Mobilbloggar!

Red Gunvald först idag. Red först ut en liten tur och sen red jag lite på banan. Han var lite tråkig, lite spänd och så. Men  han var ganska mjuk och så otroligt nog, trots att han inte har blivit genomarbetad sen i tisdags!
Red sen Aska. Tänkte rida på banan, men jag hittade en ny stig i skogen där jag bott i hela mitt liv, så vi gick på lite upptäcktsfärd istället! Vi var borta i över en timme tror jag! Aska tyckte att det var superkul! :)
Puss

Tävling om ett pannband


http://ponnynceline.blogg.se/2012/march/vinn-ett-pannband.html#comment

Puss

Swallowing my pride struggling to stay alive
Skrivet 2012-03-31 @ 11:30:59 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red Aska en snabbtur i skogen idag :) Red barbacka eftersom jag hade lite brådis. Hon var pigg och glad. Tränade lite kondition med henne framförallt och att hon skulle gå fram ordentligt. Hon har fått superbra kondition nu när hon har ridits väldigt mycket de senaste veckorna! Och det är jättekul nu när mina små medryttare gärna vill börja galoppera och hoppa lite nu så att hon har en sportslig chans att orka! :)

Cyklade också ner på fotbollsträning i eftermiddags. Jättemysigt att cykla typ 4 km i motvind, uppförsbackar och hagel... Men jag var iallafall uppvärmd när jag kom fram ;) Tyvärr kunde vi inte slå av larmet i idrottssalen så vi fick träna ute! Superkul, men det var synd att vi bara var 5 pers :(

Ikväll har jag myst med Josse och Fille här hemma! ♥

Puss


Jag må säga att jag har vuxit lite sen jag fick min prinsessa! Bilden är från vår första ridtur hemma!

I asked why but never got a decent response
Skrivet 2012-03-29 @ 20:44:11 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (2)

Red ut Gunvald idag. H, N och mamma var också med, så alla hästarna var ute på tur! Vi red inte så långt dock, bara en liten skrittrunda. De andra fortsatte att rida på ridbanan men eftersom Gundis är nyvaccinerad slapp han ridbanan idag!
Istället hjälpte jag N med Aska. De var superduktiga. Jag gick bredvid och hade en pisk i ena handen som jag petade på Aska med när hon inte riktigt ville som vi ville. För det första ville vi ha lite mer tryck i skritten och traven och reaktion av Aska direkt när man sätter igång henne. Efter en liten stund fattade N hur Aska skulle gå egentligen, och Aska började nog förstå vad N menar när hon sitter och skänklar.
När vi hade hållit på med det en liten stund och även tränat lite ökningar (och jag sprang bredvid, *puhh*) fixade jag till en cavaletti på den ena långsidan och ett jättelitet kryss på den andra. Så red de lite över det och jag behövde bara springa lite vid sidan av och ta tag i Aska lite då och då när hon försökte ge sig iväg på egna äventyr. De var superduktiga! N har superbra sits och balans! Fast hon når inte riktigt om Aska ordentligt och kan därför inte driva henne riktigt.

Puss


Ting-E-Ling♥
Skrivet 2012-03-29 @ 15:21:18 Permalink Kategori: Minnen och tankar♥ Kommentarer (0)

Ghuud, har helt totalt glömt bort att skriva ett inlägg om när jag hälsade på min fd låneponny Ting-E-Ling i december, när vi var i Grevagården! Men här kommer det iallafall:

Vi (jag och mamma) åkte ifrån Grevagården på fredagkvällen för att åka och hälsa på lilla Ting-E-Ling. När vi kom fram hälsade vi och så och sen fick vi träffa min Pingla som stod uppbunden i gången. Snacka om att jag var glad att se henne, det var över ett år sen sist! Det verkade som att hon kände igen mig nästan direkt, för hon började att buffla lite och så på mig med mulen! Så fick jag hjälpa hennes små ägarinnor (Lovisa 4 eller 5 år, och Linnea (tror jag hon hette) 2,5 eller 3 år) att borsta henne och sen skulle Lovisa rida. De som äger henne har ett litet ridhus som vi red i. Men jag fick rida henne först och hon var superfin! Hon var lite stel, men efter en liten stund blev hon mjuk och fin och jag kunde rida henne ordentligt på tygeln och allt! Jag både travade och galopperade på henne, men det var lite svårt eftersom sadeln åkte fram lite när jag red.

Sen skulle Lovisa rida, och hon var superduktig! Trots att hon är så liten skrittade, travade och galopperade hon själv och hoppade ca 20 cm! Jag blev så glad när jag såg de, för Tinglan älskade verkligen att lära Lovisa! De passar så himla bra ihop och Lovisa kommer att lära sig hur mycket som helt på Ting-E-Ling!

 Sen frågade de om jag ville rida något mer, och då frågade jag om jag fick rida lite på henne barbacka, vilket jag fick! Och det kändes ännu bättre! För där satt jag på ponnyn som lärt mig hur mycket som helst igen, och hon verkade lika glad att jag red henne som jag var för att rida henne! Nu var det också lite lättare att galoppera och så eftersom det inte fanns någon sadel som kunde åka fram. Så blev det lite fotografering och så innan vi tog in henne i stallet igen.

Jag är övertygad om att hon är på den plats där hon är född att vara! Trots att de (Lovisas och Linneas farmor och farfar som äger Pling) föder upp hur fina hästar som helst på den där gården är min Ting-E-Ling gårdsponnyn som alla tycker bäst om! Hon har två små ryttare som älskar henne mest i hela världen, och hon har därför en framtid på den gården! Och jag kan säkert säga att hon kommer att få ta sina sista andetag på den platsen, bland alla som älskar henne just för att hon är världens bästa! ♥




I bakgrunden är Linnea (längst fram) och Lovisa

Puss

I’d like to be everything you want
Skrivet 2012-03-28 @ 21:56:47 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Aska fick bli riden idag, regnet gav sig till sist och då gav vi oss ut. Först skrittade vi fram en liten tur och sen red vi på ridbanan. Jag red barbacka såklart! Först hade jag inte tänkt att vi skulle hoppa, men det kändes så himla bra så det bara blev så ;) Och hon var så himla fin! Hon brukar alltid trava lite här, och skjuta ut bogen lite där, men idag lyssnade hon verkligen på mig och sökte hinder! Vi hoppade bara på de 4 hindrena som stod framme på ridbanan, men jag fixade till de lite så att det blev två kryss som var ganska höga på sidorna, en kryssoxer och ett räcke. Allt för att få henne att hoppa så rakt som möjligt på hindrena! Hon brukar vilja dra sig ut mot sidorna och när jag är så pass stor på henne vill jag inte störa henne i språnget utan jag försöker bara att sitta still. När vi hade hoppat fram lade jag upp räcket på drygt 70 cm och kryssoxern på 75! Och det kändes sjukt lågt och lätt! (Visserligen är ju 75 ganska lågt, men inte när man hoppar en ponny som är 1,16 och jag själv är nästan 1,60) Hon var superfin och bara flög över hindrena, och ibland gick det snarare för snabbt än för långsamt! Jag är superdupernöjd med henne, min prinsessa! ♥

Imorgon kommer N och rider Aska, H kommer och rider en av de stora och jag ska skritta ut Gunvald lite lätt.

Puss


Stallet nu!
Skrivet 2012-03-28 @ 16:28:46 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Usch, det regnar massor :( Men jag ska ut iallafall, vi får se om det blir en ridtur trots det tråkiga regnet. Ska bara rida Aska isåfall, Gunvald vaccinerades igårkväll så han får ta det lite lugnt i veckan.

Tittade nyss på det senaste avsnittet från ponnyakuten, missade det i söndags. Sjukt bra, love it!

Puss

Hoppträning!
Skrivet 2012-03-27 @ 21:57:17 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Idag hoppade jag Gunvald för Therese på Vreta. Han gick super! Vi började med att trava och galoppera fram på bockar och bommar. Han var fin, men pigg och lite stark. Fast mot vad han brukar göra när man börjar att rida/hoppa fram efter varandra var han super, annars vill han gärna att det bara ska gå så fort som möjligt!

Resten av ridlektionen hoppade vi ett par hinder i följd i taget och i slutet satte vi ihop det till en bana. Det var en serie med ett hjälphinder och en kryssoxer som vi travade in på, en lite speciell linje med galoppbommar, en till liten serie, några bockar och ett hinder med en vattenmatta under som stod lite lustigt lutad mot väggen. Gunde var superfin! Han var pigg, men det är ju bara bra! :D Jag är supernöjd med honom!

Igår åkte Showgun hem till sig efter ett barbackapass här hemma. Aska reds av V och Gunvald gick lite dressyr.

Puss


Jag vet att...
Skrivet 2012-03-26 @ 15:44:26 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

... uppdateringer är urkass, men det har hänt otroligt mycket i helgen så jag har verkligen inte haft tid!

I lördags visade jag Showgun för kunder ifrån Stockholm, som även fick rida lite ponnyridning på Aska. En supergullig familj som jag tror skulle ha massor glädje med honom! I lördags kom också Elina och vi red lite på Gunde och Aska barbacka, cyklade ner till bbg och hämtade Sofie osv. Natten tillbringades tillsammans med Elina och Sofie, supermysigt! (Även fast att vi fick sova ganska kort tid eftersom det blev sommartid...)
I söndags cyklade Sofie hem tidigt. Elina och jag red ut en sväng på Showgun och Aska och busade lite. Sen åkte Elina hem och jag åkte och spelade fotbollsmatch i motala. Vi vann med 3-1 mot Tallboda! Senare på eftermiddagen fick Gunvald gå ett dressyrpass och han skötte sig riktigt bra! Vi tränade i princip bara på övergångar.

Haha, en väldig förkortning av helgen om jag säger så! ;) Nu ska jag ut och rida!

Puss


Showgun är här!♥
Skrivet 2012-03-23 @ 13:49:17 Permalink Kategori: Minnen och tankar♥ Kommentarer (1)

Showgun kom igårkväll. Han ska bo hos oss nu i helgen!

Filmen är från Grevagården Christmas Show 2011. Några av de bästa dagarna i mitt liv <3


Skrivet 2012-03-22 @ 22:13:30 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Red Gunvald tillsammans med H och N idag. Det gick bra. Vi skrittade först ut en tur och sen red vi på ridbanan. Gundis var fin, men lite tjafsig och spänd. Jag red mycket övergångar för att få honom uppmärksam. Efter en stund började han att slappna av och blev mjukare i formen, men han ville inte slappna av och gick i en lite ojämn takt. I galoppen var han mycket bättre, slappnade av och galopperade med lite större galoppsprång. Superfin! Men i traven ville han inte gå riktigt ordentligt i form och kändes lite stressad och spänd. Fast när jag började att trava av honom blev han mycket lugnare och finare! :)

Det gick jättebra för N med Aska, hon galopperade tom! Fast hon ramlade av en gång.. Men hon var lika glad för det, gick fram till Aska, satt upp och galopperade lite till! Och Aska skötte sig jättebra! :)

Puss


Terrängträning Mantorp -11

I was a dreamer before you went and let me down
Skrivet 2012-03-21 @ 19:58:16 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Hovis kom lite sent, vid 5 ungefär och skodde lille Gunde. Han var superduktig, försökte inte att bråka en enda gång! Fast det kanske berodde på att jag stod och matade honom med godis hela tiden hehe ;)

När han var skodd och klar red jag Aska barbacka och mamma gick med Gunde. När vi kom tillbaka red jag Aska lite på banan. Hon var riktigt fin och pigg! Jag gjorde väldigt mycket övergångar och så för att få henne att lyssna, framförallt mellan trav och galopp eftersom V hade lite svårt med det i måndags. Hon skötte sig fantastiskt och jag är riktigt nöjd med henne! :)

Imorgon ska jag rida Gunde tillsammans med N som ska rida Aska och H som ska rida någon av de stora :)

Puss


Såhär såg det nog typ ut idag haha xd


Kladdkakebakning hehe
Skrivet 2012-03-21 @ 14:44:05 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Just nu bakar jag lite kladdkaka (Jag fattar bra onsdagsbeslut ska ni veta!;)) innan jag ska byta om och gå ut till stallet. Gunvald tappade en sko i måndags och hovis kommmer vid 4 och skor. Då ska ponnyerna vara inne och Gunde ska få borsta av hovarna innan dess också, tänkte jag! :) Jag ska göra i ordning stallet lite också, så jag väntar egentligen bara på att kladdkakan ska bli klar så att jag kan äta lite av den haha ;)

Sen blir det att rida Aska tror jag, Gunde kanske ska få skritta ut en tur också, vi får se! :)

Ha det!

Puss


Tonight we’ll be lighting up the sky
Skrivet 2012-03-20 @ 21:26:57 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Idag red jag Gunde med mamma som red Owen och EL som red Olympia. Vi skrittade först ut ett varv innan vi red på ridbanan. Gunde gick superbra! Han var mjuk och fin redan från början och sen gick han bara bättre och bättre. Jag arbetade honom lite mer idag. Jag red lite serpentinbågar och så i traven och försökte att få honom att arbeta mer med bakbenen. Han var riktigt fin! I galoppen var han också riktigt fin, och jag försökte få honom att ta större galoppsprång och att "rida honom i uppförsbacke" så att han inte går och hänger sig i tygeln. Och han var superduktig!

Är jättenöjd med honom! Joel red Aska idag. Det gick superbra också! :)


Dare to bet to win
Skrivet 2012-03-19 @ 21:36:45 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red Gunvald tillsammans med V som red Aska idag. Vi tänkte rida ut, men det blåste alldeles för mycket så vi red på ridbanan. Gunde var riktigt fin! Han gick i form redan från början så jag behövde bara finslipa lite. Men han var tyvärr lite spänd, så jag satt inte så mycket på honom utan försökte att arbeta honom så mycket som möjligt fast att jag red lätt. Och det gick faktist bra, han bar sig lite bättre än vad han brukar göra.
Vi har kommit på att Gunvald skulle må bra av att galoppera lite mer och få lite bättre kondition, så jag galopperade honom i låg form i kanske 5 minuter i varje varv, och det ska jag försöka göra ungefär varannan dag nu, fast jag ska utöka det lite. Det funkade jättebra, och jag gjorde lite tempoväxlingar när vi låg och cantrade så också, vilket funkade jättebra!



Det gick bra för V också, men Aska förstod inte riktigt vad hon menade när hon försökte att fatta galopp, utan hon travade bara fortare och fortare. Men vi ska öva mer på det nästa gång och då ska Gunde få galoppera framför så att Aska får lite draghjälp :)

Puss


Ny design!
Skrivet 2012-03-19 @ 17:06:27 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Headern och designen är gjord av Frida Axelsson, en superduktig tjej som gör designer till andra gratis! Här hittar ni hennes blogg: Fridaaxelsson.webblogg.se

Jag tycker att den är supersnygg! Vad tycker ni? :)


Tävling i Mantorp :D
Skrivet 2012-03-17 @ 20:52:49 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (1)

Red L.B L.A med Gundis. :)

L.B

Det var en ganska kort bana med en sväng och en linje i hela omhoppningen. Ganska konstig men helt okej. På framhoppningen var Gunde ganska fin, men han kom inte igång ordentligt, jag hade behövt galoppera med mer tryck i galoppen redan där. Men han hoppade super!
Som tur var var det lugnt på framhoppningen så vi kunde hoppa fram utan att jag blev arg och att han blev stressad därefter. Istället hoppade han lugnt och försiktigt, men stod emot lite.

När jag kom in på banan fick jag panik eftersom jag inte hade något spö; mamma brukar alltid ge mig det precis innan jag går in på banan, och sist jag tävlade utan spö vägrade jag ut mig.. Till sist såg jag att mamma stod och viftade med spöet nere i hörnet, men precis när jag skulle ta det fick jag startsignal så jag vågade inte ta det ifall det skulle vara "otillåten hjälp" eller så, så jag fick rida hela banan utan spö! Men det gick bra, han stod emot ordentligt men vi tog oss runt hela banan felfritt!! Tyvärr galopperade han med kortakorta galoppsprång och gick på 5 galoppsprång där de andra ponnyerna gick på 4 eller 3. Han halkade också lite, underlaget var ganska dåligt. Därför tog det lite för lång tid. Men jag är nöjd iallafall :)

L.A

Lite längre och roligare bana den här gången. Gunvald kändes också mycket bättre på framhoppningen, men jag red lite sämre, jag var lite nervös. Men när jag bestämde mig för att rida istället gick han mycket bättre!

Den här gången kom vi tom ihåg spöet! På banan stod han emot ungefär som i förra klassen, men han kändes lite ärligare eller vad man ska säga, trots att han hoppade lite dåligt på tvåan och rev det. Sen hoppade han riktigt bra vissa språng, men två språng hoppade han ganska dåligt och rev. Jag är nöjd trots allt, han hoppade ju! Plus att det var vår första nationella start. :)

Puss

Fest i hela huset...
Skrivet 2012-03-16 @ 14:07:20 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

...eller inte. Vet att det bara är deppinlägg just nu men det är svårt att göra annat när brorsan är magsjuk och jag fortfarande måste vara instängd. Fast i eftermiddag när mamma kommer hem ska vi ut och rida och fixa iordning Gunvald inför tävlingen imorgon. Snacka om att jag längtar!

Det blev ingen hoppträning igårkväll, eftersom jag fortfarande inte var helt frisk och att det var troligare att jag skulle kunna tävla imorgon om jag inte hoppade. Så nu blir det tävling kan jag säga!


Somriga bilder piggar alltid upp iallafall! ♥

Deppar..
Skrivet 2012-03-15 @ 11:18:20 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

...men jag känner mig mycket bättre iallafall! Imorse hade jag nästan ingen feber alls, men både igår och i förrgår hade jag nästan 40 graders feber. Så vi får se hur det blir med träningen ikväll. Som jag känner mig just nu blir den nog av! :D
Gunvald har blivit riden av mamma de senaste dagarna, så han är ordentligt igång! Aska har mest fått stå, men eftersom hon inte ska tävla på lördag gör det inget. Fast igår kom iallafall mina små kusinbarn och skrittade ut en tur i skogen tillsammans med min mamma och deras mamma! Det gick tydligen jättebra! :)

Uppdaterar mer under dagen om hur det blir! (eftersom jag inte har särskilt mycket att göra heller ;))

Puss


Sjuk igen!
Skrivet 2012-03-12 @ 19:24:10 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

USCH O FY! Hosta, feber och ont i halsen. HÄRLIGT!? Knappast. Framförallt inte när det var mindre än 2 veckor sen jag var sjuk sist. Deppar.

Mamma fick rida Gunde idag, och V red Aska. Men jag vet inte hur det gick, mamma har inte kommit in än ;)
Imorgon hoppas jag att jag blir så pass frisk att jag kan hoppträna. Tävling i helgen ju! Om jag inte blir tillräckligt frisk imorgon tror jag att jag kanske kan hoppa på torsdag. Som tur är!

Ae nu ska jag fortsätta att bli frisk = tv-soffan eller sängen. Det mest intressanta i mitt liv just nu. Hehe

Puss

Bild från i höstas när mamma rider Gunde

Only yesterday was the time of our lives
Skrivet 2012-03-11 @ 20:52:47 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Red ut Gunde med mamma som red Olympia idag. Red barbacka och lät honom bara promenera på utan några som helst krav. Det gick bra, men han var lite för springig och spänd. Men eftersom jag har ställt ganska mycket krav på honom de senaste dagarna lät jag honom bara gå på och lät honom vara. :)

Sen red jag Aska och pappsen o brodern min fotade lite. När vi hade fotat klart hoppade jag henne lite på småhinder på ridbanan och vände henne bara för yttertygel ytterskänkel. Jag red barbacka, busade bara lite med henne. Det gick riktigt bra faktist, jag är riktigt nöjd med min prinsessa! Imorgon kommer V ut och pysslar om lillponnyn och rider henne tillsammans med mig :)

Puss


Jag, Aska, min trogna ridkompis Beckie som har sin leksak Pigge i munnen. Tänk att få med så mycket på en enda bild va? ;)



Den sista bilden är väl bra fantastisk?! Min underbara prinsessa!♥♥♥


Fotbollsmatch
Skrivet 2012-03-11 @ 20:29:30 Permalink Kategori: Allmänt Kommentarer (0)

Mot Ljungsbro i Motala. Vinst med 3-2! Alla spelade jättebra och det var flera som var mycket bättre nu än vad de brukar vara på träningarna. Superkul! :D


RANDOM
Skrivet 2012-03-11 @ 00:16:00 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Haha, trött chey barre. Tog en tupplur...


Melodifestivalen nu!
Skrivet 2012-03-10 @ 20:02:05 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Wohoooo :D


Jag gråter bara i regnet
Skrivet 2012-03-10 @ 20:00:42 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida min prins idag. Mamma knäppte ett par bilder också som kommer ut på bloggen imorgon! Jag fortsatte att trimma dressyr precis som igår. Jag tänkte utöka svårigheten eller vad man ska säga, men det kändes som att han typ ifrågasatte allt jag gjorde i början. Typ om jag ställde igenom honom till höger drog han upp nosen till höger och tänkte "hallå, vad ska vi göra det här för?!" Eller det kändes så iallafall ;) Efter ett tag lossnade han iallafall och blev riktigt fin! Framförallt galoppen, helt jäkla underbar! Mjuk, följsam och med stort steg! Supernöjd med han!

Red sen Aska barbacka. Vi tänkt fota Aska igentligen, men tror ni inte att kamerans batteri dör precis när vi ska börja?! Så himla typiskt! Men jag red henne några varv på banan först, med lite galopp och hoppade några språng på ett jättelitet kryss också, men det var så länge sen jag hoppade henne överhuvudtaget så det var jättekul och hon var jättefin! Sen red mamma och jag ett varv tillsammans i skogen. Då var hon pigg och glad också!

Puss

Fredagsmys...
Skrivet 2012-03-09 @ 22:02:04 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

.. i soffan, men det blir nog sängen om en liten stund iallafall. Inget kul på tv juu ;) Helgen kommer att tillbringas i stallet, på *********** och på fotbollsmatch på söndag! Taggar! :)

Btw det var ju big brother nu! :D Ha en nice kväll! :D

Puss


Mitt favoritprogram, hehe ;)

You don’t have to wake me with a kiss every day
Skrivet 2012-03-09 @ 18:58:52 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red Gunvald på ridbanan idag. Det blev ett ganska kort dressyrpass eftersom jag hade lite bråttom, kanske 30 min jobb och 10 min skritt. Han var superfin men lite seg. Började med att bara böja igenom honom i trav. Han var riktigt mjuk redan i början men böjde ändå igenom honom ordentligt en stund, både utåt och inåt. 
Arbetade honom lite mer ordentligt efter det, under nedsittning och försökte att få honom att länga lite på steget. Fick driva ganska mycket med sätet, men det lönade sig! Han var superfin, men stod emot skänkeln lite. I galoppen ville jag också ha längre steg, och där var han också fin, men jag tycker inte att han tog ut steget så mycket som han kunde. Men jag är supernöjd med honom iallafall! :)

Puss


Varbergshoppet -10

you're f*ckin' perfect to me
Skrivet 2012-03-08 @ 21:30:23 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Började med att rida Gunde idag. Kom dock inte ut riktigt så tidigt som jag hade tänkt eftersom han hade gått och rivit upp två rivsår (Kanske 3,4 cm långa) på höger fram, ca 4 cm ifrån varandra. Så jag sprang upp med honom en gång så att han inte var halt och så tvättade vi såren och smörjde in de. Som tur var var det inget fara! :)

Red ett varv i skogen bara, ridbanan var ordentligt frusen och så har det snöat också. *suck* Varför kan den inte bara vara en period istället för att den ska smälta bort och att det ska komma mer hela tiden?!
Skrittade och travade fram honom lite på rakt spår och gick sen in på en volt på ett gärde i skogen. Böjde igenom honom ordentligt i skritt. Galopperade också lite, men ställde inte så höga krav på honom och lät honom mest bara rulla på. Då la han till en brall :p Haha, det var ju kul sa han!



Sen red jag Aska också, bara barbacka i skogen, men travade och galopperade ganska mycket. Mor och far gick ut och gick med henne precis innan jag red, så hon var framskrittad och klar! ;) Hon var superpigg och glad! Och trots att hon är väldigt mullig, oklippt, och har travat och galopperat i nästan en km i sträck, och hon blir inte ens svettig och knappt flåsig! Och öronen ständigt riktade framåt! Så jag är riktigt nöjd!



Puss


Skrivet 2012-03-07 @ 22:08:33 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red Aska ett varv tillsammans med mamma som red Olympia idag. Jag fick rida med sadel idag, hon fäller som bara den :p Vi red ett varv ut i skogen, ridabanan var ganska frusen så den gick inte att rida på.

Men vi kunde iallafall trava och galoppera på grusvägarna i skogen, och både Olympia och Aska var superfina! Vi hade travtävling, och Aska sprang på som jag vet inte vad! Haha, det var snarare Olympia som hade svårt att hänga med Aska! Och så kul hon tycker att det är! Öronen är riktade så långt fram det bara går! Sötungen! Vi galopperade lite också, men eftersom mamma red Olympia som är lite galen ville hon inte galoppera så fort. Och då tyckte Aska att det gick för långsamt! Gång på gång försökte hon komma förbi på sidorna... ;)



Pussade massor på min prickiga prins också. Han fick stå idag. Jag har 43 engelskaglosor och religionsprov imorgon, så jag kände att jag behövde plugga... Men när vi stod där och myste kom jag på att jag har haft den där fantastiska ponnyn i exakt 3 år på måndag! Jag kan lova att jag inte har ångrat en halv sekund! ♥



Puss

Tävling i Skogslotten den 3/3
Skrivet 2012-03-06 @ 22:29:37 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (1)

I lördags var jag på en regional hopptävling i Skogslotten med Gunvald. Jag tävlade 90 och 100cm. (L.B L.A)

L.B

På framhoppningen var han superfin, men lite spänd. Jag försökte att få igång honom så att han hade mycket tryck i galoppen, fast att han inte galopperade för fort eller blev stressad. Och han gick super. Om han galopperar ordentligt hoppar han super, och är uppmärksam.

På banan hade han jättemycket power i galoppen och hoppade super! Vi var felfria i både grunden och omhoppningen och vi ledde när vi gick ut! Jag svängde inte jättemycket, men red ganska tajt och galopperade på. Vi kom tvåa sen! Han var superfin och jag var supernöjd med honom!

L.A

Det blev blev väldigt rörigt på framhoppningen, folk blev sura på varandra och hade inte riktigt koll på sina hästar. Och eftersom Gunvald är så känslig blev han väldigt stressad då, och lite rädd när han märkte att jag blev arg för att det inte gick att hoppa fram ordentligt. Men vi fick ändå till flera bra språng där inne.

På banan var han fin, men eftersom det var så rörigt på framhoppningen hade han inte kommit igång ordentligt, och då när vi kom fel in på nummer 4 som var kombinationen så rev han inhoppet och kom på helt fel avstånd så då stannade han på B-hindret. Men när jag styrde på igen kom vi rätt och han hoppade super! Sen hoppade han jättebra på 5:an, men till 6:an red jag bara iväg honom i svängen och lutade mig framåt. Då pep han förbi lite halvt på vänstersidan. Men sen red jag på det igen och då hoppade han iallafall.

Jag är ganska nöjd även fast vi vägrade ut oss, för det fanns en anledning till varför det blev som det blev. Nu måste vi bara öva på att lyckas även om det är rörigt och stressigt innan.

Puss


Love’s so over rated
Skrivet 2012-03-02 @ 22:31:15 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Har varit hemma idag också eftersom jag har varit sjuk, men jag mår bättre nu! Ingen feber, och har inte ont i huvudet längre! Så det bär iväg till Skogslotten och tävling imorgon bitti! :D

I eftermiddags red jag Gunvald också! Han var ganska fin, lite stel och väldigt spänd. Ville inte riktigt göra som jag sa.. Men då fick mamma komma till undsättning, och i slutet var han riktigt fin! Vi gjorde inget speciellt eftersom det är tävling imorgon, böjde bara igenom honom och kollade igenom grunderna! Han var väldigt taggad, och exbloderade nästan när jag fattade galopp på honom, för mamma vill inte galoppera på honom när hon rider (och eftersom hon har ridit när jag har varit sjuk har han inte fått galoppera på några dagar). Så det känns bra att han är på tärna inför imorgon! :D

Puss

I'm still alive! :D
Skrivet 2012-03-01 @ 19:53:44 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Gud vad tråkigt det är att vara sjuk...! Därför bestämde jag mig i eftermiddags att jag inte var sjuk längre! Gick ut i stallet när Mamma, H, E-L och N skulle rida lite. Så borstade jag Gundis, sadlade Aska, myste med kaninen och tittade på när de andra red. Och så fick jag trava av och skritta av Gunde lite lätt också, efter att mamma hade ridit honom! han var mjuk och mysig, lite spänd men annars jättefin!

Vi får se om det blir någon skola för min del imorgon. Jag blev jättetrött av att vara ute i stallet bara någon timme liksom. Och huvudvärken och halsen har inte gett sig ännu, men febern har gått ner iallafall! ett steg närme tävling, tjohooo!

Puss

RSS 2.0