You was a good mistake

Började med att rida Veronica tillsammans med mamma och E som red de stora. Vi red först en tur i skogen och sen red jag lite på banan. Hon var superfin! Jag red mycket serpentinbågar och det är jätte bra träning för både henne och mig, eftersom vi båda helst går på böjt spår. Är jättenöjd med henne! :)

Skrittade sen Aska en liten tur i skogen för att hon skulle få sträcka ut lite efter hoppningen igår. Hon var lite tjurig och låtsades vara rädd för ett par saker, men annars var hon fin och pigg.

Till sist red jag Gunde lite på banan. Började med att mjuka upp honom lite lätt och sen hoppade jag några språng inför imorgon. Han var superfin och kändes taggad, så det känns bra inför imorgon! :)

Puss


Haha, jag har nog vuxit lite sen bilden togs... ;) ^^

GRATTTTTIS BERGAN!

Grattis till bästa Sofie Berg (http://sofieberg.devote.se/) som kom sjua i L.C:n i Skogslotten och som vann sin andra L.B på raken med Joysie! :D Sofie, du förkänar verkligen de här segrarna och placeringarna som du får/har fått nu, nu börjar allt slit ge resultat! :D

Grattis till Hanna också som var nolla både i L.D:n och L.C:n med Sille och kom 4:a i L.C! :D

Puss


Gårdagens ridpass
Skrivet 2012-04-28 @ 17:08:00 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Hade varken tid, lust eller ork att blogga igårkväll, så jag skriver om gårdagen idag istället! :)

Började med att rida Gunde en tur i skogen. Vi skrittade mestadels, men travade fram och tillbaka lite på en grusväg också. Där gjorde vi lite skänkelvikningar och fick arbeta på tygeln. Han var superfin och arbetsvillig! :)4

Sen hoppade jag faktist Aska. Hon var suuuuuuuuuuperfin!!! Vi hoppade på en oxer, två räcken och en kombination räcke till oxer. Trots att vi bara har hoppat kombination ett par gånger tidigare hoppade hon den som att hon aldrig gjort annat! Jag hoppade den dock inte så hög, började på 50cm nånting och sen när det funkade bra höjde jag till 65cm. Ett av räckena låg på 80cm och oxern på 75-80cm! Hon hoppar som en gud och bär upp mig så himla bra trots att jag är så lång, det blir ingen obalans i svängar eller någonting! Är supernöjd med henne.

Veronica fick stå då jag åkte på fotbollsmatch i Vadstena. Vi förlorade tyvärr med 3-2.

Puss

Bilder på Hella
Skrivet 2012-04-27 @ 13:49:51 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Här kommer lite bilder på Hella som hennes ägare Sofia (http://memylifemyhorse.blogg.se/) tog för några veckor sen när jag red henne. Jag tänkte lägga upp de tidigare men det har liksom inte blivit av... ;)



Som ni ser är det mycket som kan bli bättre, framförallt min egen ridning. Fast jag tycker att hon är superfin, lite högt över hindret på någon bild men annars är allting jäättebra! :D Vad tycker ni? :)

Puss

FREDAG! :D
Skrivet 2012-04-26 @ 22:43:28 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (2)

*tidsinställt*

Äntligen fredag igen! :D Idag ska jag vara i skolan halv 8 (!!!!!!!!) på utvecklingssamtal, sen har jag bild till typ halv 10 eller nåt. Sen ska vi åka och bada :/ Så slutar jag halv 1, och försöker ta mig hem och rida så fort som möjligt.

Ska först och främst rida Gunde, och sen får vi se hur det blir med Veronica och Aska. Jag tror att det får bli Aska som får stå idag igen, det gör ju ingenting, jag kommer ju vara ledig i fyra dagar och då ska jag rida henne everyday :D
Vid halv 5 är det samling för fotbollsmatch! :) Det känns som att det komer att bli liite stressigt, men det gör ju ingenting sålänge det inte går ut över hästarna! :)

Puss


Vad var det nu igen, vi eller ni?
Skrivet 2012-04-26 @ 22:35:57 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Idag började jag med att rida Gunde idag på banan. I början var han fin men lite spänd hela tiden, vågade inte sträcka ut hela steget och blev stressad när jag bad honom göra det. Därför travade jag bara omkring en stund och pratade med honom hela tiden, och han lugnade ner sig efter en ganska bra stund. Då började jag att ställa lite högre krav på honom, övade bla ökningar på diagonalen. Han var jätteduktig, och försökte så gott han kunde, fast att han inte alls tycker om att öka egentligen. När allt kändes bra red jag igenom L.B1, och allt bara satt! Eller okej, nästan allt, han låtsades bli rädd i ett hörn en gång, men då gick jag in på en volt och sen fortsatte jag. Han var jättefin i formen idag hela tiden, och i slutet vågade han vila på steget också. Är supernöjd med honom, framförallt slutet av ridpasset.

När Gunvald var klar red jag Veronica, också på ridbanan. Hon var fin, men det började regna och blåsa massor när vi bara hade ridit en liten stund och då blev hon lite irriterad, försökte vända baken mot blåsten osv. I övrigt var hon bra, fin i formen och var hela tiden uppmärksam på mig och vad jag ville. På henne gjorde jag inget speciellt, övade lite ökningar och sen serpentinbågar i trav. I slutet blev hon lite okoncentrerad, sköt ut rumpan lite innanför spåret och vände huvudet mot blåsten. Men det är ju inget att säga om, det var vädrets fel helt enkelt! ;)

Aska fick stå idag, hon gick ju så bra med V igår.

Puss


Regn o Rusk
Skrivet 2012-04-25 @ 21:40:28 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (4)

Började att rida Gunde med V som red Aska idag. Vi skrittade först fram en tur i skogen och sen red vi på banan. Han var fin, men irriterade sig lite på att det var så dåligt väder. Han var också lite spänd, framförallt i början men det hängde i liksom hela ridpasset. Jag är mest nöjd med att han höll formen hela ridpasset idag och var uppmärksam på mig hela tiden. :)
Det gick super för V med Aska idag! Jag hjälpte henne lite i början och vi tränade övergångar, att hon skulle lyssna på V's minsta vink. Det funkade super, och sen var det V som bestämde tempot resten av ridpasset! :D

Hoppade sen Veronica för mamma på banan. Det gick super! Vi tränade på att liksom få in ett galoppsprång till, både jag och Veronica vill helst hoppa av för tidigt.. Och det funkade super! Vi kom perfekt hela tiden i slutet av ridpasset! Vi hoppade inte så högt, i slutet hoppade vi något språng på 80cm, och innan var det lite lägre. Men hindrena är inga problem, det är ju jag och Veronica som ska lära känna varandra! Är supernöjd med henne! :D

Puss


~
Skrivet 2012-04-24 @ 22:09:29 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (2)

Red bara Aska idag. Vi red ett varv i skogen barbacka! Hon var fin, pigg och uppmärksam hela tiden. Vi travade och galopperade lite, men det blev mest skritt, och vi red inte så långt, hon gick ju ganska hårt igår och jag har tänkt hinna med att rida henne imorgon också! :)

Gunde gick ut en ganska lång tur i skogen i morse med mamma och Veronica fick stå idag.

Puss


Gammal bild på mig och Aska, med våra första rossetter! :D

Glad chey hääääär! :D
Skrivet 2012-04-24 @ 21:59:55 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Har anmält första tävlingen med Veronica! :D Det blir om två veckor i tollstad, L.D L.C.
Ska tävla Gunde där den helgen också, men han tävlar på lördagen och Veronica tävlar på söndagen. Det kommer bli hur kul som helst! :D

Puss 

You're my best friend!
Skrivet 2012-04-23 @ 22:12:56 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (2)

Idag började jag med att rida Aska barbacka på banan. Hon var superfin! Jag övade mycket övergångar och att hon skulle gå fram hela tiden. Det fungerade hur bra som helst, hon tuggade på bettet, arbetade i hela kroppen och var hela tiden uppmärksam på vad som skulle hända härnäst och så. Och det var precis den effekten jag hoppades på efter det här ridpasset! Det blev också lite konditionsträning då jag växlade mycket och ofta mellan gångarterna och därmed inte tröttade ut henne, men heller inte skrittade så mycket. Är supernöjd med henne, det var länge sen hon var så här fin!



Sen red jag Veronica. Jag började med att rida lite på banan i skritt och trav. Försökte mest hålla mina händer helt stilla, så att hon kunde hålla huvudet helt stilla. Det var väldigt svårt, men efter en stund kändes det som att det gav resultat, hon behöll formen längre och i samma tempo. När allt kändes bra avslutade jag henne och skrittade ut henne en tur i skogen tillsammans med mamma som gick.


Gunde fick stå, han hoppade ju så bra igår! Imorgon ska mamma rida honom tillsammans med E-L på morgonen eftersom Owen har tappat en sko.

Puss


Dålig uppdatering
Skrivet 2012-04-23 @ 16:00:00 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (2)

Ja, som rubriken säger, men det har varit sjukt mycket i helgen. I lördags red jag två hästar, och igår fyra. Plus att jag har gått och blivit förkyld...

I lördags red jag Veronica i skogen med mamma och E-L. Det gick bra, hon funkar sjukt bra ihop med alla hästarna, och det känns skönt! Red sen Gunde på banan samtidigt som mamma tömkörde Aska. Gunde var lite "rädd" för mamma i början, men efter en stund slappnade han av, började tänka på sitt och blev superfin! Aska gick också super, nästan i form och allt! :D¨

Igår började jag med att rida Veronica ganska hårt på banan. Hon var lite tjafsig i början, och då blev jag lite sur. Så istället för att fortsätta traggla med henne galopperade jag henne ganska fort ett varv på spåret och koncentrerade mig bara på att hon skulle gå fram. Sen började jag om från början och hon blev superfin! Är jättenöjd med henne!

Red sen Aska barbacka ett varv i skogen. Hon var jättepigg och glad! Jag red lite intervall-liknande träning för att bygga upp lite kondition och det funkade jättebra!

Sen på eftermiddagen åkte vi till Vreta med Gunde, och Hellas ägare kom med Hella. Jag började med att rida och hoppa Hella. Hon hoppade super, när hon hoppade, men det blev ett par stopp då hon inte gick fram för skänkeln. Så jag fick mest tänka på att bara rida med benen, inga förhållningar alls. Det var jättesvårt, men funkade jättebra!

Hoppade Gunde sen och han var jättefin! Vi kom lite långt ifrån vissa hinder, men han klipper av som ingenting! Jag tycker att han var lite stark mot vissa hinder, och då började jag dra lite i honom, men då förklarade Therese att jag ska låta honom vara, för då bromsar han av själv! Och det funkade super, han var så himla fiiiin! :D

Puss


Gammal bild, men det var nog typ så han såg ut när han hoppade igår, fast bättre! :D

Bilder på Veronica från igår
Skrivet 2012-04-20 @ 23:51:08 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (5)

Som sagt, bilderna är tagna med min kassa mobilkamera, men det är iallafall någonting! :D



Visst är hon fin, prinsessan?♥

Puss

Tävlingen - inställd
Skrivet 2012-04-20 @ 20:54:37 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Morgondagens tävling är flyttad till nästa söndag pga regnet! :( Men det blev såklart ridning idag iallafall! :D

Började med att rida Gunvald tillsammans med V som red Aska. Vi red ut i skogen. Det gick jättebra! Båda var pigga och glada och jag är väldigt nöjd med Gunvald, eftersom vi kunde både trava och galoppera bredvid Aska utan att han försökte tävla. Det hade inte gått för ett halvår sen! Aska var pigg och glad och det var kul för V att känna att Aska verkligen KAN om hon vill. Superkul!

Red sen Veronica, först på banan och sen ett varv i skogen. Hon var superfin! Hon bar sig bättre idag än vad hon har gjort de senaste dagarna :) Vi övade också ett par halter från trav och det funkade superbra, men efter ett tag kom hon på var jag gjorde halterna och saktade in självmant. Så då fick jag liksom trava igång henne igen så att det var jag som gjorde avsaktningen istället för hon.
Snart kommer bilderna från gårdagens ridpass!

Puss


Tyvärr är alla bilderna, som ni ser, tagna med min kassa mobilkamera. Men man ser iallafall att det är en häst på bilden ;)

Helg! :D
Skrivet 2012-04-20 @ 14:10:54 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Och nu blir det stallet hela eftermiddagen! Skulle det inte regnat hade allt varit toppen! Men aja, man kan ju inte få allt.. ;)

Puss¨


Sovmorgon!
Skrivet 2012-04-20 @ 09:48:34 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Jag hade sovmorgon imorse, för min första lektion var inställd! Så jag börjar 10.30 :D Synd bara att det regnar...!
Nu ska jag snart gå ut till stallet och ta ut hästarna, och sen blir det skola till 12.20 ;) Haha ganska chill dag om jag säger så!

I eftermiddag kommer V ut och rider Aska. Jag ska rida Veronica med henne tror jag och sen ska jag rida och förbereda Gunvald inför tävlingen imorgon! :D

Puss


Maybe you're reason why all the doors are closed
Skrivet 2012-04-19 @ 22:36:09 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Gunvald idag. Red ut i skogen och lät honom mest bara vara. Vi travade och galopperade lite också och jag lät honom galoppera på lite ordentligt också, och det tyckte han var superkul! Vi behövde också stanna och titta på de tre små lammen som precis fötts i hagen precis bredvid vägen där vi red! Så himla söta! Och det tyckte Gunvald också, han stod helt stilla och tittade, annars brukar han springa omkring överallt och ingenstans! Haha gulle ;)

Sen red jag Veronica på ridbanan med hjälp av mamma. Hon superfin redan från början. Efter en stund la vi ut två bommar med ett galoppsprång mellan och tränade på att behålla samma tempo hela tiden, vare sig jag red mot bommarna eller på andra långsidan. I början var hon lite hetsig, men efter ett par gånger var hon superduktig och kom perfekt på bommarna utan att öka! Jag är supernöjd med henne! :)
Mamma försökte ta kort med min mobil när jag red, så de ska jag försöka få upp på bloggen imorgon! :)

Till sist red jag Aska en tur i skogen. Hon var också fin, förutom när vi galopperade på väg och hon vet av på en stig in i skogen! Haha, hon skulle bara se om matte red eller åkte häst! ;)

Puss



You make my world every day
Skrivet 2012-04-18 @ 21:42:04 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (4)

Jag började med att hoppa Gunde idag. Mamma hjälpte mig - byggde hinder, hittade på bana och coachade(stavning?). Vi byggde en kombination, räcke till oxer, som stod i vänstersväng precis som på tävlingen, då han stannade. Så byggde vi en oxer, ett räcke och ett smalhinder också.
Gunvald gick super! Nästan lite för övertaggad, men jag ser det faktist bara positivt. På vissa hinder hoppade han av lite stort, där han hade kunnat ta ett till galoppsprång till egentligen. Men för det mesta kom han alldeles perfekt på hindrena!
Kombinationen var inga som helst problem, fast att den var högre än på tävlingen och att oxern var helt parallell (jag hoppade den oxer till räcke också). Han tvekade inte heller på de andra hindrena, trots att de allihop låg på drygt en meter.
 Jag är superdupernöjd med honom, det kändes mer än bra inför tävlingen på lördag! :D

Sen red jag Aska barbacka med mamma. Hon var superfin! Väldigt pigg och glad och positiv. Hon bytte tom galopp fram två gånger! Även fast det inte låter så stort är det guld värt med lilla Aska! Vi hoppade något språng också på ett litet räcke, och hon hoppade som en liten gud!
Jag är jättenöjd med henne också, såhär fin har hon inte varit på länge! :D

Veronica fick stå idag, hon var nog lite trött efter gårdagens hoppträning!

Puss


Hoppträning
Skrivet 2012-04-18 @ 13:52:08 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (3)

Hopptränade Veronica för TT igår på Vreta, och hon var superfin! Det var lite mer ett markarbetespass, så vi hoppade inte alls högt. Veronica var som vanligt fin redan från början, men hon tyckte att det var väldigt jobbigt att korta ihop sig ganska mycket och galoppera över bommar. Men hon gör absolut inget dumt, utan försöker det bästa hon kan hela tiden!

När vi började att hoppa fram travhoppade vi först ett räcke och sen red vi på en båge ut till en minikombination. Veronica fick hoppa ett i taget först så att hon skulle få se vad som väntade. Och hon var superfin! Jag behöver själv bara tänka på att hon ska få bedöma avståndet, och jag ska bara vänta.

Sen började vi att hoppa en liten oxer på båge till ett räcke och Veronica tog enorma skutt över de de första gångerna! Så himla söt!

Sen hoppade vi någon övning till, och sen satte vi ihop allting till en liten bana. Veronicia var jättefin, lyssnade hela tiden på vad jag ville och gjorde sen exakt vad jag sa! Jag kan inte fatta att hon bara är 6 år!

Jag har inga mer bilder på henne, men jag ska försöka knäppa ett par bilder på henne i hagen idag och sen kanske vi ska försöka fixa till ett par ridbilder i veckan! :)

Puss

Snabbisbloggning
Skrivet 2012-04-17 @ 16:21:34 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (4)

Det blev ingen bloggning om dagens ridpass igår, jag hade sjukt mkt läxor! :o

Men jag red iallafall ut på Veronica och Gunde (en i taget dock ;)) och det gick bra med båda, fast Gunvald var lite spänd. Aska fick stå och det kommer hon göra idag också.

Nu ska jag iväg och hoppträna med Veronica! :D

Puss

GRATTIS!
Skrivet 2012-04-16 @ 08:00:00 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (3)

Juste, måste ju gratta Ida, som vann en L.B och meetingpriset kat D med Emma igår!
Och också Emelie, som vann BÅDA L.A:erna hon red, Avantia Fritids Vandringpokal kat C och meetingpringpriset kat C (Jo du läste rätt!)!
Och sen måste jag ju också gratulera Hanna som var bästa B-ponnyn i L.A:n hon red och att hon då dessutom vann Avantia Fritids Vandringspokal kat B! Och att det var hennes andra L.A, som hon bara fick ett pet i gjorde ju inte saken sämre!

GRATTIS DUKTIGA TJEJOR! ♥

Puss

I just want you to know who I am
Skrivet 2012-04-15 @ 20:59:35 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Efter tävlingen idag red jag Veronica och V och hennes kompis red på Aska. Vi skrittade först fram ett litet varv i skogen och sen red vi lite på banan.

Veronica var superduperfin! Superhärlig och mjuk redan från början, bar sig jättefint på tygeln osv. Jag övade lite på ökningar, och hon var superduktig! (Det kan nog bero på att jag aldrig ridit en ponny med så stor gång förut!;)) Hon var väldigt uppmärksam på vad vi skulle göra härnäst och galoppfattningarna, som jag har haft lite svårt att göra på henne innan eftersom hon är så välutbildad och inte jag, gick som en dans! Vi tränade lite på några övergångar mellan skritt och trav också och det funkade jättebra, men jag måste träna på att ha lite mer energi direkt när man gör övergången från trav till skritt. Fast det är ju bara en detalj som gör allting lite, lite bättre! :D

Det gick bra för V med Aska också, fast hon var lite seg...

Puss

Tävling i Tollstad
Skrivet 2012-04-15 @ 20:48:20 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (1)

Var iväg och tävlade med Gunvald i Tollstad idag. Vi red L.B L.A.

L.B

Han var superfin på framhoppningen, framme för skänkeln, dock något hetsig och stressad. Men han hoppade helt fantastisk!
På banan var han superfin, hoppade fantastiskt fast att det gick liite snabbt och att jag försökte "trycka ifrån" honom innan ett par hinder. Vi nollade i grunden, men sen i omhoppningen glömde jag banan till 10:an, svände av ren atomatik, men tyvärr lite tidigt, så jag kom upp precis flackt med hindret så han kunde inte hoppa. Resten av banan var han helt otroligt fin, så det var sjukt synd att jag glömde banan där! Jag kan nästan lova att vi hade placerat oss annars! Men aja, jag är supernöjd med Gunvalds insats, men inte med min egen, haha ;)

L.A

Han var ännu finare på framhoppningen till L.A:n, lite lugnare och hoppade bättre!
På banan var han helt fantastisk de 4 första hindrena, vi kom precis perfekt och hade precis det tempot som vi vill ha, med lagom mycket tryck! Men sen på 5:an, en kombination (räcke till oxer), där vi kom ganska bra in bara stannade han! När jag red på igen hoppade han första hindret med sen stannar han på B-hindret, han ville helt enkelt inte hoppa. Så jag red på och hoppade 1:an igen och då hoppade han superfint.

Jag vet inte riktigt vad som var med honom, eftersom han var så himla fin hela banan och vi kom inget fel in eller så. Men det kan ju ha och göra med att han ju stog i början av veckan pga såret han fick. Vi ska iallafall åka till Kinda nästa helg och hoppa L.B L.A igen. Så får jag hoppas att han är lika fin då som han var de 4 första hindrena!

Puss

Taggar tävling..!
Skrivet 2012-04-14 @ 23:07:12 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (6)

Natti natti, det är nog dags att sova nu, jag kommer aldrig upp imorgon annars... ;) Vi åker härifrån 10 över 8 imorgon , så då blir det nog att gå upp lite innan sju. Sofie ska följa med imorgon också på tävlingen och hjälpa till! :D Om ni är intresserade av att följa mig online kan ni göra det här:
http://online.equipe.com/sv/competitions/3858 . Jag rider andra L.B:n och första L.A:n!

Måste säga grattis också till Vretas div III lag som kom tvåa idag i Åtvidaberg! Och till Sofie, som var och tävlade i Tollstad idag och vann sin L.B! Grattisgrattis! :D
 
Vi får hoppas att turen hänger med mig imorgon också.. ;)

Aja ska sova nu!

Puss


Vi hoppas på två gulblåa rossetter imorgon ocksåå!


Bilder på Veronica
Skrivet 2012-04-14 @ 22:59:16 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

En läsare frågade om jag kunde lägga ut bilder på Veronica, och visst kan jag det! Tyvärr har jag inga ridbilder än så länge, men här kommer några jag tog på henne igår och idag :)



Hon är allt bra söt, lillfian♥

Puss

~
Skrivet 2012-04-14 @ 22:04:14 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Idag har jag ridit fyra hästar, så jag skriver bara lite kort om varje, right? Annars lär det ta en stund.. ;)

Började med att rida Veronica tillsammans med mamma i skogen. Jag lät henne mest bara gå på och chilla, men hon fick arbeta en liten stund också när vi travade. Hon var superfin!

Sen rede jag Aska ett varv i skogen, lite galoppträning. Hon var jätteduktig, och nästan lite för pigg faktist! Men jag tar det bara positivt ;) Tränade precis som förra gången jag "galopptränade" henne lite i skogen på att plocka upp henne. Och hon var superfin! :)

Sen blev det en liten lunchpaus innan jag hoppade Hella. Hon var superduktig! Hoppade en bana på 80 cm och hon gick kanonbra! Nu ska vi träna vidare på att galoppera henne ordentligt genom alla svängar osv, sen blir hon hur bra som helst! :D

Tillsist red jag Gunvald på ridbanan, och han var hur fin som helst. Lugn och mjuk redan från början. Jag hoppade tre språng på honom också och svängde honom lite och fick igång "tävlingsgaloppen". Han var superfin, och det kändes jättebra inför tävlingen imorgon! :D

Puss


Länkbyte
Skrivet 2012-04-14 @ 21:51:01 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

http://jumpstaars.blogg.se/ http://jumpstaars.blogg.se/ http://jumpstaars.blogg.se/ http://jumpstaars.blogg.se/

http://jumpstaars.blogg.se/ http://jumpstaars.blogg.se/ http://jumpstaars.blogg.se/ http://jumpstaars.blogg.se/

http://jumpstaars.blogg.se/ http://jumpstaars.blogg.se/ http://jumpstaars.blogg.se/ http://jumpstaars.blogg.se/

Supersöt blogg! :D

Puss

I've been crushed, beaten down
Skrivet 2012-04-13 @ 23:50:21 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Ännu en dag med äckligt regnväder! Det är så tråkigt, allt blir fuktigt och hästarna tycker inte om att vara ute. Usch usch, jag hoppas att det ger sig och blir sommar snart alltså!

Ifallafall började jag med att rida ut Gunvald i skogen idag. Vi travade och galopperade ganska mycket och han var superfin! Jag lät honom tom galoppera på ganska fort, och han var fortfarande lugn och saktade av precis när jag sa till honom! Det skulle inte gått för några månader sen säger jag bara...! Jag böjde igenom honom lite också, och han var mjuk och fin. Men jag lät honom mest bara gå på utan enmassa krav på sig :)

Sen red jag Veronica tillsammans med mamma som red på Owen, som Veronica har blivit lite förälskad i... Men det gick bra, hon koncentrerade sig på arbetet istället för Owen. Vi travade och galopperade lite också, och det gick super, hon är så himla härlig..!

Jag ska försöka lägga upp bilder på Veronica imorgon :) Hur nu det ska gå till ;)

Puss


Gammal bild, men sötis! ♥

Tävlingsplanering
Skrivet 2012-04-13 @ 12:32:39 Permalink Kategori: Tävlingar Kommentarer (1)

Såhär ser det ut på tävlingsfronten framöver:

15/4 - Tollstad Hästsportklubb L.B L.A

21/4 - Kinda Risklubb L.B L.A

28, 29/4 - Vila

5/5 - Tollstad Hästsportklubb L.B L.B (Första omgången i div I)

Sen är det lite oklart, men ska rida div I tävlingarna iallafall. De här tävlingarna är planerade med Gunvald. Vi börjar att planera tävlingarna för Veronica när vi känner henne bättre och ser vad hon är redo för :)

Puss


Somebody that I used to know
Skrivet 2012-04-12 @ 22:11:42 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (2)

Började med att rida Aska idag. (Efter att ha fixat allt i stallet och tagit en liten lunchpaus. OCH gjort ett). Jag red lite i skogen och galopperade ganska mycket. Övade på att "plocka upp" henne i galoppen, dvs hålla upp huvdet på henne och räta upp mig, då får hon bättre galopp och lättare att andas. Jag galopperade på en liten gräsbevuxen väg uppe i skogen, och Aska blev bara piggare och piggare ju längre tid jag red! Haha, men hon var superfin! :D

Sen hoppade jag Gunde på ridbanan. Först värmde jag upp och han var mjuk och fin, men ganska pigg. Sen när jag började att hoppa fram på småhinder kändes det lite sådär, jag red jättedåligt kändes det som. Men sen när vi började hoppa "riktiga" hinder var han superfin! Hade världens bjudning och lyssnade på min minsta vink, vi kom på perfekt avstånd på alla hinder! Hoppade en liten bana också och alla hinder låg på 1m, och det kändes busenkelt, han bara flög! :D Är superdupernöjd med honom! Han var helt fantastisk! :D

Red sen Veronica (den nya). Jag började med att rida ett varv i skogen när mamma gick, och sen red jag på ridbanan. Hon var sjukt fin! Jag gjorde lite övergångar och så och hon var superduktig! Det enda var att hon ville springa fortare än vad jag ville, men så fort jag sa åt henne att sakta ner så lydde hon :) Superfin! :D

Puss


Gunvald L.B Mantorp -10

Bloggtävling
Skrivet 2012-04-12 @ 13:36:28 Permalink Kategori: Bloggtävlingar Kommentarer (1)



Länk till inlägget: http://isabellaochsara.blogg.se/2012/march/utkast-mars-26-2012.html

Godmorgon :)
Skrivet 2012-04-12 @ 09:00:00 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Nu har Ida åkt hem igen och jag ska ut till stallet och ge hö i hagarna, mocka, rida och sånt. Det ser ut att bli en riktig heldag i stallet idag, så jag hoppas på bättre väder än vad det har varit nu i veckan, haha ! Men just nu regnar det inte iallafall, så man får väl hålla tummarna för att det håller i sig! :)

Aja, måste dra nu om jag ska hinna allt!

Puss


En annan random bild på mig och Ida från igår xd Visst är vi rätt charmiga ändå? ;)

Natti världen
Skrivet 2012-04-11 @ 23:33:20 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Juste, det är ju ny dag imorgon, så nu ska jag och idiz sova lite tänkte vi :) Eller okej, bädda ut bäddsoffan iallafall ;)

Nu har vi vart ute o nattat hästarna och sett på bästa big brother wiiiiie :D Btw glöm inte att checka Idas blogg http://idawiktorsson.blogg.se , hon har inte bloggat så länge men aja, ni får kommentera o titta iallafall! Hihi godnatt :D

Puss


Såhär ser det alltid ut när man nattar Gunvald; höet utanför boxen är mycket godare, ellerhur?!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet eller ska jag gå förbi en gång till?
Skrivet 2012-04-11 @ 21:12:18 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Började med att rida min nya ponny idag. Red tillsammans med mamma som red på Olympia. Vi skrittade först ut ett varv och sen red jag lite på ridbanan. Hon var superfin, vilken fantastisk ponny jag har fått tag på alltså! Jag gjorde inget speciellt, red mest omkring lite på volter, gjorde någon skänkelvikning och sånt, kände lite på henne så att säga. Hon gjorde allt rätt kändes det som, och bara jag hade ett jämt stöd i tygeln och drev henne lite framåt gick hon på tygeln och höll formen hela ridpasset! Jag är supernöjd med henne! :D

Sen red jag Gunvald tillsammans med V som red Aska. Först skrittade vi ut ett litet varv och sen red vi lite på ridbanan. Jag koncentrerade mig mest på galoppen med honom eftersom vi inte har galopperat på en vecka, men jag galopperade inte jättemycket så han inte blev trött :) Han var superfin, bar sig bra hela ridpasset och var mjuk redan från början! Jag är supernöjd med honom också! :D

Det gick bra för V med Aska också, men hon var lite seg och ville inte gå fram riktigt. Sen red V:s kompis lite på Aska också :)

Puss


Insläpp nudå! :D
Skrivet 2012-04-11 @ 18:59:15 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Såå, nu ska jag och lilla Idaaaa som är här gå ut och ta in de små söta hästarna :D Bloggar om dagens ridpass lite senare, men kan säga att det gick super med både Gunde och min nya poniie :D V och hennes kompis var i stallet och hjälpte oss och red Aska och så och det gick super :)

Puss sålängee :D


Söta xd

I thought I knew everything about you
Skrivet 2012-04-10 @ 21:52:28 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Idag red jag Gunde med mamma som red Owen. Jag ville helst rida på ridbanan egentligen, men eftersom det har regnat oavbrutet i över ett dygn var den dyngsur och gick inte att rida på. Så det blev ett varv i skogen istället. Vi gjorde inget speciellt, travade och skrittade lite bara. Gunde var väldigt pigg, och jag kände att han verkligen försökte att fatta galopp flera gånger ;) Fast det fick han inte göra idag, men imorgon ska han få arbeta lite mer och galoppera ganska ordentligt och så, för nu är han helt frisk igen! :D Så det ser ljust ut på tävlingsfronten till helgen! Kan det bli bättre?! :D

Puss


Sötnöthesten♥


Överraskning!
Skrivet 2012-04-10 @ 21:32:47 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (2)

Idag åkte jag och mamma till kliniken i Norrköping och var med på en veterinärbesiktning. Och nu kanske ni förstår..? Vi var med på veterinärbesiktningen av Djupviks Veronica, ett 6-årigt c-ponnysto, som nu står här i vårt stall, som jag ska låna och hoppa och tävla!!!!! :D Så man kan ju säga att jag är glad just nu!

Åkte sen till Avantia Fritid när vi ändå var i norrköping, och då köpte jag:
*

Svarta Roeckl-handskar (De svarta längst till vänster)

* Beiga Kingslandskor (ser ut typ som låga converse)

* Börkblått schabrak med silvrig och rosa kant till den nya lilla tjejan :D

Så idag var en lyckad dag så att säga, trots regn och rusk! :D<3

Puss


I'm all out of faith
Skrivet 2012-04-09 @ 19:43:22 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Jag började med att rida Gunde ídag. Red barbacka på ridbanan. Han var superfin! Jag skrittade och travade bara, men han kändes helfräsch! Han var mjuk och hittade formen direkt, trots att han inte har arbetat sen i tisdags! Vi gjorde ganska mycket övergångar och så också och han höll sig i skinnet hela tiden och behöll formen genom alla övergångar! Så himla fin! Jag är superdupernöjd med honom! :D



Sen kom Hanna och Åsa med deras lilla Sille. Och då började jag med att rida Sille och Hanna red Aska. Sille var fin, men lite stel och ville helst inte gå på tygeln, men efter ett ganska bra tag gav hon med sig och blev verkligen superduperfin!
Det gick jättebra för Hanna med Aska också. De hoppade lite och Aska, söt som hon är, flög över de med en glad Hanna på ryggen!



Puss

Fotboll!
Skrivet 2012-04-09 @ 13:15:06 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Ponnysarna ridna, drar mig på fotboll nu! Uppdaterar om ridpasset senare.

 See ya!

Puss


Thihi tanthesten :D


~
Skrivet 2012-04-08 @ 18:31:36 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Gunde en tur med mamma idag. Han var inget hallt, men ganska svullen innan ridpasset men det gick ner massor under tiden vi red! Vilket visar att allt är på väg åt rätt håll! :D Han var pigg och glad, och därmed taktade han en hel del, så det mesta av ridpasset gick ut på att få honom att skritta rent hela tiden. Och mot slutet skrittade han faktist på nästan som en normal häst ;)

Hoppade sen ponnyn från granngården, Hella. Hon var lite segare idag än förra gången jag hoppade henne, men hon var ändå riktigt fin vissa språng. Jag tror att vi travhoppade 1m, och det är högre än vad hon någonsin hoppat förut! Fast hon skuttade över det som att hon aldrig gjort annat! :D Vi hoppade lite bana och så också, och hon var superfin, trots att hon ibland glömmer att lyfta på benen ordentligt. Men hon är ju ganska ung, så hon lär sig otroligt mycket varje gång! :D

N och hennes kompis red Aska idag! :)

Puss


Såhär såg det ut när Gunde skadade sig...
Skrivet 2012-04-08 @ 18:22:11 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (2)

 
Ganska mycket blod om jag säger så... Plus att på de här bilderna hade jag ändå tvättat bort lite...


Så landade han lite på näsan...


Och blidde lite blöt... ;)

Tur att det inte blev värre! Idag var han nästan inte svullen alls och inte ett dugg halt varken igår eller idag! Skönt, det lutar nog mot tävling på söndag iallafall! :D

Puss


Your actions speak louder than words
Skrivet 2012-04-07 @ 23:11:00 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (1)

Började med att skritta ut lite på Gunvald idag. Första gången sen i onsdags och det kändes jätteskönt! Han var pigg och glad och inte ett dugg halt nu! :D Och sen när jag kom hem igen hade svullnaden gått ner jättemycket så det blir att rida honom imorgon igen lite lätt! Men eftersom det här hände blir det tyvärr ingen hoppträning på måndag :(

Red sen Aska, lite på banan och sen ett varv ut i skogen. Jag red barbacka såklart! :D Hon var fin och jag hoppade ett par språng också. Hoppade bara kryss för att hon skulle komma mitt på hindret osv, hon har ju en förmåga att hoppa lite snett och dra sig utåt mot sidorna.. ;)

Nu ikväll hade vi gäster, åt massa gott och så! Men nu blire sängen!

Glad Påsk förresten!

Puss


Hihi gammal bild på mig och Pling när jag red påskkärring för ett par år sen med Elina! :D

Stallfri dag :)
Skrivet 2012-04-06 @ 23:44:07 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (1)

Idag har jag varit i princip stallfri :) Spelade fotboll på förmiddagen och sen åkte hela familjen in till stan och vi handlade lite och gick på bio! :D

Köpte de här:

Gillar de skarpt! Sen att det var 25% rabatt gjorde ju ingenting ;)

V var ute och myste och red lite på Aska idag med en kompis. Det hade gått super!

Puss

PÅSKLOV! :D
Skrivet 2012-04-05 @ 16:52:36 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Äntligen! Ska ut och fira med att busa lite med Aska i skogen! :D

Puss


Skadad ponny...
Skrivet 2012-04-04 @ 23:07:25 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Idag tänkte jag rida ett dressyrpass på Gunvald, men det ändrades när jag hämtade honom i hagen. När Vi var på väg över bäcken i hagen ner till grinden börjar Owen att jaga Aska, och Olympia hänger på. Då släpper jag Gunvald igen och ställer mig bakom ett träd så jag inte ska bli översprungen. Gunvald börjar också rejsa och vilken väg tror ni inte han väljer? Inte rakt genom bäcken där det är som bredast och djupast i vilket fall!
Så snubblar han till där i vattnet och blir helt dyngsur, innan han hoppar upp igen och skenar vidare. Så tar jag fast honom och går ut med honom från hagen och ser att han blöder ganska mycket på höger fram. Och jag tar in honom, tvättar av såret, visar det för mamma osv. Efter en stund slutade det blöda så vi satte fast ett litet bandage och jag skrittade ut en sväng barbacka på honom.

Men nu ikväll när vi skulle tvätta rent såret och sätta på ett bandage hade han svullnat ganska mycket och var nästan lite halt :s Men vi tvättade det med koksalt och bandagerade det. Så vi får hoppas att det är bättre imorgon!

Jag har försökt att få över bilder men det funkar inte tyvärr. Jag ska prova igen imorgon!

Puss


KÄRLEK
Skrivet 2012-04-03 @ 22:30:56 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Red Gunvald idag med N som red Aska och H som red Owen. Det gick bra! Gunde var lite småstapplig när jag red igår, men det var inget jag tänkte på speciellt mycket, vi red på lite halvtaskiga vägar och vissa dagar går han lite tråkigt och stelt. Men imorse när vi släppte ut hästarna i hagen var han nästan lite halt, men inte varm i någon hov. Så när jag tog in honom idag sprang jag upp med honom en gång först så att han såg okej ut, och det gjorde han. Så vi red ut en liten tur först och sen red vi på banan. Gundis kändes riktigt bra, mjuk och väldigt fin i formen redan från början. Men jag ville inte rida för mycket ifall det var något med hans små ben. Så jag skrittade och travade bara och gjorde väldigt mycket övergångar. Han var superfin hela ridpasset igenom!

Sen hjälpte jag N lite med Aska. Hon har blivit jätteduktig, men behöver någon som hjälper henne att smacka och som berättar för henne vad hon ska göra. De var superduktiga! Den här gången höll jag i Aska i ett grimskaft istället för att hålla i tygeln och lät N rida nästan själv, trots att jag sprang bredvid. Vi tränade på tempoväxlingar och att få henne att gå fram. (och min kondis! *puh*) Det blev lite galopp också faktist, eftersom Aska var pigg och glad. Och då kunde vi ju lika gärna passa på ;)

Puss


Freakin' Amazing
Skrivet 2012-04-03 @ 22:17:30 Permalink Kategori: Minnen och tankar♥ Kommentarer (0)

Var och sa hej då till min lilla Showgun idag. Vi myste, och myste, och grät, och pussades, och åt morötter, och kramades, och myste, och pussades och grät. Jag kunde inte heller hålla mig utan mamma (som grät och pussades lika mycket hon) fick hålla i honom så att jag fick sitta på honom en sista gång. Det kändes fantastiskt och hemskt på samma gång.

Jag kan inte förstå att jag för ett år sedan knappt visste vem han var. Jag ångrar inte för ett ögonblick att jag tackade ja till att tävla honom på den där tävlingen på tollstad i slutet av april förra året. Det är fantastiskt att just jag, JAG, fick tävla en sån fantastisk ponny ett helt år, på alla möjliga tävlingar. Att JAG fick rida en ponny som kunde och ville lära mig allt! Att just JAG fick chansen att lära känna denna fantastiska ponny som skulle bära mig till världens ände om jag bad honom, hoppa alla hinder jag än skulle styra på. För han är fantastisk. Världens bästa ponny, rättare sagt!

Om han går igenom vetrinärbesiktningen imorgon åker han till Stockholm på onsdag.
Jag kommer att sakna honom något enormt! Men nu ska han få lära en ny liten tjej att rida, hoppa, tävla och uppleva fantastiska saker! Det är det han vill! Han vill kanske inte hoppa SM. Men han vill lära nya barn allt och lite till! Jag hoppas, och tror, att han kommer att få det fantastiskt i sitt nya hem. För det förtjänar han! För han är helt enkelt världens bästa!♥



Puss


~
Skrivet 2012-04-02 @ 22:05:36 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Idag red jag ut på Gunvald och V på Aska. Vi red i ungefär en timme och galopperade ganska mycket. Det gick superbra, Gunvald tyckte att det var superkul att bara få galoppera utan en massa krav på sig i skogen och Aska var inte sen att hänka! Och det var jättebra för V att förstå att Aska verkligen kan trots att hon kan vara lite tjurig och istadig ibland på ridbanan. Aska försökte sticka med V en gång, men när V tog tag i henne gav hon sig direkt och saktade av direkt när vi bad om det! Gunvald skötte sig super också, trots att han gärna ville tävla mot Aska.. Men han höll sig i skinnet! :)

Puss


Schabrak
Skrivet 2012-04-02 @ 16:32:59 Permalink Kategori: Bloggtävlingar Kommentarer (1)


http://sodressage.se/2012/march/tavlingsdax.html#comment

Blev väääldigt sugen på båda två..! Tror dock att det bruna skulle passa bäst på Gunvald!

Puss

Nämt att jag älskar den här bilden?
Skrivet 2012-04-02 @ 14:51:43 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)


Lilla Aska♥

Plugg
Skrivet 2012-04-02 @ 14:28:27 Permalink Kategori: Hästliv Kommentarer (0)

Efter plugget blir det att ta tag i... mer plugg. Fast vi slapp faktist tyskan idag som var sista lektionen! Skulle slutat typ nu annars... ;) Men som sagt ska plugga lite nu, sen ska jag rida lite med V vid 5 och sen när vi är klara åker mamma och jag till Showgun och säger hejdå till honom. Uppdaterar mer ikväll!
Hare bra sålänge

Puss


Jag kommer att sakna dig min fina grabb♥

Our opposites makes us equal
Skrivet 2012-04-01 @ 21:13:43 Permalink Kategori: Dagens ridpass Kommentarer (0)

Började med att rida Gunvald idag. Skrittade först ut en tur och sen red jag lite på banan. Han var superfin! Övade lite enkla galoppombyten och det gick lite halvbra, men han bytte rent ett par gånger iallafall! Han var superfin i formen och travade på bra idag också, så han var typ perfekt! Ett par gånger i början tänkte han "springa ifrån mig" lite, men när jag lugnt men bestämt sa till honom att han inte fick göra så gav han sig och började att koncentrera sig på arbetet istället.



Hoppade sen en ponny som står på granngården. Det är min fd klasskamrats storasysters 6-åriga D-ponnysto, som de inte vill hoppa själva, så då frågade de mig om jag ville hoppa henne, och jag ville ju förstås prova iallafall när hon står så nära! Hon var lite tjurig och försökte testa mig lite i början, men hon gav sig efter en liten stund och blev jättefin! Och hoppade mjuka, runda språng, det gillar jag hihi! :D Vi hoppade inte så högt, lite över 70 kanske, men hon har knappt blivit hoppad något innan och jag känner ju inte henne och så. Men vi får se när jag ska hoppa henne nästa gång! :)

Red sen Aska lite på banan. Jag koncentrerade mig mest på att hon skulle lyssna både framåt och bakåt när jag bad om det. Hon var lite seg, men i övrigt var hon superfin! :) Galopptränade henne lite också, och det gick bra, men hon tyckte att det var ganska jobbigt. ;)



Imorgon ska jag rida Gunvald ut eller lite på banan. V ska rida Aska med mig då också tror jag. Sen ska vi åka och säga hejdå till Showgun :( Jag kommer att sakna honom!♥

Puss


RSS 2.0