sjuk :(

Tjoo :) Jag har varit sjuk igår och idag, så det har kännts som att jag inte har haft något att skriva om, men det har jag säkert visst...
 Men iallafall har jag inte gjort så mycket idag, legat deckad i soffan hela förmiddagen och bakat lite lussekatter på eftermiddagen. Gott :D
Imorgon vet jag inte om jag kommer att gå till skolan, men jag känner mig bättre idag iallafall :) Men jag kände mig jättedålig i morse även fast att jag kände mig jättepigg igårkväll... Så vi får see :)

Imorgon kommer Showgun eftersom det är tävling i Mantorp på lördag, jag rider både Shoggie och Gunvald :) (eftersom jag är säker på att jag är frisk då ;))

Gunvald: L.C 80, och L.B 90, för att jag vill att han ska känna sig "trygg" eftersom det inte gick så bra förra tävlingen, och det är skönt om han bara får lite självförtroende när det är sista tävlingen i år också :)
Showgun: L.B 80, och L.A 90.

Sen får antagligen Shoggie följa med oss hem och så bor han hos oss tills vi åker till Grevagården på Torsdagen ! :D Exakt en vecka kvar, tagga! <3

Puss



Första advent!

Idag har det varit nästan storm och regn o rusk.. Så på förmiddagen fixade vi ganska mycket inne och tog fram ljusstakar och myys! Så fint blir det!

Sen stack jag ut till stallet och red först Aska lite fram och tillbaka där det gick, ridbanan var jätte blöt och jag vågade inte rida i skogen ifall det blåste för mycket. Jag red barbacka :) Det gick bra och hon var ganska fin, lite seg, men det kan ju bero på att hon har så himla mycket päls... :)

Sen red jag Gunde, även honom barbacka, när mamma gick ut med hundarna :) Jag ville inte rida honom själv eftersom det blåste så mycket, men han var fin, lite spattig bara, och han ville gärna gå vääldigt nära mamma! Haha gullungen! <3
Just nu gör jag väl nästan ingenting, kollar lite på vilka som ska vara med på CHRISTMAS SHOW i Grevagården! Haha, sjukt taggad är jag, det kommer att bli hur kul som helst! :D förutom att det är sista tävlingen på B-ponny och underbara Showgun..

Puss <3


bluubblubblubbbbb
Skrivet 2011-11-21 @ 22:33:03 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

choobreee :)

Idag red jag Aska, och hon gick bra, bara att när jag hoppade upp en gång så ramlade jag över på andra sidan o slog i knät ;) Men jag hoppa upp igen o red lite till :D

Just nu sitter jag o skypar med lille Elina, mys mys! :D Men snart blire väl att gå o lägga sejj..

Puss <3

Tävling i Mjölby
Skrivet 2011-11-19 @ 22:03:45 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (1)

Idag var jag på tävling i Mjölby. Jag hade med mig både Shoggie o Gunde. Jag började med en L.B på Gunvald. Han gick väl ganska okej, och jag blev väl nöjd, men det var verkligen ingen "wow-runda". Ett stopp och ett pet i en kombination (han flyttade sig inte riktigt för högerskänkeln, och blev rädd för några jackor som hängde precis brevid), men annars var han faktist ganska fin :)
Sen red jag en L.B+5 men Shoggie. Han gick inte fram så bra, men han hoppade fint fast vi rev (!!!) hinder nummer 5 som han tittade på ganska mycket. Showgun som aldrig river.. Men han blev jättearg på sig själv sen och kickade o sparkade bakut efter hindret! Hahaha, han gillar verkligen inte att riva ;)

Sen var det L.B+5 med Gunvald och då gick det ärligt talat inte alls, kaos på framhoppningen, en crash på oxern.. Och eftersom han är så himla känslig satt det kvar inne på banan och han stannade en gång på tvåan och rev ner några bommar, hoppade det och sedan stannade en gång på kombinationen och var ute :( Men det fanns ju en "anledning" eller vad man ska säga, han blir stressad och rädd när det händer sånt, det är egentligen inget jag kan göra något åt, och ingen annan heller.

Till sist red jag L.A på Shoggan. Banan var riktigt rolig faktist, en A:0/A med ganska mycket svängar. Shoggie gick mycket bättre på framhoppningen än i den första klassen, och det satt i in på banan och han hoppade super!! Inte riktigt som i Linköping, men nära. Vi nollnollade och VANN!!! Min andra nolla i L.A med honom, så jag behöver bara en till för att kvala MSV! :D Jag är supernöjd med honom!!


Nästa tävling är troligtvis i Mantorp om två helger, då tar jag också med mig båda :)

Puss


Just a moment
Skrivet 2011-11-14 @ 22:02:38 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Idag har jag vart i skolan o det var väl som vanligt :) Missa den den tidiga bussen och fick vänta tills 20 i 4.. Inte braa ;)

Men var sen i stallet hela eftermiddagen o red först Gunde på banan, det var väl helt okej, men ibland fick jag bara ta tag i honom, rygga, göra halt igen, för att han skulle lyssna, men i slutet var han fin! :) 

Red sen Aska ocksa på banan, och det såg nog ganska kul ut när jag motionerade hunden samtidigt eftersom jag lät henne hoppa hindrena som stog uppställda ;) Men Aska gick super o va pigg o glad :) Putsa sen alla Gundes grejer inför hoppträningen imorgon :)


Puss  

Flyttat o klart! :D
Skrivet 2011-11-13 @ 19:29:19 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (3)

Såå, här sitter man i sitt nya hus då :D Eller vi flyttade in i tordags men jag har inte haft tid att blogga ;)

Men idag gick jag upp vid 7, kastade i mig frukost och åkte på fotbollscup. Vi var grymma, och vann första matchen med 4-2 mot malmslätt och vann sen den andra matchen mot lindö med2-1 trorja :) Men sen tappade vi flytet sista matchen och domaren gjorde några missar, så vi förlorade med 1-2 , men vi spelade bra iallafall. Det kändes lite jobbigt en stund, men annars är jag ganska nöjd med cupen :)

Nu har vi haft lite "farsdag-kalas" med släkten och nu ska jag försöka att inte gå o lägga mig alltför sent :)

Och sen måste jag också säga att vi har anmält till Grevagården i december! :D Jag åker bara dit och hoppar Showgun, L.B L.A på fredagen, L.A på lördagen och L.A på söndagen! Och sen tror vi att vi kan åka och hälsa på min lilla Pling som bor där i närheten! Det kommer ju bara att bli hur kul som helst! :D Nån mer som ska dit? :)

Puss


Den 8/12 I'll be there! :D


Min Plinga! <3

I'm sorry, but I dont want to go
Skrivet 2011-11-07 @ 22:55:01 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Idag var det ju skolan först, fasen, jag kom inte ihåg att skoldagarna var så långa!! Men det var väl ganska chill :) Bara det att vi höll på att missa bussen, hihi...

Sprang sen upp till stallet o börja med att rida Showgun, kastade på oss lite reflexer och red en liten "framridningstur" i skogen. Red sen på banan, och det kändes ganska bra, han var lite osammarbetsvillig, men fin när han gick som han skulle! :) Jag ganska ordentlig dressyr på honom. Det felet jag gör är att jag vill "för mycket" och drar in näsan på honom så att han går för mycket i form och jobbar inte lika mycket med bakbenen. Men det kändes ganska bra idag!

Sen red jag Gunde några varv på banan, dressyr han med. Han var riktigt fin, det är bara avsaktningarna som inte sitter än. Och sen skulle jag vilja han honom lite lugnare när jag hittar på nåt nytt. :) Men han var riktigt fin idag iallafall! :D

Puss


Terrängträning Matorp -11

Tävling i Linköping
Skrivet 2011-11-05 @ 23:20:57 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (1)

Idag var jag iväg på regional hopptävling i Linköping. Jag red L.B, L.A på Showgun :) Han var skitfin, det var verkligen den bästa tävlingen på honom överhuvudtaget!! Jag är så himla nöjd, sjukt fin var han! <3

Började med en L.B, han var jätteseg på framhoppningen, men aja liksom. Sen blev det lite konstigt när jag skulle gå banan för vi hade ingen med oss som kunde hålla i Showgun när jag skulle gå banan, så jag fick gå den själv och sen hjälpte Jenny o Jovana oss och höll i honom en stund  så kollade mamma o jag lite saker på banan. Den kändes ganska bra, ett par lustiga svängar i grunden bara. Red sen fram honom igen och då fick jag fram honom ganska bra. Fast han var liksom inte ens i närheten av hur han är hemma, då är han mycket piggare ;)
 
Men väl inne på banan flöt det väl på ganska bra, det kändes bra. Jag var felfri och ledde när jag gick ut :) Jag startade som nummer 5 och det var 11 starter, så det kändes som att jag skulle kunna få en placering på ritten iallafall. Men tre stycken red om mig och jag blev första utanför... Jag undrade hur de andra egentligen hade ridit, för jag tog de svängar som gick att ta, och galopperade på ganska bra på raksträckorna. Men sen när vi kollade resultatlistorna hade 1:an 17,56, 2:an 18,00, 3:an 18,03 och jag hade 18,08! Så himla jämnt! Det skiljde 8 hundradelar mellan mig och 2:an, och då känns det nästan som att någon skulle kunna ha tryckt liiite fel på en klocka ;)

I L.A var han super på framhoppningen, han var precis som hemma, pigg och lyssnade för skänkeln hela tiden! Han var jättefin på hinder också. Då kände jag på mig att det kunde gå hur bra som helst!
Banan kändes bra, det var väl lite maxat och så, men inget speciellt egentligen.
När jag red fram igen var han nästan ännu finare än innan, bara hoppade och galopperade när jag bad om det!

Inne på banan kändes han bara sjuukt bra, gick fram hela tiden, hoppade allt jag styrde på, bara helt super! Hela banan bara flöt på, alltså det är en av de bästa banorna jag har ridit i hela mitt liv! (och känslan var det inte heller något fel på!) Vi NOLLNOLLADE och VANN!! Haha och jag grät nästan när jag kom ut för jag var så glad! :D Fortsätter han såhär kommer vi absolut att kvala till msv :)


Puss

this daay ;)
Skrivet 2011-11-03 @ 23:25:51 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Idag hade jag typ lite sovmorgon ohså gick jag upp till stallet vid halv två trorja :)

Då red jag Gunvald på banan, han var jättefin vissa stunder, men ibland kändes det som att han inte bär sig ordentligt o då blir det lite så att jag håller honom för mycket i munnen istället för att bryta av o fixa till det i skritt och sen börja om igen...
Sen tog jag en sväng på Askis runt skogen barbacka o busade lite med henne :) Hon var pigg o gla ;)

Sen red jag Shoggie när det var mörkt på banan, han var riktigt fin o kändes bra! :) Jag red igenom ett L.B1 en gång och sen tog jag några små rusher o sen kortade jag upp honom och gjorde en snäv sväng och bytte galopp så att han skulle bli uppmärksam :) funkade super !!

Hela lovet har bara varit stallvecka typ, har typ inte träffat en människa ;) Så det skulle vara kul om jag skulle kunna gå på fotbollen imorgon :) hoppaas :D

Puss



Den lille ;))

Showgun hemma igen då <3
Skrivet 2011-11-01 @ 22:50:40 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Tänkte börja blogga igen nu då efter den lilla "bloggpausen" :)

Idag hade jag lite sovmorgon men gick upp till stallet halv 12 trorja iallafall :) Då red jag Gunde på banan en stund, en timme kanske :) Han var lite stel o så i början men slappnade av efter en stund o då blev han faktist riktigt fin vissa stunder!
Han blev ganska svettig för han inte är inte klippt än eftersom våran klippmaskin gick sönder igår efter bara några drag på halsen... Så jag är ganska glad att vi inte klippte honom precis innan tävling eller så ;)

Sen red jag lille Aska i skogen. Hon var jättefin o glad ! I stallet innan fixade jag enmassa olika "frisyrer" på henne, jag ångrar verkligen att jag inte tog kort på alla, haha ;)

Åkte sen iväg o hoppade Showgun också på Vreta också :) Han var faktist ganska pigg o riktigt fin! Jag måste bara passa så att jag håller honom för mycket i munnen i sprången... Annars gick den verkligen jättebra o jag är supernöjd! :D Nu bor han hos oss också och kommer att göra det till tävlingen i Linköping på lördag :)

Puss


Den lite misslyckade klippningen hehe...


RSS 2.0