och komma igen, så kommer nog nollorna snart, hoppas jag iallafall ;)

Måste säga stort grattis till Hanna, som kom tvåa i L.B:n och fick sin första nolla i L.A:n! Plus att hon vann den! Grattiiis! :D

Puss


Ledsen
Skrivet 2012-05-01 @ 11:20:20 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (2)

Ledsen för dålig uppdatering, men hela helgen har varit fullproppad med saker jag skulle göra.. Igårkväll kom jag hem kl 2 från Motala, och i söndags var jag bara allmänt trött efter tävling och fotbollsmatch. Snart kommer iallafall ett inlägg där jag sammanfattar helgen! :)

Puss


RSS 2.0