I know there's something in the wake of your smile

Hoppträning idag på Vreta! Det gick superbra och Gunvald var jättefin!

I början var han väldigt mjuk. Fast han blev väldigt pigg när vi började att hoppa. Allt är ju mycket roligare om det går fort ;) Och sen blev det några bocksprång också när han inte ville gå riktigt där jag ville. Men jag tog bara in honom på en volt då och arbetade honom tills han gav sig.

Sen när vi började att hoppa högre så blev han bara bättre! När vi satte ihop övningarna till en bana var han helt underbar och hoppade som bara den! Något pet blev det, men det kvittar när han hoppar så väl på de andra hindrena :D Eftersom han är lite kort i galoppen brukar vi ha det lite svårt att nå fram på relaterade avstånd, men idag var han ganska pigg och då skötte det sig av sig självt :)

Puss


You're my everything

Red bara Gunvald idag. Tänkte rida Aska också, men eftersom Gunde tog sönder staketet mellan ponnyernas hage och storhästhagen gick han och Aska självklart upp i de storas hage. Och sen lämnade han Aska nånstans där i skogen så fick jag hämta henne. Haha, hon stog och gnäggade efter mig, hon trodde nog att hagen var större än vad den är ;) Så det tog typ en halvtimme extra ;)

Men red Gunde iallafall innan det blev för mörkt. Skrittade ut en tur och red sen lite på volten. Jag red bara mjukgörande övningar i skritt och trav. Hon var riktigt fin! Det kändes bra inför hoppträning på Vreta imorgon :D

Puss


Kärlek till bilden <3

There's no one likes the other
Skrivet 2012-01-29 @ 22:07:48 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Jag lever! Jag har haft fullt upp hela helgen, så jag har inte haft tid att blogga.

Jag red Aska först idag. Red med mamma som gick och vi gick ner till kanalen och gick över bron där och gick en bit till. Så kom vi fram till en ganska brant kulle eller vad man ska säga som är precis bredvid vägen. Och mamma sa: "Här brukade vi klättra med hästarna när vi var små , prova att klättra upp med Aska". Och jag liksom bara styrde och sa till Aska att vi skulle gå upp där, och hon ifrågasatte det inte ens, söten, utan klättrade uppför hela den där branta backen. Och jag höll på att åka av för jag jag barbacka, plus att jag hade flätat upp hela manen, så jag hade ingenting att hålla i ;) Men det gick bra, hon var superduktig!

Sen åkte jag och mamma iväg med Olympia och Gunvald till ridhus. De var så söta, de har aldrig åkt transport ihop, och Olympia har inte åkt transport på 5 år, men hon klampar in och Gunvald är inte sen att hänka!

De var superfina och glada att få röra lite på sig :D

Puss


just promise that it's you and me forever
Skrivet 2012-01-26 @ 20:16:01 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Prickig idag. Jag red bort till gärdet som jag red på bl.a i söndags eftersom jag slutade tidigt och det var ljust ute. Han var väldigt pigg i början och lyssnade nästan inte alls på mig. Han var stark och framtung och ville bara springa. Flera gånger fick jag göra halt och rygga honom några steg. I galoppen var han bara kaos. Bara sprang och försökte inte arbeta överhuvud taget. Då började jag om från början och började att arbeta honom i skritt, och så småningom även i trav och galopp. Och det blev som en helt annan häst! Han gick ju inte super, men han började att arbeta och lyssna på mig. Så jag är nöjd med slutet av ridpasset iallafall.

Sen red jag Aska tillsammans med mamma som red Owen. Vi red på volten i skogen. Jag gjorde ganska mycket tempoväxlingar för att få henne lydig och jag bljde lite på henne också. Hon var jättefin och pigg! Jag är supernöjd med henne :)

Imorgon rider jag Aska innan jag har fotbollsträning på eftermiddagen. Sen åker jag till Elina och sover hos henne, så det kommer kanske inte bli jättebra uppdatering :/ Men jag försöker iallafall att blogga på eftermiddagen :)

puss


I wouldn’t wanna be anybody else
Skrivet 2012-01-25 @ 20:55:21 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Aska idag. Red ut en tur i skogen med mamma som red Olympia. Vi red lite på ett gärde också. Aska var ganska pigg, men gick inte fram för skänkeln ordentligt, så jag gjorde lite övergångar och så så att hon skulle lyssna. Böjde igenom henne lite också så att hon fick arbeta lite. Jag red ganska mycket i trav och galopp för att hon skulle få göra av med all överskotts-energi. Det tyckte hon var jättemysigt och hon frustade och försökte tillomed att bocka ett par gånger :D

Sen red jag Gunvald en liten stund (kanske 20-30 min) barbacka. Skrittade först en liten tur i skogen och sen arbetade jag honom lite på volten. Vi skrittade och travade lite bara eftersom han gick så bra igår! Men han kändes riktigt bra idag också! :)

Puss


Låt mig bjuda på en bild på min lilla kisse. Hon tror nog att hon är en filmstjärna ;D

Just do it!
Skrivet 2012-01-25 @ 19:44:29 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Hopptränade för TT på Vreta igår på Gunvald. Han var skitfin! Hoppade som tusan vissa språng! Ibland blev han lite olydig och lyssnade inte riktigt, men när jag hade sagt till honom skärpte han till sig med en gång. Vi hoppade mycket relaterat, bland annat en dogleg och en båge. Vi hoppade en serie också. Gunde tyckte att det var jobbigast på bågen där han behövde ganska mycket tempo till oxern som man hoppade ut, men det var också där han hoppade som bäst! Han hoppade mig till och med ur sadeln ett par gånger! Jag är supernöjd med honom!

Puss


I have to let go of your hand
Skrivet 2012-01-23 @ 19:43:28 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Skola igen då.. Men idag var det iallafall helt okej, vi slutade tidigare nästan varje lektion ;)

Jag red bara Gunde idag. Jag skulle ridit Aska också, men det gick inte för Gunvald vill inte stå själv i stallet och de sora hästarna ville inte komma in. Men Joel kommer och rider henne imorgon iallafall :)

Jag skrittade fram en liten tur i skogen och red sen på volten. Det gick bra, men det var lite hårt i marken, så det var inte perfekt underlag.. Men helt okej! Gunvald var fin, men blev lite framtung ibland. Jag gjorde inget speciellt, gick bara igenom grunderna och flyttade lite på honom. Han var nästan lite seg, så han var nog lite trött efter att han fick galoppera ganska mycket igår.

Det kändes bra inför hoppträningen imorgon på Vreta! :D

Puss

Bet you think that everything good is gone
Skrivet 2012-01-22 @ 16:53:54 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Jag och mamma red ur på Gunvald och Owen idag. Vi red med några andra också (Felicia bland annat).
Vi red bort till ett ganska stort gärde och det gick ganska bra att rida på det.
Jag travade på volter och böjde igenom honom ordentligt, men han var väldigt pigg så jag körde på utmattningsmetoden och galopperade ganska direkt. Jag bara lät honom rulla på. Han tyckte att det var jätteskönt att få springa av sig! Jag galopperade nog en kvart eller något. Han har en jäkla kondition den där ponnyn. Efter det gick han att rida på igen, och han var riktigt fin också! :) Jag tror att han tyckte att det var riktigt skönt att få göra av med lite energi!

Puss


Gulle<3

Box-träningspass
Skrivet 2012-01-22 @ 00:14:07 Permalink Kategori: Allmänt Kommentarer (0)

I eftermiddags var jag på box-träningspass med fotbollslaget. Det var ett träningssätt som jag bara har provat på på idrotten i skolan förut. Nu var det lite seriösare och bra mycket roligare! Man använde muskler som man nästan aldrig använder annars! Så jag kan nog räkna med rejäl träningsvärk imorgon..!

Vi körde bara en timme så det var fullt ös hela träningspasset, men jag tyckte faktist att det var jobbigast på uppvärmningen ;) Fast att jag inte tyckte att det var jättejobbigt på själva boxningen var nog att vi hade ganska långa pauser och att jag nog inte använder helt korrekt teknik. Det var ju trots allt första gången. (Och antagligen inte den sista..)

Puss

Just a shot in the dark that you just might
Skrivet 2012-01-22 @ 00:06:33 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Jag och mamma åkte iväg och red i ridhus idag med Owen och Gunvald. Det var superskönt att bara låta de gå lite utan att behöva vara rädda för att halka hela tiden.
 
I början av ridpasset var Gunde väldigt pigg och taktade nästan hela tiden. Därför började jag arbeta honom ganska tidigt i skritt och trav. Jag böjde igenom honom ordentligt i båda varven för att han skulle bli mjuk i sidorna och red lite sidvärtsövningar. Jag galopperade lite ganska tidigt också. Han var riktigt fin! Problemen var bara att när vi bröt av från trav till skritt gjorde vi det ofta aldeles för tvärt och då drog han upp huvudet. Och att han började att takta i varje övergång från skritt till trav och försökte galoppera. Men det berodde ju på att han hade otroligt mycket överskottsenergi nu när det knappt går att rida alls hemma. Jag är supernöjd med honom, han var jättefin!



Sen när vi hade kommit hem red mamma och jag snabbt ut en sväng med Aska och Olympia. Det gick bra, och vi red lite på volten uppe i skogen också. Aska var jätteduktig och lyssnade jättebra för hjälperna ! :)





Puss


Bilder!
Skrivet 2012-01-21 @ 00:12:43 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Nu har jag äntligen lyckats få upp alla mina bilder från mobilen till datorn, helt själv dessutom! Så nu måste ni inte få samma bilder om och om igen :D


Alla mina och Showguns rossetter på bild<3 Vi vann de på 30 starter och lite mer än ett halvår!


Love will be hard and hearts will be faking
Skrivet 2012-01-20 @ 23:38:20 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red bara Gunvald idag. Men som tur var så slutade jag tidigt, så jag behövde inte rida i mörker idag iallafall. Jag red barbacka på volten idag igen. På alla grusvägar och så är det så halt så att man verkligen inte kan rida där och Gunvald är livrädd för att halka, så jag tar mig inte långt.. Lyckos alla er som har ridhus!

Gunvald var ganska fin, men lite småstel och lite seg (för att vara Gunvald då ;)) Jag böjde igenom honom lite och försökte att rida så mycket som möjligt där det gick. Det gick faktist att galoppera lite idag och det gick bra! Men det var nog riktig tur att han fick springa av sig lite i ridhuset i Tisdags!

Puss


Lite suddig men fett söt ändå <3 


Every day it will rain, rain, rain
Skrivet 2012-01-19 @ 21:39:44 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Gunde idag.
Vi skrittade först fram i skogen och red sen på volten på gärdet. Han var ganska fin, men lite stel. Därför red jag honom på volter och böjde honom både utåt och innåt så att han skulle bli mjuk i sidorna. Det funkar alltid så han blev mjuk ganska snabbt så då travade vi lite och fortsatte med samma saker. Jag flyttade lite på honom också och det jändes bra. Jag red inte så mycket och galopperade inget för att det var ganska hårt. Men han var helt kall i hovarna idag så nu kan jag nog börja rida honom som vanligt igen. Härligt!

Sen red jag Aska tillsammans med H som red Owen. Det gick bra, med tyvärr så var det halt på grysvägarna så det är svårt att ta sig fram :( Men vi red lite på ett gärde i skogen iallafall. Jag försökte som vanligt att få Aska att bli så känslig som möjligt för hjälperna, och idag försökte jag att få henne att böja lite på sig också. Det gick bra, men det är något vi verkligen måste träna mer på.

Puss


please just stay in my heart
Skrivet 2012-01-18 @ 21:21:48 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red ut en tur på Aska med Mamma & Olympia idag. Det gick bra, de var lagom pigga o glada :) Vi travade lite på en väg men där var det ganska halt, så det var tur att det gick att rida på ett gärde uppe i skogen. Jag travade lite och galopperade lite också. Jag red så mycket jag kunde med rösten och försökte att få henne att bli känslig för hjälperna ordentligt. Och det tycker jag att jag lyckades ganska bra med. Nu kan hon galoppera i ett ganska högt tempo och sen när jag säger åt henne att göra halt gör hon det på ca 10 meter, förut tog det minst ett halvt varv att få ner henne i trav. Så jag är riktigt nöjd med henne!

Gunde stog idag eftersom han hopptränade igår.

Puss



It's okay not to be okay
Skrivet 2012-01-17 @ 22:20:48 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Hopptränade idag för TT och det kändes hur bra som helst! Så fort Gunvald bara kom in i rishuset och kände att det blev mjukt under hovarna började han att länga ut på steget och var liksom inte rädd för att halka längre! Snacka om att jag blev glad när det antagligen var som vi trodde, en kombination av skoning, halka, och hårt underlag.

Vi började med att rida fram lite i trav och gjorde lite volter och bågar. Gunvald var fin, men väldigt pigg och han lyssnade inte riktigt, men han har inte kunnat gå ordentligt på en vecka så det är väl inte så konstigt.  När vi lade in lite galopp fick jag galoppera ett varv runt hela fyrkantsspåret för att låta honom springa av sig lite - han började att bocka i hörnet för att han tyckte att det var så roligt! Fast det var inte bara Gunde som var lite glad, många av hästarna bockade lite och Jenny var väldigt nära ridhusspånet flera gånger!

Sen red vi lite över galoppbommar och började att hoppa lite. Gundis var riktigt fin, bara med lite lagom extrakrut. Vi hoppade inte så högt idag, jag hoppade max 80-90 cm, både för att det var lite gymnastikhoppning och för att Gunde har varit lite stapplig de senaste dagarna. Men vi hoppade iallafall en liten bana i slutet och det kändes riktigt bra! Då hade han hunnit bli lite lagom trött så då orkade han inte springa lika fort som i början ;)

Puss


Roffe vann!! :D
Skrivet 2012-01-16 @ 23:05:08 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Hihi Roffe tog hem Jerringpriset!! Han var verkligen värd det! Så himla bra för hästsporten och allting också! Läs mera häär om du vill : http://svt.se/2.149552/1.2678157/rolf-goran_bengtsson_fick_jerringpriset
Tänk om jag själv skulle komma så långt med min ridning som han har gjort?! Så fantastiskt det skulle vara!
 

Idag har både Aska och Gunvald blivit ridna. Först red jag Gunvald och han var mycket bättre idag! Inte alls lika stapplig och han verkade inte så öm heller. Jag red lite på ett gärde som inte var helfruset och böjde igenom honom ordentligt i skritt och trav. Galoppera får vi göra imorgon på hoppträningen för i ridhuset är det mycket mjukare underlag. Fast det är inte säkert att vi ska hoppa, bara om han känns helfräch.

Aska red jag ut tillsammans med mamma en sväng i skogen. Hon var fin och pigg. Ville mest bara springa hela tiden. Vi red inte så långt, men vi hittade iallafall en väg som vi kunde trava på litegrann utan att det blev för hårt eller halt. :)

Puss

ponnyakuten!
Skrivet 2012-01-15 @ 19:00:59 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Alla pållarna fick gå ut i skogen tillsammans idag, mysigt! Jag red Gunde och N fick låna lilla Aska. Det gick bra. Vi skrittade mest. Det är verkligen jättesvårt att rida nu, tillomed på gärdena och på grusvägarna är det halt, även fast att det inte är is där. Men vi skrittade iallafall en ganska lång tur idag, så de fick iallafall röra på sig lite.

S och F kom också upp en liten stund och fick rida på Aska. Superduktiga var de och hon också! Det är så himla kul att de är så intresserade och bara vill lära sig mer och mer hela tiden! Min mun gick nog stup i ett när de var där, men de lär sig ju iallafall! ;)

Ni missar väl inte ponnyakuten precis nu?!

Puss


Jag kan bara säga att jag saknar dig min Pingla<3

Godnatt
Skrivet 2012-01-15 @ 00:30:25 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Hmm.. Jag har en känsla av att jag nog ska sova nu. Halv 9 ska jag gå upp imorgon, men det är ändå 1½ timme senare än imorse så det är chilledill! Imorgon bitti ska jag rida halv 10 med massa folk, roligt värre. Sen vet jag inte vad jag ska göra på eftermiddagen, men antagligen ska jag fixa stallet och så hela dagen, idag var det ju en fri dag :) Men hare bra!

Med humöret på topp (övertrött tjej, ohja!) säger jag godnatt!
Puss


I'm feeling sexy and free! :D Tävlingsschabraket på bild btw :)


Du får passa dig som satan, för jag glömmer aldrig bort var du bor
Skrivet 2012-01-14 @ 20:11:07 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Dagen ska jag bara glömma, varken jag eller min familj förstår någonting. Det är absolut ingenting med hästarna, för jag har tillbringat hela dagen i Finspång på fotbollscup. ;)

Hästarna fick stå idag. Gunde kändes knagglig igår. Det otroligt konstiga är att han var precis så förra året! Men vi tror att det är en kombination av att han är nyskodd, och att han är rädd för att halka. Plus att han har fårr ett sår på höger fram, stackarn :( Men med lite idominsalva kommer man långt!

Nu har jag laddat upp med massa bra låtar på spotify och lite glatt humör! Ska också kila iväg och kika lite på gladiatorerna nu! Fast det blir sisådär lagom svårt när katten ligger på min rygg?! Vet någon om man kan titta på gladiatorerna från datorn? Skulle vara skitabra just nu!

Puss


Fast när man tittar på de här bilderna vill man bara leva i nuet, eller hur?


Helluu
Skrivet 2012-01-12 @ 22:53:58 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Idag har det regnat nästan hela dagen och därför har hästarna varit inne mestadels idag. De fick gå ut några timmar på morgonen och sen släppte jag ut ponnyerna när Fillan och jag gjorde iordning lite i stallet på eftermiddagen. Jag red inte idag eftersom det regnade så mycket och sen när det slutade regna blev det lite för mörkt, plus att man inte är jättetaggad att rida när det är så fuktigt i luften och lerigt och så, och att det blåste så mycket också.

Nu i eftermiddag har jag och Fille checkat lite bloggar och så. Vi kollade dessutom på några gamla avsnitt från ponnyakuten 1 och sen när hon hade åkte hem så såg jag på några till! Jag tycker att de är så himla bra ;)

Imorgon ska jag rida, och eftersom jag slutar 20 över 12 imorgon (för det är väl torsdag idag?) ska jag rida båda pållarna. Det blir myys! Hare bra!

Puss


Tantiis<3

bruumm
Skrivet 2012-01-10 @ 22:12:37 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (3)

Första skoldagen idag då, kändes inte särskilt kul... Vi har börjt gå i backaracker, eller conteinrar eller baracker eller vad det nu heter,  eftersom skolan renoveras. Det är trångt, och det känns inte så lockande att gå ut utan ytterkläder nu, men det får vi göra iallafall.

För att muntra upp mig red jag en sväng i skogen på Gunvald tillsammans med mamma som red Olympia. Han var ganska bråkig, taktade och ville inte arbeta. Så vi red på en liten volt på ett gärde en liten stund. Där var han ganska fin, men han fastnade liksom i handen (dvs det var svårt att ge eftergift) och då går han inte riktigt ärligt på tygeln. I galoppen började han att bocka och så, vilket han nästan aldrig gör, men jag tror att det beror på att han fäller massor nu, så han har varit tjurig och verkar kittlig de senaste dagarna. Men jag hoppas att det går över snart, annars får vi fixa lite B-vitamin så att han får det lite lättare :)

Aska fick stå idag, men jag ska rida henne lite imorgon :)

Puss


This day :)
Skrivet 2012-01-09 @ 20:21:13 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (2)

Vaknade 9 och gick ut o släppte ut pållarna och gav de lite hö. Sen gick jag in och käkade lite frulle och sen blev det att mocka hela stallet och göra i ordning allt. När det var klart tog jag in Aska och red henne en sväng i skogen barbacka. Hon var fin, jättepigg och ville dra iväg lite ibland, så jag övade mycket på övergångar och så. Sen red jag Gunvald och han var superfin! Red på ett gärde nu när det är fruset, och övade mycket slutor och galoppombyten. Men tyvärr har han kommit på att jag brukar byta galopp när jag gör slutor i galopp, så då bryter han av till trav och byter galopp utan att jag ger kommando till det. Men annars var han superfin! :)

Puss


Bloggdesign
Skrivet 2012-01-09 @ 20:03:38 Permalink Kategori: Bloggtävlingar Kommentarer (1)


Avslutad

~
Skrivet 2012-01-06 @ 23:38:52 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (3)

Tar dagen lite kort.

Började att rida Showgun i morse, red ut en tur och red sen på en äng då ridbanan var frusen. Han var riktigt fin vissa stunder, jag red också med sporrar på honom idag. Det kändes som att han tycker att det är roligare att jobba lite idag än igår... Jag drev honom fram till bettet hela tiden, så att han inte fick tid att sega. Mitt problem med honom är att han gärna går "för mycket på tygeln" för att slippa arbeta ordentligt. Så jag måste "lyfta upp" näsan på honom ganska ofta, och jag känner oftast inte själv när han går bakom hand. Men det går bättre nu än några månader sen iallafall :)

Sen red jag Gunde direkt, på gärdet precis bredvid stallet. Han var riktigt  fin! Böjde först igenom honom ordentligt, ställde honom utåt lite och så för att han skulle bli mjuk. Sen red jag lite slutor i galopp och gjorde galoppombyten i hjälp av slutorna. Mitt problem här är att jan gärna lutar mig framåt i galoppombytena, istället för att räta upp mig och hjälpa honom igenom de. Men när jag tänker på att räta upp mig byter han oftast rent, dock byter han lättare till vänster än till höger. Men jag ska träna ganska mycket galoppombyten och så nu, jag har tränat det ganska länge men aldrig riktigt gått in för det helt. Men det ska jag göra nu! :) Men som sagt Gunde var riktigt fin, är supernöjd med honom!

När jag var klar i stallet fick jag skjuts ner till byn där det var fotbollscup med tjejorna! :D Tyvärr delade vi upp oss i två lag, och det gick inte så bra för just mitt. Men det andra vann! :D Grattis tjejor!

Puss


I will keep you by my side
Skrivet 2012-01-05 @ 22:45:53 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (3)

Idag gick jag upp vid 9 och då släppte ut hästarna och gav de hö. Sen mockade jag 5 boxar, fixade hö, havre, vatten, halmade boxarna, gjorde betfor osv. Jag var klar först vid halv 1, och då kom jag på att jag inte hade ätit nån frukost... Så då åt jag frukost/lunch.

Sen red mamma, pappa och jag ut en tur. Jag på Shoggie, mamma fick låna Gunvald och pappa red Olympia. Det gick ganska bra, men Gunvald var lite hispig och hoppade till nästan hela tiden. Showgun var lite tjafsig och bråkig, han skulle inte göra som jag ville tydligen. Efter ett tag struntade jag i det och tog tag i honom på ridbanan istället. Där var han ganska fin, men lite seg och det kändes inte som att han gick ärligt fram för skänkeln. Men han gick helt okej.

Direkt efter det red jag lite på Aska barbacka på banan. Hon var superduktig! :D Riktigt pigg och lyssnade ordentligt. Jag tränade på samma saker som jag har tränat på de senaste gångerna jag har ridit henne. Trava, göra halt, skritta, galoppera, halt osv, för att hon ska bli uppmärksam och lyssna fram för skänkeln hela tiden. Jag har dessutom börjat att använda rösten mycket mer än jág brukar när jag rider henne, och det funkar hon jättebra med! :)

Nu ikväll har jag fixat mycket med mitt "projekt" som jag ska ha i sommar. Jag vill inte avslöja det nu, ett annat inlägg kanske? ;)

Puss


Jag kör några bloggtävlingar när jag ändå håller på ;)
Skrivet 2012-01-04 @ 22:15:08 Permalink Kategori: Bloggtävlingar Kommentarer (0)


http://ponniejumper.blogg.se/2011/december/tavling.html#comment



JW-schabrak
Skrivet 2012-01-04 @ 22:02:50 Permalink Kategori: Bloggtävlingar Kommentarer (0)


Länk: http://justemse.blogg.se/2011/december/tavling.html#comment

Höhö jag börjar få nys om det här med bloggtävlingar nuju ;)

I will love you until the heart stops beating
Skrivet 2012-01-04 @ 19:57:15 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Jag började med att rida Showgun idag. Jag red ihop med mamma som red på Owen. Vi red först ut en tur och red fram och tillbaka lite på en väg i skogen. Showgun var superfin! Han hann inte börja bråka som han gör ibland, utan istället red jag honom fram till bettet direkt och lät honom gå i en låg form och trava på ganska mycket framåt. Ibland försökte han börja galoppera, och istället för att börja dra i honom för att han skulle sakta av så lät jag honom galoppera och kortade ihop honom så att han hela tiden gick parallelt (stavling?) med Owen. Efter ca 15 meter bröt jag av till trav igen och då travade han på riktigt fint och tuggade på bettet, istället för att börja bråka som han brukar göra om man bara bryter av direkt. Efter en stund red vi hem igen och red ett par varv på ridbanan. Shuggi var superfin! Men jag red inte så länge där för han har precis blivit igångsatt.



Sen red jag tillsammans med mamma igen, men den här gången på Aska och hon red på Olympia. På de red vi också ut en tur i skogen innan vi red på banan. Jag tränade mest på att Aska skulle gå fram när jag sa till henne och att hon skulle bryta av när jag sa till henne. Hon har blivit superduktig! Nu kan hon fatta galopp och göra halt på samma långsida, och dessutom med mest hjälp av rösten! Stolt matte här!


Det har hänt lite med den där damen sen hon kom till oss för 5½ år sedan...

Puss


Det dummaste du gjort var när du sa att du inte kunde se mig gråta
Skrivet 2012-01-04 @ 11:42:02 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Dagen fick världens sämsta start då min mobils väckarklocka inte ringde i morse. Som tur är skulle jag bara mocka och så och inte ge de morgonhö, isåfall hade de fått vänta bra länge de små stackarna... Men jag vaknade ändå vid typ halv 10 och då gick jag ut med mamma och fixade stallet, men vi släppte inte ut för det är typ storm :/

Nu ska jag typ ut och rida :)

Puss


bloglovin
Skrivet 2012-01-03 @ 23:18:06 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Följ mig på bloglovin:
http://www.bloglovin.com/blog/3331673/gondich?claim=fwe9md5wvvm">Följ

Hoppträning! :D
Skrivet 2012-01-03 @ 23:06:33 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red Aska vid 9 imorse, och hon var ganska fin. Lite seg men annars fin. Jag red barbacka såklart! (det känns bättre än att rida med sadel nu när jag nästan är för stor för henne) Jag galopperade lite på ett gärde men annars var det mest skritt.

Sen åkte jag till Sofie en stund.

Efter det åkte vi iväg på hoppträning med Gunvald. Han var superduperfin! Det var länge sen han var så fin (om han ens varit så fin nån gång) Redan när jag red fram kändes det jättebra och han sökte sig ner mot bettet och arbetade jättebra i fin form. Vi travade över lite bommar och hoppade lite bockar och han var väldigt pigg och svarade inte så bra för ytterskänkeln, men efter ett tag hade han "hoppat av" sig lite och då föll han in i samma lugn som han var i när vi red fram. Efter en stund började vi hoppa en liten serie (bock med ett galoppsprång till kryssoxer) och där var han verkligen superfin, hoppade som *** och så himla fint! Kan inte säga annat än WOW! Sen red vi något som liknade en dogleg och där blev han lite stark och drog iväg med mig ett par gånger, men när han förstod vad han skulle göra blev han jättefin där också. Sen hoppade vi en oxer med galoppbommar framför och det kändes som att det var ganska långt avstånd mellan galoppbommarna så man fick galoppera på rejält! Men vi fick till det också och när vi till sist satte ihop övningarna till en bana hoppade han  som tusan, helt underbart! Jag bara dör! Världensbästa<3



När jag skrittade av åkte mamma och hämtade en viss... ponny. Kan ni gissa?
 
Showgun såklart! :D Så nu är han hos oss ett par dagar medans hans mattar o hussar är på kryssning.

Puss


Free Fallin'
Skrivet 2012-01-03 @ 20:18:03 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Hellu :) Tar dagen lite kortfattat, skriver mer om ridpassen senare! Började med att rida Aska en tur i skogen barbacka ganska tidigt. Sen drog jag mig iväg till Sofie (okej jag fick sjkuts av hennes mamma) och vi såg på film och myys. Hon fyller faktist 15 idag! Grattis finaste tjejan! <3 Hennes blogg: http://sofieberg.devote.se/. Typ vid 3 eller något tog jag bussen hem och åkte på hoppträning med Gunde! Han var verkligen super!! Sen fick Showgun följa med oss hem också, kulkul! :D

Puss

Puuhh!
Skrivet 2012-01-03 @ 01:22:10 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Dags att gå och lägga mig nu trorja... Tar dagen lite snabbt först:

Red Gunde på morgonen. Tyvärr vad det hårt och halt så jag kunde knappt rida alls :( Gjorde ett misslyckat försök att rida på ridbanan, men det var hårt och halt o tråkigt, men gjorde ett tappert försök och red där en stund iallafall. Sen gav jag upp och red en liten skritt-tur i skogen istället. Det var pållen ganska nöjd med ;)

Sen drog jag mig iväg på Grönt Kort kurs och den gick super! Alla rätt på slutprovet -stolt-! Höhöhö :)

Ni får lite bättre uppdatering imorgon kära läsare :)

Puss

Like glitter's raining on me
Skrivet 2012-01-01 @ 23:10:21 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Nu ska jag snart gå och lägga mig tror jag. Pållarna har fått kvällsmat och lite extra äpplen eftersom Gunvald fyller år "idag"! (liksom alla andra hästar med okänd stam)

Imorgon ska jag bara rida Gunvald eftersom jag ska på Grönt kort-kurs på eftermiddagen. Lite innan 1 blir jag hämtad och sen kommer vi antagligen vara på kursen hela eftermiddagen. Alltså kommer det inte bli särskilt mycket uppdatering då.

 Aska motionerades tillräckligt idag tycker jag också, så hon får stå imorgon.

Ha det bra!
Puss



Hahahah ghuuud hittade en asgammal bild på mig och min minishettis från 2004 eller något. Liiiite har jag väl vuxit ändå ;)


Tolka! :D
Skrivet 2012-01-01 @ 18:46:06 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

I morse när jag vaknade så snöade det, så varför inte inviga året med att tolka? Så jag tog in Aska typ vid lunchtid och då fixade jag iordning henne och sen började vi åka. Hon var superduktig! Pigg och glad. Framförallt tyckte J och bror att det var riktigt kul att åka pulka efter henne! Vi körde först en stund på ridbanan i skritt och trav och någon galopp på långsidorna. Sen tog vi ett litet varv i skogen, mest galopp såklart ;D! Det var bara någon gång som jag tyckte att det kändes som att hon ville sticka iväg, men då gjorde jag lite tempoväxlingar mellan skritt och trav tills hon började att lyssna på mig igen. I slutet blev hon lite trött, men det var inte så konstigt, vi var ute en ganska lång stund. Jag är supernöjd med henne! :D

När vi kom tillbaka med henne red mamma och jag ut på Owen och Gunde. De var fina! Men Gunvald verkade mest förundrad över att jorden fortfarande var kvar efter alla smällar igår! Vi red ett par varv på samma gärde som igår, och han var superduper fin!!! Jag gjorde inget speciellt, travade lite och galopperade lite i varje varv. Han var lugn och avspänd, och jag kunde precis som igår nästan släppa ut hela innertygeln utan att han sträckte ut halsen! Duktig kille!

Puss

1/1-2012
Skrivet 2012-01-01 @ 13:16:34 Permalink Kategori: Minnen och tankar♥ Kommentarer (0)

Sååå första inlägget för i år, känns bra! Tänkte skriva lite om 2011.

2011 hände det massa saker, alltså saker jag inte ens kunde drömma om! Vem visste att jag skulle få turen att rida lilla fina, underbara och fantastiska Showgun? Inte jag iallafall...



Jag började året med ett mål, jag skulle kvala MSV. Inte för att jag kanske skulle rida MSV, inte på någon speciell häst...(fast att jag trodde att det var Gunvald jag skulle kvala på) Men jag skulle kvala! Och det gjorde jag, och det är jag riktigt stolt över, tack Shuggie <3



Jag hade inga speciella mål för någon speciell häst, jag tänkte inte att jag skulle göra just det med Gunvald, och just det med Aska, och sen när Showgun kom in i mitt liv satte jag inte upp något speciellt mål för oss. Jag tyckte att det där kvalandet räckte, och det hade jag i bakhuvudet hela året!



Det mest speciella jag har gjort i år har varit:
* Min första nolla i L.A, med Gunde på Heda Ridklubb den 21/5-11, en helt otrolig runda, så himla fin. Trots att det var många månader sen är jag fortfarande riktigt stolt över den rundan, han var avslappnad, med mycket GO i galoppen, och han hoppade fantastiskt! Plus att jag kom 4:a just den starten.





* Jag var i Varberg i år igen (21/7 till 23/7-11), och kom 6:a i första kvalet, 6:a i andra kvalet, och 3:a i finalen i "Krabbcupen" på Showgun. Jag petade den absolut sista bommen på hela meetinget, men jag var ändå så himla stolt!
Gunde och jag red inte våra bästa rundor den tävlingen, men jag var riktigt nöjd med våra prestationer där. Även fast att resultatet i L.A:n blev UT så var jag faktist nöjd med honom ändå, han hoppade otroligt, bara att rädslan tog överhanden den just den där starten.

Det finns massor bilder på oss från Varberg här:
http://webshop.equipe.com/?q=sofie+jansson&x=0&y=0


*Jag var i Grevagården den 9/12 till 11/12-11. Vi var nolla i varje klass, en L.B och tre L.A:er. Det var min första nationella tävling, jag kvalade MSV... Och dessutom fick vi två placeringar, vi kom 4:a min första L.A där (och just den rundan jag kvalade MSV) och våran sista start var kom vi 2:a, även det en L.A. Jag är så himla stolt över den här tävlingen och kommer alltid att vara det!

* Det faktum att jag fick turen att få tävla Showgun mitt sista år på B-ponny! När jag red min första start på honom hade jag bara ridit honom en gång. Sen red vi 30 starter tillsammans, med 8 placeringar och 8 vinster. Plus en clear rond rossett från Varberg. Vi passade perfekt ihop, det är bara att konstatera! Tack Showgun <3

Puss



RSS 2.0