Väntar på bussen

Står just nu och väntar på bussen. Ska ju till skolan. Jag slutar halv 4 idag och efter skolan blir det stallet direkt. Veronica och Gunvald ska skrittas ut och om jag hinner ska jag rida Aska också. :) bloggar mer senare!

Puss


..

Började med att rida Gunvald idag. Jag red tillsammans med mamma som red owen och sen några vi känner red på Olympia och Aska. Vi skrittade först ut ett varv i skogen och sen red vi på banan. Gunvald var superfin! Liksom igår red jag fram ganska länge i både skritt och trav så att han blev mjuk och fin. Sen koncentrerade jag mig mest på galoppen. Tränade mycket ökningar och minskningar. Han var fin, men det tar fortfarande lite för lång tid innan jag får tillbaka honom ordentligt. Jag tränade också mycket på sidvärtsövningar även i galoppen, och när han förstod vad han skulle göra blev han superfin!

Sen red jag Veronica. Hon var jättefin idag! Redan från början kändes det som att jag fick flyt, hon bara travade på utan några konstigheter. Övergångarna kändes mycket bättre och det kändes som att jag höll mina händer mycket mer stilla också! Även i galoppen hade vi mycket mer flyt idag!
När hon var uppvärmd ordentligt fick hon galoppera över lite bommar och småhinder. Det kändes riktigt bra de allra flesta sprången och hon var som en liten gummiboll, lätt att både rida fram och tillbaka. Superfin! :)

Puss


You wake me rise when I fall
Skrivet 2012-08-28 @ 21:48:46 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Jag började med Veronica idag. Jag red på banan. Hon kändes riktigt bra längre stunder, men lite då och då (mer och mer sällan) tappar antingen hon eller jag koncentrationen eller missförstår varandra en aning, och då blir det liksom fel. Men nu hittar vi för det mesta tillbaka till flytet efter bara en kortkort stund, vilket ju är mycket bättre!
Även idag fick jag träna mycket på mig själv. Hon går som en klocka när jag gör precis allt rätt, men det gäller att hitta en balans mellan allt. Allting går att göra både för mycket och för lite... Hon var mjuk och uppmärksam på mig hela tiden :) Jag övade också lite galoppfattningar vilket fungerade superbra idag! Antingen behöll hon formen genom hela fattningen eller så kom hon tillbaka till formen direkt! Jag är nöjd med henne idag :)

Sen red jag Gunvald, också han på banan. Jag travade fram ganska länge och flyttade honom mycket åt sidorna för han kändes lite småseg och ganska stel. Men när han hade fått trava fram ordentligt blev han som vanligt i formen och kändes mjuk och fin i sidorna också. :) I galoppen var han super! Jag tränade på att öka och minska galoppen en hel del. Det funkade jättebra, han har världens register när han väl försöker! Jag tränade lite galoppombyten också och de funkade faktiskt bättre än vanligt :D

Aska fick vila idag. :)

Puss


Who says you're the only one that's hurting
Skrivet 2012-08-28 @ 16:15:02 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Kom nyss hem från skolan och nu ska jag typ göra klart en hemuppgift som vi fick istället för att vara på sista lektionen. Efter det ska jag ut till stallet och rida mina stjärnor.  :)
 
Jag kom också på att det är nu i dagarna som det är hela 6 årsedan Aska blev min! Gud vad fort tiden går, jag minns provridningen och första ridturen hemma som igår! Hon stannade precis innanför grinden på ridbanan och vägrade ta ett steg till! Att ge världens envisaste ponny, endast 3 år gammal till en spinkig 8:a-åring låter säkert dumt, men hon är absolut den ponnyn jag har gjort att jag nu kan rida de mest speciella hästarna. Hon konstigt det än låter!
 
Puss

Nattii
Skrivet 2012-08-27 @ 21:57:12 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Matchen gick ganska bra, den slutade 1-1, men med våran vanliga otur såklart, vi hade hur många målchanser som helst, stolpe ut eller precis över..

När jag kom hem från matchen red jag Aska. Hon var superfin! Uppmärksam på mig hela tiden och hela tiden på bakbenen, hon som kan bli lite framtung annars. Jag red så varierat som möjligt, mycket på olika volter med övergångar och tempoväxlingar hela tiden. Min fina lilla ponny satte i princip varje steg där jag ville och hur jag ville perfekt hela ridpasset! Jag är supernöjd med henne! :)

Puss


Du är snabb som ljus men kommer aldrig härifrån
Skrivet 2012-08-27 @ 16:53:31 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Tjatja! Jag kom precis hem från skolan och ska alldeles snart iväg och spela match. Jag har inte hunnit ut i stallet idag men jag har tänkt göra det efter matchen och då ska jag rida Aska! :)
 
Jag ber om ursäkt för den hemskt dåliga uppdateringen, men mina inlägg har inte laddats upp..? Aja, ska försöka att ladda upp ett inlägg snart om gårdagens ridpass (som jag förövrigt försökte ladda upp igår kväll). Jag ska försöka hinna blogga mer senare, och blogga om tävlingen i lördags!
 
Puss
 
 
 

Sovmorgon
Skrivet 2012-08-26 @ 11:52:06 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

God morgon! I morse fick jag sova ut lite, och nu har jag ätit sen frukost. Snart ska jag gå ut till stallet, ska bara städa lite i mitt rum först, och kanske iallafall börja skriva på ett inlägg om gårdagens tävling.
Idag ska Gunvald och Veronica skrittas ut, och så ska jag rida Aska lite också! :)
 
Puss
 
Bilden är från min och Gunvalds första tävling, Vi red L.D L.D! Det är ganska mycket som har förändrats sen dess...

We can do it all night
Skrivet 2012-08-26 @ 01:32:50 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (0)

För en liten stund sen kom jag hem från Linköping. Jag var på stadsfesten med massor härligt folk! Tyvärr var det väääligt lerigt vilket ledde till att det blev trångt, ingen ville liksom vara i det lerigaste ju ;) Det var ganska kul, men det blev lite långtråkigt efter ett tag. Men jag är ändå glad att jag åkte dit, framförallt när jag ju inte var där igår!
Jag åkte hem vid halv tolv så jag var hemma straxt efter tolv och då kollade jag ponnysarna och gav de lite extra kvällskäk och pussade på de. Mina fina underbara duktiga ponnyer! <3

Nu ska jag sova!

Puss


Dagens resultat lite snabbt..
Skrivet 2012-08-25 @ 18:05:51 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (0)

L.b: Gunvald felfri och trea, 48,5 stilpoäng! Veronica felfri och tvåa, 52,5 stilpoäng = väldigt lyckad klass :D

L.a: Gunvald FELFRI OCH 1:aaaaa!!!!!!!! Veronica ett skitpet och ett stopp (helt mitt fel), men superfin!

Superbra tävlingsdag med sjukt bra resultat! 3:a, 2:a, 1:a! :D

Mer detaljrikt inlägg kommer senare eller imorgon!

Puss


If I stumble if I fall
Skrivet 2012-08-23 @ 22:27:06 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Började med att rida Veronica idag. Hon var superfin! Jag red lite lektion för mamma och fick mest öva på att hålla händerna stilla och rättvända, mitt allra största problem inom ridningen just nu. Jag red mycket på volter och övade mycket övergångar och galoppfattningar. Det gick superbra, hon väntar verkligen numera, behåller formen och trampar under sig! :) Som sagt är det mest mig själv jag måste träna på, händerna ska vara stilla, mjuka och rättvända, armbågarna ska vara intill kroppen, jag måsta ta bak axlarna och ta fram magen, rida varje steg... Ibland tror jag att jag blir tokig...! Men, gör jag allting rätt går hästen som en klocka! Så jag måste helt enkelt skärpa mig!

Vi hoppade några små språng också, bara för att få flyt då de sista sprången i tisdags blev lite kantiga och vi missförstod varandra lite. Hon var jättefin, glad och framåt men väntade ändå på mig! :)

Sen red jag Gunde tillsammans med mamma som red Amadeo ( en unghäst som är på bete hos oss som mamma sätter igång). Vi red först några varv på banan och sen skrittade vi ut i skogen. Gunvald kändes ganska seg och stel i början. Jag red mycket tempoväxlingar, sidvärtsrörelser osv och då lossnade han lite, och blev faktiskt också piggare och mer uppmärksam på mig, men han kändes ändå inte riktigt som sig själv.
I galoppen kändes han faktiskt mycket bättre efter ett par varv, han mjuknade och kändes mer arbetsvillig! Dock så kunde jag inte fortsätta så mycket längre än kanske 30 min på banan eftersom Gunvald skulle följa med Amadeo ut på tur som "moraliskt stöd" ;)

Puss


Godnatt
Skrivet 2012-08-22 @ 22:13:05 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Nu blir det antagligen skola imorgon, känner mig mycket bättre och jag orkade ju ett helt ridpass förut utan problem, så då borde jag orka en skoldag ;) Men det hänger på att jag inte har feber imorgonbitti bara!

Imorgon (om allt går som det ska med sjukdom och allt) ska Gunvald trimmas en stund på banan och sen ska han nog gå ut en tur i skogen också, Veronica ska gå ett ganska ordentligt pass på banan, och så rider jag kanske Aska lite också, om jag orkar och hinner :)

Godnatt puss


I went and let you blow my mind
Skrivet 2012-08-22 @ 21:23:48 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Jag red bara Gunvald idag eftersom jag ju inte mådde så bra. Jag red inte akls länge, 30-40 minuter kanske. Han var ganska fin, men kändes lite oarbetsvillig och lite då och då trängde han in mot mitten när jag red på volter. Jag tror att det kan bero på att det var blött på ridbanan, och att det därmed skvätte sand på honom i varje steg han tog. Vissa dagar är han mer känslig på sånt än andra, och idag kändes det som att han var på lite sånt humör.

Jag red mycket i trav på volter och åttor och flyttade honom ganska mycket åt sidorna också för han kändes ganska stel. Jag orkade dock inte rida riktigt som jag brukar eftersom jag ju inte har mått så bra idag. I slutet blev han iallafall mycket bättre, mjuknade i sidorna och då var han mycket mer uppmärksam på mig också! :)

Puss


Sjuk..
Skrivet 2012-08-22 @ 09:24:30 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Jo men det känns ju bra att vara sjuk andra skoldagen, eller? Ont i halsen och feber.. Jag hoppas iallafall att jag blir så pass bra att jag kan rida i eftermiddag och sen att jag kan gå till skolan imorgon!

Idag när jag antagligen kommer ha lite tid kanske jag kan skriva ett inlägg om gårdagens ridpass :) Det var riktigt länge sen jag skrev om ridpassen, och det är det jag har bloggen mest för egentligen ;)

Puss


...
Skrivet 2012-08-21 @ 22:13:50 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Förlåt för att jag inte har bloggat alls idag, men jag har verkigen haft fullt upp hela dagen! Idag har jag ridit aska i skogen och Veronica har hopptränats på Vreta. Båda gick bra!

Nu ska jag sova, känner mig inte 100% frisk just nu, huvudvärk och lite ont i halsen.

Godnatt puss


Godnatt
Skrivet 2012-08-21 @ 22:09:37 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Sista kvällen på sommarlovet alltså... 67 dagar när jag har kunnat göra precis vad jag har velat precis när jag velat göra det. Som jag skrev tidigare idag ska det ju bli kul att träffa alla igen , men inget slår sommarlovet i vilket fall. Att vädret inte har varit det bästa har såklart varit synd, men man har iallafall kunnat rida alla tider på dygnet. :)

Idag har alla ponnysarna gått bra! Aska red jag bara en tur i skogen barbacka och myste. Veronica började jag men att rida på banan och sen skrittade jag av i skogen. Hon var riktigt fin idag, allra bäst gick hon i slutet när hon hade kommit igång ordentligt :) Gunvald fick hoppa idag och både han och jag tyckte att det var superkul! Han gick som en klocka, eller han blev nästan lite för pigg vissa stunder, men hellre för mycket än för lite! ;)

Nu ska jag sova, ska ju upp ganska tidigt imorgon..

Godnatt puss

(inlägget skulle ha lagts upp igår kväll, men det funkade inte då av någon anledning)


Vi hörs vi ses, i dina drömmar
Skrivet 2012-08-20 @ 19:54:08 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Hemma igen efter fotbollsträningen och snart ska jag hoppa lite på min prins! Myspys! Att det är strålande sol gör inte det hela sämre heller :D

Puss


Godmorgon!
Skrivet 2012-08-20 @ 08:50:50 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Nu har vi alltså kommit till sista dagen på sommarlovet. Det känns såklart jobbigt och tråkigt, men det ska bli kul att träffa alla kompisar igen (många har jag inte träffat på hela sommaren!). Det ska också bli lite roligt att få börja I skolan igen och se hur den har blivit nu när den är helt nyrenoverad. Hela förra terminen gick vi i baracker vilket var VÄLDIGT segt..!

Men nu ska jag inte tänka på det, jag får vara glad att jag får en "extra" sommarlovsdag, de flesta börjar ju idag eller började redan förra veckan! Självklart ska jag också utnyttja min sista lediga dag till fullo. Klockan är redan kvart i 9 så jag ska gå upp nu och sen tillbringa nästan hela dagen i stallet! Alla tre ska ridas (Veronica och Aska ska gå i både skogen och på banan, och Gunvald ska hoppa), hela stallet ska fixas och sen har jag fotbollsträning klockan 5 som jag ska försöka matcha också! :)

Ska försöka uppdatera bloggen lite bättre idag också! ;)

Puss


På väg till sharpman
Skrivet 2012-08-19 @ 13:28:44 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Är på väg till sharpman med Veronica! Vi ska kolla sadeln och såklart shoppa lite (mycket) ;) bloggar mer sen :)

Puss


Med Ida och Linnea
Skrivet 2012-08-18 @ 22:05:19 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Har precis ätit pizza och nu ska vi titta på film! Mys! Idag har jag ridit alla tre och de gick bra. Jag har börjat skriva på ett inlägg om dagens ridpass, så det kommer nog upp någon gång imorgon :)

Puss


Bloggtävling - Iphoneskal
Skrivet 2012-08-18 @ 17:52:00 Permalink Kategori: Bloggtävlingar Kommentarer (1)

Jag är med och tävlar om ett personligt Iphone-skal från Caseapp hos http://amares.blogg.se ! :D

And I know your pain is the same and I forgive you
Skrivet 2012-08-17 @ 22:41:00 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Veronica idag. Vi höll till på gärdet. Jag bestämde mig redan innan jag satt upp att jag skulle rida så bra jag kunde idag, om det skulle bli något missförstånd skulle jag bara göra om, jag skulle vara överdrivet noggrann med vad jag ville och jag skulle verkligen försöka se till att vi var kompisar hela tiden. Och vilken skillnad mot igår! Redan från början var jag jättenoga att varje steg hon tog skulle vara precis var jag ville att hon skulle ta det.
I början red jag mycket i skritt och såg till att allting stämde där innan jag började trava. Jag gjorde mycket skrittövergångar i traven och var fortfarande jättenoga, gick hon ur form i övergången var det bara att bryta av till skritt igen och börja om. Och varje gång det blev bra berömde jag henne supermycket! Det ledde till att hon blev positiv och uppmärksam på arbetet! Jag gjorde även lite tempoväxlingar i traven och de var verkligen SUPER!
I galoppen var hon också superfin! Vi galopptränade lite idag igen för att stärks konditionen. Till att börja med lät jag henne bara rulla på i låg form, men efter en stund började jag göra lite tempoväxlingar också. Och oj så fin hon var! Hon fick galoppera på ganska länge, sen fick hon en skrittpaus och sen fick hon galoppera lite till. Jag är supernöjd med henne! :)

Sen red jag Gunvald, också han på gärdet. Även han var super! Han kändes lite stel i början, men lossnade ganska direkt i sidorna. Jag red fram ganska länge och gjorde mycket tempoväxlingar, övergångar och flyttade honom mycket åt sidorna så att han skulle bli mjuk. Sen när jag började galoppera kändes han superfin, och han kändes så pigg och glad så han fick också galoppera en hel del! Han var verkligen superfin! Jag kunde tom galoppera på ganska rejält och sen få ihop honom igen på kort tid! Och han var helt lugn och lätt att få ihop efter också!
Men jag undrar om han någonsin kan bli trött den där ponnyn! Han kunde nog gärna galopperat runt det där gärdet i 20min till ;)

Puss


Dagen idag
Skrivet 2012-08-17 @ 21:39:48 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Idag var jag i stallet på förmiddagen och en stund på dagen. Mockade, gjorde iordning allt i stallet och red Gunvald och Veronica. Båda två fick galoppera på gärdet och var superfina! Om jag orkar skriver jag mer om ridpasset senare.

Sen på eftermiddagen åkte vi ut med båten och bara myste!

Puss


Stallet idag
Skrivet 2012-08-16 @ 23:55:05 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Idag gick jag upp vid kvart i 8, och då käkade jag frulle och sen gick jag ut i stallet. Red Aska lite i skogen direkt och efter det mockade jag alla boxar och gjorde iordning i stallet. Sen red jag Veronica ett dressyrpass på banan och lite senare red jag Gunvald ett varv i skogen barbacka. Efter det gjorde jag iordning ännu mer i stallet och fixade allting till insläpp/kväll :)

Nu i kväll har vi som sagt haft kalas och innan det fanns det ingen tid till att göra något annat än att göra iordning inför det. Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen idag och för det otydliga inlägget nu, men det är iallafall bättre än ingenting alls! Ska försöka bättra mig imorgon!

Godnatt puss


Kalas
Skrivet 2012-08-16 @ 22:56:20 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Har precis haft lite kalas med släkten eftersom jag ju fyllde år i söndags! Det har varit supermysigt, det har varit jättefint väder så vi har suttit ute och ätit grillat! Mums! Dessutom har jag fått presenter ;) Bl.a. pengar till en ny kavaj, armband och så den stickade tröjan som är på bilden. Jag äskar den! Kommer använda den en hel del i höst säger jag bara! Passar dessutom super med mitt nya armband :) Man borde helt enkelt fylla år lite oftare ;)

Puss


I don't care, I love it
Skrivet 2012-08-15 @ 10:59:26 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

 
Gårdagens ridpass:
 
Jag började med att rida Gunvald tillsammans med V som red Aska. Vi red lite i skogen först och sen red vi lite på banan. Vi red barbacka :) Gunvald var verkligen superfin! Mjuk  redan från början och han bar sig superbra också. Jag gjorde inget speciellt, utan bara lite övergångar, tempoväxlingar och så tränade vi lite galoppombyten också när han var så fin! De kändes bra, han bytte rent i varje tror jag, men han drar fortfarande iväg när man gör bytet, så vi får öva vidare! Jag red inte så länge, det var ganska varmt och så ville jag inte "överrida honom" när han var så fin! ;)
 
Sen red jag Veronica. Vi red på ett gärde och hon var superfin!
mycket bättre igår än vad hon gör ibland. Jag travade fram ganska länge och hon var som sagt superfin! Inget tjafs utan det kändes riktigt bra! Sen galopperade vi ganska länge. Jag bara lät henne rulla på, men ändå noga med att hon skulle arbeta och gå i form hela tiden.  När vi hade galopperat en bra stund travade jag av henne, och även det ganska länge. Hon kändes jättefin! Är supernöjd med ridpasset! :)
 
Puss
 

Bild på presenterna
Skrivet 2012-08-13 @ 21:55:54 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Riktigt allt jag fick är inte med på bilden, men här är det mesta iallafall! Den bästa presenten är ju självklart nollan i L.A på tävlingen idag! :D


Tävling Nykyrka 12/8
Skrivet 2012-08-13 @ 21:47:04 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

L.B, Mountain Horse Pony Cup kval:
 
Tävlingsdagen började med en L.B med båda ponnyerna, och Gunvald började. Han var superfin, men han var inte sådär supertaggad som han brukar. Men det kanske var tur det, när det var stilbedömning och allt ;)
På banan kändes han riktigt bra, och hoppade super! Tyvärr rev vi den absolut sista bommen, så himla typiskt! Han lyfte inte ordentligt på hovarna, helt enkelt! Vi fick 46,5 i stil (två poäng var avdragna eftersom vi rev ett hinder). Jag är ändå nöjd, det var en riktigt fin runda om man bortser från det sista..
 
Sen red jag samma klass på Veronica, och hon kändes verkligen super! Det var på två språng som jag kom liiite efter, men annars var allting klockrent! Vi fick 52,5 i stil, vilket ledde till en delad andraplats! Och I Mountain Horse pony cup vann vi,  eftersom hon som vann själva klassen inte ingår i vårt distrikt! :D Segrarna i alla kategorier kom också från samma klubb, och vi alla tränar för samma tränare ;) Så himla kuuul! :D
 
L.A:
 
Gunvald var SUPERFIN, kändes mycket bättre än i L.B:n! Vi var felfria i grunden, men rev ett hinder i omhoppningen eftersom vi kom lite fel på det och jag satsade lite också, men det gjorde ingnting, för den här rundan kämpade vi med varandra, och inte tvärtom! En riktigt kämparunda, och han hoppade som en gud! Är riktigt nöjd!
 
Veronica gick också fantastiskt! Hon var jättepigg, men ändå uppmärksam på mig hela tiden och hon väntade hela tiden. NOLLDE!!!! Jag är så glad så det finns inga gränser! Nu är vi kvalade till Ungponnychampionatet! :D En av våra absolut bästa rundor!
 
Puss
 

Så himla nöjd!
Skrivet 2012-08-12 @ 22:06:37 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Kunde knappast haft en bättre födelsedag! Jag är så himla nöjd! Vill egentligen skriva ett jättelångt inlägg om hela tävlingen nu, men jag är så himla trött så jag vet att jag skulle "tröttna" efter typ halva! Så jag sparar det tills imorgon! ;) Nu ska jag titta på filmerna från tävlingen idag och se vad som var bra och vad som var lite sämre!

Det var så himla kul, för i Mountain Horse Cup var segrarna i ALLA kategorier (Jag var visserligen delad 1:a men ändå) från samma klubb, Vreta! :D Vi tänkte ha våran toppenhelg förra helgen egentligen, men resultaten kom idag istället! ;) Fast egentligen gjorde det ju ingenting!

Puss


Bra födelsedags-resultat
Skrivet 2012-08-12 @ 19:56:44 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Kvalad till ungponnychampionatet nu med Veronica! :D Vi kom dessutom delad tvåa i l.b i vår första avd A, och VANN med det resultatet i mountainhorse cup i min kategori! Gunvald gjorde två superfina rundor men hade tyvärr pet i varje klass. Är iallafall jättenöjd!


Bilder från Lilla Gubben Cup 2012
Skrivet 2012-08-10 @ 13:06:22 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Bilderna är ifrån http://www.smackfotografering.com/
 
Vaddå högt över!? :D
 
Världens finaste ponnysar!!♥
 
 

Sent inlägg
Skrivet 2012-08-10 @ 00:01:36 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Känns så typiskt mig, haha ;) idag har jag ridit alla ponnysarna och direkt när jag blev klar i stallet drog jag hem till Fille och hade filmkväll med henne och Josse , därav uppdateringen. Vi såg bl.a. filmen "LOL", och den var verkligen jättebra! Just nu är jag för trött för att skriva något längre inlägg, så antagligen skriver jag om dagens ridpass imorgon istället ;) Uppdateringen kommer bli jämnare sen när skolan börjar, för nu finns det ju inga som helst rutiner, och då är det svårt att hitta något bra tillfälle att skriva rätt sak, om ni förstår vad jag menar? ;) Men i vilket fall som helst ska jag sova nu, uppdaterar mer imorgon!

Puss


Veckoplanering V.32
Skrivet 2012-08-09 @ 11:30:45 Permalink Kategori: Veckoplanering Kommentarer (0)

Gunvald:
 
Torsdag: Dressyr på banan
Fredag: Rida ut i skogen, ganska långt och mycket galopp
Lördag: Lätt pass på banan, antagligen lite hoppning också
Söndag: Tävling i Nyrkyrka L.B L.A
 
 
Veronica:
 
Torsdag: Dressyr på banan
Fredag: Oklart
Lördag: Banan
Söndag: Tävling i Nykyrka L.B L.A
 
 
Aska:
 
Torsdag: Lydnadsträning på banan
Fredag: Vila eller rida i skogen
Lördag: Vila eller rida i skogen
Söndag: Oklart
 
 

Lilla Gubben Cup 3/8-5/8-12
Skrivet 2012-08-08 @ 22:43:21 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (0)

Fredag 3/8
 
 
Gunvald L.B: Det var en ganska bra bana, inte överdrivet maxat eller tittigt. Gunvald var jättepigg, men ändå superfin och uppmärksam på mig hela tiden. På banan var han superfin, och kändes faktist lugn! Hoppade fantastiskt ändå till sista hindret i grundes, där han helt enkelt hoppade för lågt och rev. Det var lite snopet, fast det var ett svårt hinder som många rev. Det var iallafall en fin inledande runda på meetinget!
 
Veronica L.B: Sen red jag Veronica samma klass. Hon var jättefin! Hade världens tryck i galoppen och allt kändes verkligen super! Men när jag egentligen skulle hoppat 6:an fick jag någon sort black-out, och styrde istället på det sista hindret och hoppade det! Jag fattar fortfarande inte vad som hände, jag hade ju liksom redan hoppat banan en gång innan! Men jag tror att det berodde på att det var så himla varmt och att jag inte hade druckit tillräckligt..
 
 
Lördag 4/8
 
Gunvald L.B: Gunde kändes superpå lördagen också, han hade samma tryck i galoppen och kändes riktigt taggad. Han var verkligen superfin på banan, lydde min minsta vink och hoppade sådär fint som bara han kan, fullt fokus på hindren hela tiden! Vi var felfria i grunden, men fick tyvärr ett skitpet på näst sista hindret i omhoppningen. Vi hade en superbra tid, så om vi inte hade rivit hade vi kommit trea! Men jag är supernöjd med den rundan iallafall! :)
 
Gunvald L.A: Jag hade exakt samma känsla som i L.B:n, han hoppade som en gud och galoppen var super! Han var superfin på 1:an och 2:an, men på 3:an kom vi lite på ett halvt galoppsprång fel, så vi rev det. Sen var han super resten av banan! Vi kom tyvärr lite konstigt in på sista hindret, så det rev vi också.. Men jag är jättenöjd med rundan i övrigt! :)
 
 
Veronica L.A: Det blev en väldigt stressig framhoppning med Veronica, eftersom det var så nära mellan henne och Gunvald. Hon hade inte riktigt samma tryck i galoppen som hon hade i L.B:n på fredagen, men hon kändes ändå bra. Inne på banan var hon jättefin, men hoppade jättestort på 2:an, så vi flöt ut lite på bågen till 3:an, och rev det. Sen kändes det som att hon kom igång ordentligt, och hon var jättefin resten av banan! I den sista kombinationen kom vi lite snabbt in, så hon rev B-hindret, men det var mitt fel, jag fick inte tillbaka henne ordentligt.
 
Söndag 5/8
 
Gunvald L.B: Han var trött efter sina tre tidigare klasser, men som den tiger han är gav han inte upp, utan vi kämpade tillsammans hela rundan! Han tänkte stanna på kombinationen, men när jag var på honom hoppade han iallafall och gick på två galoppsprång ;) Men det var det ända som var lite tokigt på hela banan, resten var han super!! Jag red ganska korta svängar i omhoppningen och bommarna låg kvar i sina hållare, och det räckte till en fjärdeplats! :D Det kändes skönt att avsluta med en placering, när det liksom hade varit lite "stolpe ut" hela meetinget! :)
 
 
Veronica L.A: Hon kändes också lite trött redan på framhoppningen, men jag fick igång galoppen ordentligt och hon hoppade riktigt fint! På banan hade jag nog liiiite lite dålig galopp in på första hindret, och kom kanske inte riktigt perfekt på det, men liksom hon skulle kunnat hoppa.. Men hon stannade! Jag blev förstås väldigt besviken, fattade liksom inte varför! Men när jag red på det igen röt jag till på henne, och då hoppade hon! Sen var hon jättefin i resten av banan, framförallt kominationen bara flöt! Men efter 7:an utgick jag, jag tyckte inte att hon skulle behöva hoppa enmassa när vi ändå inte kunde sätta en nolla.. Jag är iallafall nöjd med slutet av banan! :)
 
 
Jag har tyvärr knappt några bilder alls från tävlingen, så om du fotade/vet någon som fotade där får ni gärna kommentera! :)
 
Puss

Seeing is deceiving, dreaming is believing
Skrivet 2012-08-08 @ 17:00:00 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Gårdagens ridpass:
 
Började med att rida Veronica i skogen tillsammans med Filleee som red sin Stella. Vi red ganska långt, men skrittade mest och det var bra eftersom Veronica bara skulle ta det lugnt efter helgens tävlingar. Så fille och jag fick mycket tid att prata ;) Veronica var jättefin iallafall, och kändes mjuk och glad!
 
Sen red jag Gunde lite i skogen barbacka. Han var jättepigg, och vi både travade och galopperade för att han skulle få sträcka ut lite! Men jag ställde nästan inga krav på honom utan lät honom mest bara rulla på och mysa, tyckte inte att han skulle behöva arbeta enmassa, det var ju första gången jag red på honom sen Vimmerby :)
 
Efter det red jag Aska barbacka på banan. Hon var tyvärr lite seg och stel, och inte heller särskilt arbetsvillig. Det var ju ett tag sen hon arbetade ordentligt, så det kanske inte var så konstigt... Jag försökte iallafall få henne uppmärksam genom att göra mycket tempoväxlingar och övergångar, och försökte också att få henne lite mer loss i sidorna. I slutet blev hon bättre, men kändes inte riktigt som vanligt.
 
Idag:
 
Red Veronica tillsammans med mamma som red på Gunvald. Jag hade egentligen tänkt att rida båda på banan, men eftersom det regnade så mycket igår/inatt var ridbanan jätteblöt. Men de fick iallafall arbeta lite i skogen :) Veronica kändes mjuk och fin! Det var svårt att göra något speciellt, men jag böjde igenom henne ordentligt iallafall :) Gunvald såg jättefin ut också!
 
Sen skrittade jag Aska en tur i skogen. Hon var jättefin, kändes precis som vanligt idag, så det var skönt :) Jag lät henne mest bara mysa, eftersom hon gick ganska hårt igår.
 
Puss
 

Ojdå..
Skrivet 2012-08-08 @ 00:15:43 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (2)

Uppdateringen har varit sådär de senaste dagarna, jag vet liksom inte när jag ska få tid att blogga! Men nu tänkte jag iallafall såhär att jag skriver om dagens ridpass imorgon istället tillsammans med morgondagens ridpass eller vad man ska säga. Och så ska jag försöka ta mig i kragen och skriva om både helgens tävling, tävlingsplaneringen nu till hösten och så en veckoplanering imorgon! Vad sägs om det? Nu ska jag iallafall ladda upp med lite sömn, jag ska upp och rida någorlunda tidigt iallafall imorgon! :) Puss


Just like I wasn’t scared at all
Skrivet 2012-08-07 @ 11:46:53 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Jag hann inte skriva om gårdagens ridpass igår så jag gör det nu istället.
 
Jag red faktist inte några av mina ponnysar igår utan jag red Olympia, vår ena storhäst, tillsammans med mamma som red Owen. Vi red först ut en tur i skogen och sen red vi lite  på banan. Olympia var superfin! Fast jag känner mig väldigt liten på henne.. ;) Nu når jag iallafall om henne i både skritt och trav, men i galoppen är det ganska svårt att balansera upp henne. Jag provade bl.a att göra bakdelsvändingar på henne, det är ju mycket lättare att göra det på en häst som verkligen kan, än på ponnysarna där varken jag kan eller de förstår vad jag menar. De blev visserligen inte jättebra, men det var kul att prova!
I slutet galopperade jag över ett jättelitet kryss, och det tyckte både hon och jag var jättekul! Fast hon tyckte nog att hon kunde sköta det där själv, om jag bara höll mig i och styrde lite ;)
 
Jag tänkte skritta ponnysarna också, men det började regna så himla mycket på eftermiddagen, så jag skrittar de idag istället :)
 
Puss
 
Fina tantis♥

På väg hem
Skrivet 2012-08-05 @ 17:00:18 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Sitter nu i bilen på väg hem igen. Det har varit supermysigt att vara på meeting, framförallt att vara med alla underbara vretatjejer i flera dygn, iallafall då resultaten har gått lite upp och ner.. Det avslutade iallafall bra med en fjärdeplats på Gunde I l.b:n idag och Veronica gjorde en superfin runda i l.a trots ett stopp på första hindret, men därför utgick jag efter 7:an. Gunvald har inte tyckt att det har varit sådär jättekul att bo borta, och det är lite därför jag inte har bloggat heller, det har varit så himla mycket hela tiden! Dessutom har jag mått lite dåligt av att Gunde inte har trivts. När jag får tid över sen när jag har kommit hem skriver jag ett långt inlägg om hela tävlingen! :) Puss


I love you and that's all I really know
Skrivet 2012-08-02 @ 23:40:23 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Började med att rida Veronica idag tillsammans med mamma som red på Olympia. Vi skrittade ut i skogen och så red vi lite på ett gärde också. Veronica var jättefin! Positiv och uppmärksam hela tiden! Jag gjorde inget speciellt, utan checkade mest av alla alla vanliga grejer (öka, bryta av, svänga etc) funkade! Red en del i galopp också och ökade, minskade, gick in på volter och gjorde ett par galoppombyten. I slutet gjorde vi en liten galopprush, så nu är hon riktigt taggad tills imorgon! ;) red ju inte alls länge eftersom jag inte ville trötta ut henne, men är supernöjd med ridpasset iallafall! :)

 

Sen red jag Gunde och gjorde i princip samma grejer. Fast honom red jag på ett annat gärde och så red jag fram lite mer i skogen, så det var liksom bara att börja arbeta honom direkt sen :) Han var superfin och riktigt taggad! Med honom gjorde jag mycket ökningar och minskningar för att han skulle lyssna på mig hela tiden :) Han var superfin!

 

 

Puss


Packat och klart!
Skrivet 2012-08-02 @ 22:33:17 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Nu är i princip princip allt packat och Veronica och Gunde är ridna, tvättade, ryktade och tävlingsfixade inför imorgon! :) det blir inte särskilt tidigt, vi räknar med att åka hemifrån vid 11 då det är så mycket starter. Det enda som är lite tråkigt är att jag är så sjukligt trött! Vill bara äta och sova nu haha ;) så jag vi får se ifall inlägget om dagens ridpass kommer upp idag eller imorgon eller hur det blir. Nu ska jag iallafall äta! Puss


Skulle vi kunna bli mer laddade inför Vimmerby..?
Skrivet 2012-08-01 @ 23:27:31 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Skulle inte tro det! Nu är vårt Plakat klart till tävlingen också! Visst blev det snyggt?! Fett stolta är vi iallafall, Sofie och jag..! ;) Puss


Det är väntan som fördärvar och förstör
Skrivet 2012-08-01 @ 23:22:22 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Idag skrittade skulle ponnysarna bara skrittas, så mamma red Gunde, jag red Veronica barbacka och Sofie red Aska, också barbacka, en tur i skogen tillsammans. Alla tre var jättepigga och framförallt Glada! Veronica gjorde tillochmed några glada bocksprång när vi galopperade en bit, gulle! Så tyckte de nog att det var mysigt att få gå ut tillsammans också! Det kändes bra inför helgens tävlingar! :) Puss


RSS 2.0